منصور امیریان مدیر جهاد کشاورزی مرودشت با اشاره به ریزش سن مادری از سیزدهم اسفندماه در این شهرستان، اظهار کرد: همزمان با ریزش اولیه سن در مزارع غلات پایش این آفت از سوی شبکه مراقبت متشکل از بیش از ۶۰ کارشناس پارسل در ۵۹ پهنه تولیدی و با نظارت واحد حفظ نباتات همکاری کارشناسان اداره بهبود تولیدات گیاهی و دیگر بخشها آغاز شده است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه بیش از ۱۰۰ هزار هکتار گندم و جو در شهرستان کشت شده است، تصریح کرد: با توجه به اهمیت مبارزه با سن مادری از بهره برداران تقاضا میشود در زمان مبارزه با سن مادری با کارشناسان همکاری لازم را داشته باشند و از سم پاشی بدون هماهنگی اجتناب کنند.
او اضافه کرد: با توجه به رغبت نداشتن کشاورزان به مبارزه با سن مادری در پارسال و بارندگیهای مناسب و رویش علفهای هرز و بررسیهای صورت گرفته در اماکن تابستان و زمستان گذران پیش بینی میشود تراکم سن مادری در مزارع از پارسال بیشتر باشد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت، با تاکید بر مبارزه به موقع با سن مادری، افزود: با توجه به اینکه احتمال ریزشهای مجدد سن در مزارع وجود دارد از بهره برداران درخواست میشود تا قبل از رسیدن به نرم مبارزه از سمپاشی علیه سن مادری اجتناب کنند.
او بیان کرد: مبارزه اصولی و به موقع با سن مادری باعث کاهش خسارت کمی و جلوگیری از خسارت کیفی پوره سن، کاهش مصرف سموم، کاهش خطرات زیست محیطی میشود.
امیریان با تاکید بر اینکه سن زدگی بیش از حد مجاز موجب عدم خرید و برگشت محصول توسط مراکز خرید تضمینی گندم میشود، گفت: مبارزه نکردن به موقع با این آفت باعث میشود در سال بعد جمعیت آفت سن افزایش یافته و خسارت بیشتری به مزارع وارد شود.
او به اینکه سن غلات، یکی از مهمترین آفاتی است که باید قبل از تخم ریزی آفت سم پاشی انجام گیرد اشاره و گفت: امیدواریم بتوانیم با پایشهای به موقع و اقدامات پیشگیرانه در زمینه تولید گندم از نظر کیفیت و میزان تولید، عملکرد مطلوبی داشته باشیم.