برخی شنیدهها در فضای عمومی چهارمحال و بختیاری حاکی از آن بود که نیترات موجود در سیب زمینی تولیدی استان بیشتر از حد استاندارد است و همین موضوع موجب نگرانیهای شهروندان شده بود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری در همین خصوص گفت: از سال ۹۹ تا کنون ۴۱ مورد نمونه برداری از سیب زمینی تولیدی از استان انجام گرفته شد که بر اساس آن غلظت باقیمانده نیترات در این محصول بر اساس روش استاندارد بین المللی iso ۶۶۳۵ آنالیز شد و نتایج نشان داده که غلظت نیترات در ۱۰۰ درصد نمونههای دریافتی پایینتر از حد مجاز استاندارد ملی ایران است.
بیشتر بخوانید
سیروس بیک بکان افزود: این استان همواره در تولید محصولات سالم پیشتاز بوده است بصورتی که در نمونه گیریهای کشوری در سالجاری از یک هزار و ۶۸۸ نمونه شامل ۷۹۱ نمونه سیب زمینی، ۳۹۷ نمونه پیاز، ۳۲۱ خیار و ۱۷۹ نمونه هندوانه انجام گرفت که بر اساس آن میزان غلظت نیترات در این محصولات رصد شد و نتایج نشان داده که غلظت نیترات در ۱۰۰ درصد نمونههای دریافتی محصول سیب زمینی استان پایینتر از حد مجاز استاندارد ملی ایران است.
وی تصریح کرد: تمامی اراضی زیر کشت سیب زمینی مجهز به سیستمهای آبیاری نوین است و در سالجاری چهار هزار و ۵۰۰ هکتار از راضی استان زیر کشت سیبزمینی رفت.
قابل ذکر است: نیترات در گیاهان به طور طبیعی در ساقه، و برگ ذخیره میشود و در صورتی که کود نیترات در زمان مناسب استفاده شود نیترات بیش از حد استاندارد در غده گیاه تجمع پیدا نمیکند و عواملی مانند محیط، دوره نوری، حرارت، شدت نور، مقدار آب محیط و مقدار آب محیط، مقدار و نوع کود مصرفی بر میزان تجمع نیترات در گیاهان اثرگذار است.