ابتدا همهچیز از یک بوی مشکوک آغاز میشود؛ بوهایی خاص، گاهی شبیه بوی تخممرغ گندیده، بوی تلخی، بوی نامطبوع؛ این روایت در بین دانشآموزان در جریان مسمومیتهای سریالی مدارس دخترانه تکرار شدهاست. حضور تانکری مشکوک در اطراف مدارس نیز ترجیعبند دیگری است که در ماجرای مسمومیتهای سریالی وجود دارد. با تمام اینها، اما پیگیریها هنوز به نتیجه مشخصی نرسیدهاست. نکته مهم گسترش این ماجرا به شهرهای مختلف است؛ قصهای که نخستینبار روز نهم آذر با مسمومیت ۱۸ دانشآموز دختر از مدرسهای در قم آغاز شد و حالا به شهرهای مختلف و حتی پایتخت هم تسری یافتهاست. با وجود این و با اینکه نمیتوان از برخی هیجانات و اضطرابها در پی هراس ایجاد شده چشمپوشی کرد و برخی بدشان نمیآید با ایجاد جو روانی در مدرسه درس و کلاس را به تعطیلی بکشانند، اما واقعیت غیرقابلانکار، ماجرای مسمومیتهای سریالی و درگیرشدن دهها دانشآموز به ویژه دانشآموزان مدارس دخترانه در سه ماه اخیر است؛ رخدادی که بیتردید نمیتوان آن را با وقایع اخیر و اغتشاشاتی که با اسم رمز «مهسا امینی» در کشورمان به وقوع پیوست، بیارتباط دانست. در واقع اتاقفکر براندازی پس از شکست پروژه مهسا امینی و سوءاستفاده از مرگ دردناک این دختر جوان برای به اغتشاش کشیدن کشور، این بار به سراغ سناریوهای تازهای رفتهاست و باز قربانی این سناریو قرار است دختران این مرز و بوم باشند! اینبار دختران دانشآموز!
با رسیدن ماجرای مسمومیت دانشآموزان مدارس دخترانه به پردیس تهران، داستان این مسمومیتهای سریالی وارد فاز تازهای شدهاست؛ ماجرایی که بیشباهت به رفتارهای گروهک منافقین در دوران اول انقلاب نیست. از سوی دیگر میتوان این ماجرا را در امتداد پروژههای براندازانه و ایجاد چالش برای نظام تحلیل کرد. این ماجرا حالا ابعاد جدیتری به خود گرفته به گونهای که رئیسجمهور، وزیر کشور را برای ریشهیابی و رسیدگی فوری به موضوع مسمومیت تعدادی از دانشآموزان در برخی مدارس و اطلاعرسانی مستند و مستمر برای رفع نگرانی خانوادهها در این خصوص مأمور کرد. موضوع نگرانکننده، اما تکرار سریالی این ماجرا طی سه ماه اخیر است؛ سریالی که فقدان شفافسازی از یکسو و همچنین تعلل در پیگیری و شناخت عامل یا عاملان از سوی دیگر موجبشده این ماجرا برای جامعه به موضوعی نگرانکننده تبدیل شود. حالا مراجع تقلید عظام هم در مقام مطالبهگری برآمدهاند و آیات عظام جوادی آملی، نوری همدانی و سبحانی در دیدار وزیر آموزش و پرورش و رئیس پلیس ضمن رعبآور خواندن این حادثه خواستار تسریع در دستگیری و برخورد قاطع با متخلفان شدند.
سناریویی در امتداد اغتشاشات اخیر
مسموم کردن دختران دانشآموز بیتردی یک سناریوی تازه و یک خرابکاری امنیتی است و نمیتوان از ارتباط شبکه ایجادکننده این پروژه جدید با شبکه ایجادکننده آشوبهای اخیر چشمپوشی کرد. شبکهای که اینبار سناریواش را در اشلی کوچکتر و صد البته تأثیرگذارتر طراحی کرده و به سراغ دختران مدرسهای رفتهاست.
دختران نقطهقوت نظام جمهوری اسلامی ایران هستند. در دوران بعد از انقلاب در سایه امنیت برقرار شدن از سوی نظام اسلامی خانودهها با اطمینانخاطر بیشتری دخترانشان را برای تحصیل به مدارس و دانشگاهها فرستادند و حالا سالهاست که در عمل با کنکوری دخترانه مواجهیم و دختران در صدر شرکتکنندگان در کنکور قرار دارند و ترکیب جمعیتی کنکور و بسیاری از دانشگاههای کشور به نفع دختران است. پس طرح این تئوری که گروههای مذهبی در پی تعطیلی مدارس دخترانه هستند، تنها میتواند از سوی همان افرادی باشد که تئوری حجاب اجباری را مطرح کرده و در صدد ایجاد ناآرامی با بهانه حجاب و مباحث مذهبی بودهاند و حالا برای پیشبرد اهدافشان از مسیری دیگر وارد شدهاند.
یک جنگشناختی تازه
جنگشناختی با بدیهیات روش جاری این فتنه است. نظامی که پس از آشوبهای اخیر در عالیترین سطح اعلام کرده زن و دختر بیحجاب را ضد انقلاب و بیدین نمیداند و اکنون سهلگیری آن عیان است، چرا باید کودک مدرسهای را مسموم کند؟
فرض دشمن این است که گستردگی مدارس در سراسر کشور و عدماستفاده از سمومی که قابلرهگیری باشد، طبعاً کار کشف و پیشگیری اطلاعاتی را دشوار خواهد کرد. در این میان به نظر میرسد دوباره تاریخ تکرار شده و شبکه اوباش مزدبگیر که از دوران کودتای ۲۸ مرداد به سرکردگی شعبان بیمخ وارد عرصه شدند، اینبار هم آمدهاند پولشان را بگیرند و جنایت کنند.
از سوی دیگر در آستانه تعطیلات نوروز و در حالی که نرخ ارز رشدی غیرقابل تحمل کرده، فرض دشمن این است که جامعه کلافه است و میتواند با جنایت علیه کودکان آشوب جدیدی کلید بزند.
از همه مهمتر اینکه ویژگیهای این پروژه شباهت زیادی با پروژهها و ترورهای منافقین در روزهای آغازین انقلاب دارد و میتوان به عینه ردپای مریم رجوی و گروهک منافقین را در این ماجرا دید؛ گروهکی که در طول حیات خود بارها نشان داده از هیچ جنایی فروگذار نیست و قربانیان اصلی آن هم اغلب اوقات زنان و دختران بودهاند.
با تمام اینها، اما مطالبهگری از دولت و دستگاههای امنیتی و برخورد رسانهای مناسب و اطلاعرسانی شفاف و به موقع کلید اساسی در مواجهه با این فتنه تازه است و نمیتوان این انتقاد را نادیده گرفت که همین حالا هم روند شناسایی و برخورد با عاملان این فتنه طولانی شده و شفافنبودن فضای اطلاعرسانی به رسانههای معاند و شبکههای اجتماعی رسمیت بخشیده و موجبشده مردم اطلاعاتشان را از این منابع به دست بیاورند!
استرس و نگرانی بیشتر از مسمومیت است
احمد وحیدی، وزیر کشور، درباره مسمومیت سریالی دانشآموزان دختر اینگونه توضیح دادهاست: «درصد بالایی از آنچه تحت عنوان عارضه برای دانشآموزان مطرح شدهبود، مربوط به عوامل خارجی نیست و بیشتر به خاطر استرسها و نگرانیها بر اثر طرح این موضوع است.»
به گفته وی آن دسته که علائمی مثل سردرد و سوزش گلو داشتند، بلافاصله به بیمارستان منتقل شدند، غالب آنها در یکی، دو ساعت اولیه بدون نیاز به درمان خاص مرخص شدند و تعداد محدودی کمتر از ۱۰ نفر را که بیماری زمینهای داشتند، در بیمارستان نگه داشتند تا با اطمینانخاطر بیشتری مرخص شوند.
طبق اظهارات وحیدی ماجرا هنوز در مرحله تحقیقات قرار دارد و اطلاعات دقیقی در دست نیست.
تردد تانکر مشکوک در پردیس، قم و بروجرد
در این ماجرا با تردد تانکرهایی مشکوک مواجهیم. آنطور که معاون فرماندار پردیس گفتهاست، در زمان وقوع حادثه مسمومیت برای دانشآموزان مدرسه خیام، عوامل حاضر در محیط به یک دستگاه تانکر در مجاورت مدرسه مشکوک شدند.
ظاهراً در بررسیهای صورت گرفته در همان لحظات ابتدایی مشخص شد بوی نامطبوع انتشاریافته در مدرسه به بوی سوخت داخل تانکر شباهت زیادی دارد، بنابراین بلافاصله خودروی تانکر توقیف و راننده بازداشت شد.
این تانکر در روزهای گذشته در قم و بروجرد هم تردد داشتهاست. تانکر به پارکینگ منتقل شد و نگهبانان پارکینگ هم مسموم شدند.
سوخت داخل تانکر و دانشآموزان نمونهبرداری و آزمایش شدند، اما نتایج نهایی هنوز مشخص نیست.
آیتالله سبحانی: باید نگرانی والدین بابت مسمومیت سریالی دانشآموزان مرتفع شود
مراجع تقلید عظام هم به این موضوع ورود پیدا کرد و خواستار تسریع در رسیدگی به این پرونده و برخورد قاطع با مسببان آن شدهاند. آیتالله سبحانی در دیدار یوسف نوری، وزیر آموزشوپرورش با اشاره به مسمومیتهای پیشآمده، گفت: «در حال حاضر، بسیاری از خانوادهها فرزندانشان را به مدارس نمیفرستند و نگران وضعیت سلامت آنها هستند. باید نگرانی والدین بابت مسمومیت سریالی دانشآموزان مرتفع شود و همچنین باید حقایق به مردم گفته شود تا خانوادهها از نگرانی رهایی یابند.»
آیتالله جوادی آملی: حوادث اخیر اتفاق افتاده در مدارس با مدیریت حل شود
آیتالله عبدالله جوادی آملی هم در دیدار یوسف نوری وزیر آموزشوپرورش تأکید کرد: «این کار با مدیریت حل میشود، اینکه منشأ این حوادث هنوز مشخص نشده، رعبآور است. این حوادث هم موجب اضطراب و نگرانی اولیا و خانوادهها شده و هم موجب نگرانی آموزشوپرورش و معلمان میشود که دانشآموزان زیرمجموعه آنان که بچههای خودشان محسوب میشوند، آسیب میبینند.»
وی افزود: «ما دعا میکنیم که این فرزندان معصوم و بیگناه آسیبی نبینند، ولی لازم است مسئولان نیز با مدیریت این کار را هر چه زودتر سامان ببخشند و مردم را از نگرانی در بیاورند.»
آیتالله نوری همدانی: برخورد قاطع کنید
آیتالله حسین نوری همدانی هم در دیدار با سردار احمدرضا رادان، فرمانده کل انتظامی ایران با اشاره به حوادث اخیر و مسمومیت دانشآموزان برخی از مدارس قم، تهران و چند شهر دیگر گفت: «این حوادث که منجر به مسمومیت تعدادی از دانشآموزان شده به یکی از دغدغههای مردم تبدیل شدهاست. باید توجه داشت که دشمنان و بدخواهان میخواهند به این وسیله ما را ضعیف نشان دهند. اولین کار شما برخورد قاطع و دستگیری عوامل مسمومیت مدارس و قلع و قمع کردن عاملان این حوادث است. این موضوع به عنوان اولین آزمون شماست و امیدوارم هر چه زودتر این حوادث ریشهکن و برطرف شود.»
مرجع تقلید شیعیان در ادامه افزود: «رشد و پیشرفت جامعه تنها در سایه امنیت تحقق پیدا میکند، بدون امنیت هیچ پیشرفت و موفقیتی نصیب جامعه نمیشود. عدالت یعنی رعایت حقوق و گرفتن حق مظلوم که در آن نمیتوان کوتاهی کرد. کسی که برای اجرای عدالت و برقراری آن در جامعه مجاهدت میکند، نزد خداوند مقام و منزلت خاصی دارد و نکته دیگر فراوانی نعمت و بر طرف کردن مایحتاج و نیازهای ضروری مردم است که باید مورد توجه قرار گیرد.»
حالا با ورود مراجع تقلید عظام به این ماجرا و مطالبهگری قاطع آنها، انتظار میرود روند رسیدگی به این پرونده تسریع شود و هر چه سریعتر این سریال پایان یابد.
منبع: روزنامه جوان