مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین از فعالیت ۳۸۵ کانون فرهنگی هنری در استان خبر داد و گفت: از این تعداد ۲۲۰ کانون روستایی و سایر کانون‌ها شهری هستند.

محمدحسین باغبان‌ها مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان در نشست خبری به مناسبت سالروز تاسیس نهاد کانون‌های فرهنگی و هنری که با حضور رسانه‌های جمعی استان در سالن جلسات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برگزار شد، افزود: مسجد از گذشته، کارکرد‌های مختلفی داشته و خانه دوم مردم بوده است.

این مسوول گفت: مسجد در گذشته حتی دارای کارکرد‌های اقتصادی و اداری هم بوده که این کارکرد امروز کمتر شده است.

وی با اشاره به کارکرد‌های مساجد از گذشته تاکنون از جمله در زمینه اطلاع رسانی، اظهار کرد: مسجد در گذشته، در حوزه خبررسانی فعال بود، به طوری که در صدر اسلام وقتی می‌خواستند خبر جدی و مهم دینی و سیاسی را اعلام کنند این مهم در مسجد صورت می‌گرفت و همچنین پس از پیروزی انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس هم این کارکرد مسجد مشهود بود و بیش از ۹۰ درصد رزمندگان از مساجد بودند.

باغبان‌ها تصریح کرد: یکی از اصلی‌ترین تئوری‌های حکمرانی در حکومت اسلامی این است که مسجد محور حکمرانی است و در این حالت مشکلات و امورات به صورت محله‌ای و از طریق امام جماعت مستقر در مسجد مورد رسیدگی قرار می‌گیرد.

این مسوول با اشاره به فعالیت ۲۶ هزار و ۵۰۰ کانون فرهنگی هنری در سطح کشور، گفت: شبکه کانون‌های فرهنگی هنری مساجد پس از شبکه بسیج که گستردگی بالایی دارد، گسترده‌ترین شبکه فرهنگی در کشور به شمار می‌رود.

مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین اظهار کرد: کانون‌های فرهنگی هنری مساجد سال ۸۱ فعالیت خود را در قزوین آغاز کرد.

وی همچنین گفت: اوج اعتبارات اختصاص یافته از وزارت فرهنگ و ارشاد برای این کانون‌ها در سال ۸۵ بود، اما به مرور زمان این بودجه رو به افول رفت تا جایی که در دولت قبل این رقم به صفر رسید.

باغبان‌ها اضافه کرد: هم اکنون ۴۰ درصد کانون‌های فرهنگی هنری استان توسط مردم فعال هستند و تعدادی هم با کمک‌های مردمی و خیران فعالیت خود را ادامه می‌دهد البته سیاست دولت سیزدهم بازگشت فعالیت‌های کانون‌های فرهنگی هنری مساجد به وضعیت گذشته و پررنگ کردن فعالیت‌های این مجموعه هاست.

وی با اشاره به فعالیت کتابخانه‌های کانون‌های مساجد در استان قزوین، افزود: هم اکنون ۱۰۰ کتابخانه فعال در مساجد استان وجود دارد که ۱۸ هزار جلد کتاب دارند و برخی از کانون‌ها فضای مطالعاتی هم دارند که این فضا‌ها به ویژه در روستا‌ها و مناطق محروم بسیار ارزشمند است.

مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان قزوین ادامه داد: برگزاری دوره صراط، کارگاه تخصصی مدیریت اینستاگرام، دوره مدرسه هنر و رسانه، دوره آموزشی خانواده متعال و مسابقات مختلف از جمله این برنامه‌ها این نهاد در طول سال جاری بوده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار