از ابتدای امسال تاکنون ۶ هزار و ۵۰۰ فرصت شغلی با اعتبار ۳۵۰ میلیارد تومان توسط کمیته امداد خراسان جنوبی ایجاد شده که ۵ هزار و ۶۰۰ نفر از مددجویان توانمند شدند.

کارآفرین جوان بیرجندی معتقد است، اگر کمک مالی کمیته امداد نبود، نمی‌توانستم شرایط بحرانی اقتصادی که برایم به وجود آمده بود را پشت سر بگذارم و مجبور می‌شدم کارگاه تولیدی خود را با ۳ کارگر تعطیل کنم.

مختاری جوان کارآفرینی است که از سن ۱۲ سالگی در تهران کار کردن را برای امرار معاش شروع کرده و در سال ۸۴ در روستای محل زندگیش اولین قدم را بر می‌دارد و با راه‌اندازی یک کارگاه نجاری برای خودش استاد کاری ماهر می‌شود.

او ۴ سال بعد برای توسعه کار و حرفه‌اش از روستا به شهر می‌آید و به همراه ۳ نفر دیگر کارگاه تولید مبل و چوبی را راه‌اندازی می‌کند و از آن زمان هم توانسته به صورت مستقل روی پای خودش بایستد و اشتغال‌ایی هم داشته باشد.

این کارآفرین بیرجندی که توانسته برای ۳ نفر دیگر هم اشتغال ایجاد کند، در زمینه تولید مبل، مبل تختخواب‌شو، تخت تاشو، جلو مبلی، میز نهار خوری، سرویس چوب نوزاد و عروس، کمد و کابینت، دکور منزل و سایر مصنوعات چوبی فعالیت دارد.

این جوان کارآفرین بیرجندی به شرایط دشوار دوران کرونا و تعدیل نیرویی که انجام داده اشاره کرد و گفت: قبل از شیوع کرونا ۱۵ نفر در این کارگاه مشغول به کار بودند که به دلیل کم شدن سفارشات مجبور به تعدیل نیرو شدیم.

مختاری گفت: بعد از کرونا، چون ملکی که در اختیار داشتیم اجاره بود، تلاش کردیم زمینی را خریداری و کارگاه را در آنجا احداث کنیم که همین ساخت و ساز و تورمی که ایجاد شد، شرایط را بر ما دشوار و سخت کرد.

تسهیلات ۱۰۰ میلیونی کمیته امداد به کمک مان آمد

او افزود: در این برهه از زمان شرایط بحرانی برای ما ایجاد شده بود که کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان جنوبی به کمک آمد و با پرداخت تسهیلات ۱۰۰ میلیون تومانی ما را از تعطیلی کارگاه نجات داد و توانستیم با تسویه بدهی‌ها به فعالیت خودمان ادامه دهیم.

این جوان کارآفرین در حال حاضر برای توسعه کارگاهش به نقدینگی نیاز دارد و افزود: سال اولی که کارم را شروع کردم سرمایه ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی داشتم، ولی الان برای خرید یک دستگاه پی وی سی که از حداقل‌های یک کارگاه تولید مبل و چوب است به ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیون تومان اعتبار نیاز دارم.

مختاری با قدردانی از حمایت‌های کمیته امداد و اعطای تسهیلات به این واحد تولیدی گفت: فعالیت کارگاه تولیدی من کلا متوقف شده بود که با حمایت کمیته امداد بار دیگر استارت خورد.

وی ادامه داد: شرایط بازار و فروش محصولات به دلیل شرایط اقتصادی مردم چندان مطلوب نیست، اما ۴ نفر از همین محل ارتزاق دارند و زندگی می‌کنند.

ایجاد ۶۵۰۰ فرصت شغلی با اعتبار ۳۵۰ میلیارد تومانی در استان

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان جنوبی در حاشیه بازدید از این کارگاه تولیدی به خبرنگاران گفت: طرح توانمندسازی و ایجاد درآمد پایدار برای خانواده‌های تحت حمایت کمیته امداد از تاکیدات مقام معظم رهبری بوده است.

محمد عرب با تاکید بر اینکه کمیته امداد در سال‌های اخیر از حوزه حمایتی خارج و به چرخه توانمندسازی مددجویان رسیده، افزود: از ابتدای سال جاری تا پایان بهمن‌ماه حدود ۶۵۰۰ فرصت شغلی در استان ایجاد شده و مبلغ ۳۵۰ میلیارد تومان هم در قالب تسهیلات با همراهی بانک‌ها پرداخت شده است.

او  از تحقق ۷۵ درصد تعهدات اشتغال کمیته امداد استان در سال جاری خبر داد و گفت: ۳۹ درصد این اشتغال در مناطق روستایی و ۶۱ درصد در مناطق شهری ایجاد شده و ۳۵ درصد خانم‌ها و ۶۵ درصد آقایان مشغول به‌کار شده‌اند.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان جنوبی اظهار کرد: ۸۱ درصد این تسهیلات از محل خوداشتغالی بوده و مابقی آن یعنی ۱۹ درصد باقیمانده از محل مشاغل خانگی پرداخت شده است.

عرب از توانمندسازی ۵۶۰۰ نفر از ابتدای امسال در استان در قالب تفاهم‌نامه با فنی و حرفه‌ای خبر داد و گفت: در راستای توانمندسازی مددجویان هم امسال برای ۵۶۰ نفر در شرکت‌ها و کارخانجات اشتغال ایجاد کرده‌ایم.

او عنوان کرد: ۱۸ هزار طرح اشتغال‌زایی در حال حاضر در سطح استان در مرحله نظارت قرار دارد و سال آینده جشن توانمندسازی را برای تعدادی از مددجویان خواهیم داشت.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.