مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی قم گفت: از ابتدای امسال تا پایان بهمن‌ماه، ۲۳ هزار و ۷۰۰ فقره حواله الکترونیکی کود در استان قم صادر شده‌است.

حسین زند گفت: در راستای دستور وزیر جهاد کشاورزی در خصوص اجرای سامانه کنترل و پایش مواد کودی و لزوم توزیع کود‌های شیمیایی یارانه‌ای براساس صدور حواله الکترونیکی برای مصرف کشاورزان و بهره‌برداران، اقدام‌های لازم برای عملیاتی کردن این دستور در قم صورت گرفت و معادل ۱۷ هزار تُن انواع کود‌های شیمیایی یارانه‌ای برای مصرف کشاورزان استان حواله صادر شد.

 مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی قم با اشاره به اینکه شرکت خدمات حمایت کشاورزی قم از همه ظرفیت‌های در اختیار برای تامین و تدارک به‌موقع کود‌های شیمیایی مورد نیاز استان استفاده می‌کند، تاکید کرد: این میزان حواله از طریق سامانه کنترل و پایش مواد کودی بمنظور تسهیل در فرآیند توزیع هدفمند و مصرف بهینه کود شیمیایی وحذف واسطه‌ها و حواله‌های فیزیکی در توزیع کود شیمیایی انجام شده‌است.

زند با بیان این‌که سامانه پایش کودی به سامانه جامع پهنه بندی ومدیریت داده‌های کشاورزی متصل است عنوان کرد: تخصیص کود تنها به کشاورزان و بر اساس اطلاعات ثبت شده درسامانه جامع پهنه بندی انجام می‌شود و امکان رصد و کنترل سریع و بروز این‌که چه نوع کودی و به چه مقدار و به چه افرادی توزیع می‌گردد را فراهم می‌آورد.

 مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی قم در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: همچنین در راستای اجرای سیاست‌های خودکفایی کشور دربخش کشاورزی و حمایت از تولیدکنندگان داخلی کود‌های شیمیایی، شرکت خدمات حمایتی کشاورزی طی قرارداد با تولیدکنندگان داخلی، در مورد تامین کود‌های شیمیایی مورد نیاز کشور نیز نقش موثری ایفا می‌کند.

گفتی است سهمیه سالیانه کود شیمیایی یارانه‌ای استان که توسط وزارت جهاد کشاورزی ابلاغ می‌شود امسال ۲۱ هزار تُن است که این میزان با وجود مشکلات و محدودیت‌های موجود، مطابق برنامه ۱۰۰ درصد تامین شده‌است.

شرکت خدمات حمایتی کشاورزی در قم دارای ۲۱ کارگزار توزیع و فروش نهاده‌های کشاورزی است و مطابق برنامه زمان بندی شده تمامی محمولات کودی به موقع و در زمان مناسب برای مصرف کشاورزان و بهره برداران بخش کشاورزی در محل کارگزاری‌ها حمل، بارگیری و تخلیه می‌شود.

به طور کلی بیش از ۱۴ هزار بهره‌بردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در این استان فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی قم در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانه‌ای است؛ بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی را روستاییان استان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تن‌هایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف قم را به خود اختصاص داده‌است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.