بند (ذ) تبصره ۶ در بخش درآمدی لایحه بودجه ۱۴۰۲ مربوط به مالیات و عوارض به دریافت مالیات از واحدهای مسکونی و باغ ویلاهای مجاز اختصاص داشت که مقرر میکرد اگر ارزش روز آنها بیش از ۲۰۰ میلیارد ریال باشد، دولت از آنها مالیات بگیرد.
در این بند آمده است: واحدهای مسکونی و باغ ویلاهای مجاز (با احتساب عرصه و اعیان) و زمینهای فاقد اعیانی دارای کاربری مسکونی، اداری و تجاری در محدوده شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت که ارزش روز آنها بیش از دویست میلیاردریال باشد مازاد بر این مبلغ مشمول مالیات به میزان دو در هزار میشوند.
در ابتدای بررسی این بند مالک شریعتی نیاسر نماینده تهران پیشنهاد داد که سقف تعیین شده برای واحدهای مسکونی به ۴۰۰ میلیارد ریال افزایش یابد.
سید مسعود میرکاظمی رئیس سازمان و برنامه و بودجه در این باره گفت: دولت در این بند موضوع مالیات بر مستغلات و واحدهای لوکس را در نظر گرفته است. یعنی دولت از باغ ویلاهایی که کاربری تجاری دارند، مالیات دریافت میکند، اما پیشنهاد آقای شریعتی سبب جلوگیری از ساخت و ساز میشود چرا که ساخت و ساز با مالیات همراه خواهد بود. بر همین اساس اگر ایشان پیشنهاد خود را اصلاح کنند، دولت با این پیشنهاد موافق است در غیر این مخالف پیشنهاد آقای شریعتی هستیم.
نمایندگان با این پیشنهاد مخالفت کردند سپس محمدمهدی مفتح سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه پیشنهاد کرد که عبارت «واحدهای مسکونی» از این بند حذف شود، زیرا معتقد بود که با اخذ مالیات از واحدهای مسکونی، مالکان با افزایش اجاره بها آن را جبران میکنند.
فاطمه مقصودی نماینده مردم بروجرد در مجلس در موافقت با این پیشنهاد گفت که اخذ مالیات از واحدهای مسکونی و خودرو یعنی اینکه داشتن خانه و ماشین دیگر جزو حقوق مردم نیست.
در نهایت این پیشنهاد به تصویب رسید، اما حذف واحدهای مسکونی از فهرست دریافت مالیاتیهای سال آینده اعتراض برخی دیگر از نمایندگان را به دنبال داشت.
مالک شریعتی نیاسر نماینده مردم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس در مجلس با اشاره به جز (۱) بند (ذ) تبصره (۶) ماده واحده این لایحه در مورد اخذ مالیات از خانههای لوکس در خصوص حذف واحدهای مسکونی از این مصوبه گفت: ما کاخ علی کریمی و پنتهاوسهای افراد متمول الهیه و آجودانیه و زعفرانیه تهران را از این مصوبه مستثنی کردیم.
نماینده مردم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس در مجلس با استناد به بند (۱۱) ماده (۲۲) آییننامه داخلی در مورد حفظ شأن و منزلت مجلس اظهار کرد: در گفتوگویی که با اعضای کمیسیون تلفیق داشتم موافق حذف واحدهای مسکونی از جزء (۱) بند (ز) تبصره (۶) نبودند؛ این مصوبه کمیسیون تلفیق بود و رئیس و سخنگوی کمیسیون حق ندارند از طرف اعضا با حذف بخشی از مصوبه موافقت کنند، زیرا اگر رأیگیری میشد ممکن بود ۴۵ نفر از اعضای کمیسیون با آن مخالفت کند.
وی ادامه داد: هیچ توجیهی وجود ندارد یک نفر از طرف جمع با حذف مصوبه کمیسیون تلفیق موافقت کند و این موضوع وهن مجلس و کمیسیون تلفیق است و برخورد سلیقهای با مصوبات کمیسیون و مجلس را باید کنار گذاشت.
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی پس از استماع نظرات مخالفان و موافقان، بند (ذ) تبصره ۶ ماده واحده این لایحه را برای بررسی بیشتر به کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۲ ارجاع داد.
رئیس مجلس گفت: به نظر من با حذف عبارت «واحدهای مسکونی» در این بند، ابهاماتی به وجود میآید. در شرایط کنونی ویلاهای غیرمجاز مالیات نمیدهند و تخریب نمیشوند و از ویلاهای مجازی که ساخته میشوند نیز مالیات میگیریم و به صورتی دیگر آنها را مجازات و تنبیه میکنیم.
قالیباف اظهار کرد: از طرف دیگر در بند (ذ) تبصره ۶ برای اخذ مالیات از ویلاها قید جمعیتی ۱۰۰ هزار نفر آورده شده و این درحالی است که اغلب ویلاها در شهرها و محیطهای بسیار کوچک هستند. از این رو با توجه به ابهامات مذکور بند مربوطه را به کمیسیون تلفیق ارجاع میدهیم تا مورد بررسی بیشتری قرار گیرد.
محمدمهدی مفتح سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره پیشنهادش مبنی بر حذف مالیات از خانههای لوکس گفت: قانون بودجه جای تنظیم مالیات نیست. اگر سال دیگر این مورد تصویب نشد و نیامد آیا نمیگویند مجلس یک سال یک مالیاتی را برقرار کرد و سال بعد نه.
وی ادامه داد: من گفتم جای این امر در قانون اصلاح مالیات است و باید آنجا بیاید همچنین اگر با دقت نوشته نشود ممکن است باعث افزایش اجاره خانه شود یعنی یک مجموعه بیست واحدی در منطقه محروم شهر که توسط مردم طبقه متوسط اجاره شده است اگر صاحب ملک بخواهد مالیات بدهد آن را بر روی کرایه خانه میکشد.
نماینده مردم تویسرکان در مجلس بیان کرد: با دقت بیشتری این قانون باید نوشته شود لذا اگر در قانون یک ساله آن را با عجله بنویسیم ممکن است هدف اصلی که حمایت از محرومان است را تامین نکنیم.
سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس اظهار کرد: ما به دنبال این هستیم تا مالیات از طبقات متمول گرفته شود تا به طبقات ضعیف فشار نیاید.
مفتح گفت: خانه لوکس منظور نیست، چون ممکن است یک مجموعه مسکونی، لوکس نباشد، اما چون تعداد واحدهایش زیاد باشد قیمتش بالا باشد لذا باید در این امر دقت شود.
سید محسن دهنوی نایب رئیس اول کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ در روز نهم اسفند با اشاره به اصلاح بند (ذ) تبصره شش لایحه بودجه در کمیسیون تلفیق گفت: کمیسیون در این بند مصوب کرد که خانههای لوکس با قیمت بالای ۲۰ میلیارد تومان مشمول مالیات دو در هزار شوند.
وی اظهار کرد: این مصوبه مربوط به همه واحدهای مسکونی نیست و مربوط به خانههای لوکسی است که قیمت آنها بالای ۲۰ میلیارد تومان است لذا این خانههای لوکس مازاد بر ۲۰ میلیارد تومان ارزش، مشمول مالیات میشوند.
سرانجام در جلسه علنی چهارشنبه ۱۰ اسفند مجلس، موارد اصلاحی کمیسیون تلفیق در بند (ذ) تبصره ۶ در بخش درآمدی لایحه بودجه ۱۴۰۲ تصویب شد.
بر اساس این مصوبه، زمینهای فاقد اعیانی دارای کاربری مسکونی، اداری و تجاری، باغ ویلاهای مجاز (با احتساب عرصه و اعیان) و خانههای لوکس که ارزش آنها بیش از ۲۰۰ میلیارد ریال باشد مازاد بر این مبلغ مشمول مالیات به میزان دو در هزار میشوند.
این مالیات برعهده شخصی است که در ابتدای هر سال مالک املاک فوق بوده و افرادی که فقط مالک یک باب منزل مسکونی هستند و در ۱۰ سال اخیر تغییر مالکیت ندادهاند از شمول این حکم مستثنی هستند.
خانههای لوکس و باغ ویلاهای در حال ساخت، مشمول این مالیات نمیشوند.
آیین نامه اجرایی این بند ظرف مدت دو ماه از تاریخ تصویب این قانون به پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی (مسئول) با همکاری وزارتخانههای راه و شهرسازی و جهادکشاورزی تهیه و به تصویب هیئت دولت میرسد.
خسته نباشید قهرمان ، شیر پدر و نان مادر حلالتان مجلسیان نخبه ، شما آمدید ابرو را درست کنید زدید چم ملت را کور کردید
حضرات دولت و مجلس!
اولا :
هر شخص با پولی که یکبار بر آن مالیات بسته اید و مالیات آنرا اخذ کرده اید مسکن میخرد.با وام و قرض و ....
ثانیا هر شخص با پولی که یکبار بر آن مالیات بسته اید و گرفته اید، خودرو میخرد. در حالیکه پنجاه و پنج درصد قیمت کلی یک خودرو خارجی ،هزینه ایی است که بعنوان های مختلف اخذ شده مثل گمرکی و مالیات و سهم آموزش و پرورش و چند عنوان دیگر !یعنی مثلا یک خودروی خارجی که الان سه میلیارد شده و در زمان خرید سیصد میلیون بوده،از این سیصد میلیون حدود ۱۷۰ -۱۶۰ میلیون آن عوارض و گمرکی و.... است که دولت بر آن بسته و گرفته و گرنه قیمت واقعی آن خودرو در واقع بجای سیصد میلیون حدود ۱۴۰ -۱۳۰ میلیون بوده .
پس تا اینجا دولت هم از پول طرف مالیات گرفته و هم از خودرویی که با پول مالیات داده شده ابتیاع شده است. !!!این شد دو مرتبه اخذ پول از مردم برای،یک خودرو !!!
حال برای،بار #سوم !!!! به عنوان مالیات بر خودروهای لوکس !!!! در حالی که بجز چند برند خودرو ،سایر خودروها اصلا لوکس نیست ! و درحالیکه سو تدبیرهای سبب ده برابر و پانزده برابر و بیست برابر شدن همه قیمتها (نه فقط خودرو و مسکن) طی،فقط پنج سال یعنی از سال ۹۶ لغایت ۱۴۰۱ شده!
آیا مردم باید مالیات بی تدبیری شما را بدهند ؟؟!!!!
فقط طی همین چهار ماه ،قیمت خودرو و دلار و سکه و همه چیز را به بیش از دو برابر افزایش دادید!
کدام اصل شرعی و کدام قانون به شما اجازه میدهد بر تورم حاصل از سو تدبیر و کارنابلدی شما از ملت مالیات اخذ شود ؟؟!!!!
البته بنده خودرو ام پژو ۲۰۷ است که با پولی که سالانه مالیات آنرا داده ام سال ۹۶ ( نه زمان رضا پالانی !!!!) به ملبغ ۴۷ میلیون و ۸۰۰ هزار ثبت نام کردم و بعد هم ۶ (یا شاید ۴) میلیون دیگر پول زور از بنده گرفتند و خودرو را تحویل دادند!
حضرات که خود را به گیجی زده اید !
آیا فقط خودرو و مسکن گران شد که مالیات بر درآمد!!!!! از آن میگیرید ؟؟!!
پس بر چای و شیر و ماست و پنیر و برنج و گوشت و ماکارانی و روغن و کشک و پشم و ..... مالیات ببندید چون همه اقلام فوق ده و پانزده برابر شده اند !
چرا همهجا از سرمایه دارهای بزرگ حمایت مبشه مال حلال خوبه در حدش اندازش بیش از حد داره باشه پس باید درقبالش مبالیاتش رو جندین میلیارد بیشتر از قشز ضعیف جامعه بپردازه وگرنه عدالت به معنی واغعی معنا نداره غقط لق لقه زبون میشه پس نماینده نشدین فقط به اسم بگید خدمتگزاریم وحقوق نجومی بگیرید هر وقت درد مردم موثمحروم ومتوسط جامعه درد شما شد با گوشت وخونتون حسش کردید وسنجیدید ودلتون گرفت وپبش خودتون گفتید خوب من ۴۰ میلیون مثلا میگیرم همه امکانات دولتی رو از ماشبن خونه راننده وهمه چیزهایی که ما ملت قشر محروم ومتوسط جامعه تونستیم واسه خودمون وبچه هامون فراهم کنید رو به معنی دلی اعتقادی حس کردید دلتون گرفت حتی انقدر رقت قلب داشتید گریه کردید وگفتید خوبمن حقوق نجومی میگیریم زن وبچه هام در رفاه مژلقن بیچاره قشر محروم ومتوسط جامعه با حقوقهای زیر ۱۵ میلیون زیر ۱۰ یا ۵ میلیون چطور زندگبشون رو میگردونند با این همه تورم انوقت نماینده ای وخدمتگزاری وگرنه دروغ محضه
چرا چون ایرانی فهمیده وکیزش انقدر میفهمه تو خونش نشسته شما راست میگید تو تلویزیون رسانه یا جلوی مردم اکر اعتراض داره وفقط انتقاد سازنده میکنند از پخمه بودن یا درک نداشتنشون نیست بلکه اولن بخطر تری از خداست دوما بخار مقام معظم رهبریه سوم بخاطر دوست داشتن نظامشه که باخون هزاران جوان دسته گل پر پر شدن تا شما ها همه مسئولین نماینده بشید وبخاطر دشمن شاد نکردنه چه داخلیش چه خارجیش
پس به عدالت رفتار کنید میزتون عبادته وباید در همین دنیا وهم در قبر وقیامت همه حقوقی که از مردم ساب یا اد نکردید وظیفه شرعیتون بوده رو حتما خداوند حق رو پس میگیره پس براخودتون حسنه بخرید واخرتتون رو بخاطر این دنیای پست وفانی نفروشید ممنون مبشیم
اللهم عجل الولیک الفرج
طرف 20 تا آپارتمان داره همه به نام خودش