مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان قم گفت:مصرف متعادل کود یکی از عوامل مهم در افزایش عملکرد و بهبود کیفیت محصولات کشاورزی است،میزان عناصر غذایی موجود در خاک بستگی به ساختمان و بافت خاک، سوابق کشت و کار و عملیات انجام شده بر روی آن دارد.

مهندس زند، مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان قم گفت: حفظ خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک با مصرف بهینه و متعادل کود امکانپذیر است.

او افزود: شرایط آب و خاک در استفاده متعادل از کود‌های شیمیایی، آلی و بیولوژیکی به روشی صحیح و مطابق با نیاز‌های واقعی محصول تأثیرگذار است.

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان قم درباره‌ی حاصل شدن سلامت برای انسان با استفاده‌ی صحیح از کود برای انسان گفت: مصرف بهینه‌ی کود علاوه‌بر افزایش کمّی و کیفی محصول سبب ایجاد سلامت در انسان و دیگر موجودات زنده و محیط زیست می‌شود.

زند ادامه داد: امکان بهره‌برداری از خاک برای سال‌های متمادی با مصرف بهینه از این نهاده امکانپذیر است، مصرف بهینه از کود‌های شیمیایی سبب کاهش هزینه‌ی تأمین کود و کوددهی می‌شود.

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان قم افزود: تغذیه‌ی متعادل محصولات با کودها، افزایش خاصیت انبارداری محصول و تا حدودی حفظ شدن محصولات در مقابل تغییرات فیزیکی و شیمیایی را در پی دارد.

او یادآور شد: در حالت عدم توازن و تعادل تغذیه‌ای، مصرف کود‌ها نه تنها موثر واقع نمی‌شود، حتی در بعضی مواقع در جهت عکس عمل کرده و کشاورزان را متحمل ضرر‌های اقتصادی فراوانی می‌کنند.

به عنوان مثال در سطح ثابت پتاسیم، افزایش کود ازتی نه تنها افزایش عملکردی را بدنبال نداشته بلکه در بعضی مواقع به کاهش آن نیز منجر شده است.

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان قم با تاکید بر جلوگیری از تاثیر سرمازدگی و خشکسالی بر عملکرد محصولات کشاورزی افزود: از کشاورزان می‌خواهیم که با تغذیه درست و به موقع باعث افزایش تولید و جلوگیری از خسارت احتمالی شوند.

امسال استان قم درمصرف متعادل و بهینه کود‌های شیمیایی در سطح کشور رتبه‌ی اول را کسب نموده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار