رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: در سال‌های اخیر ۹۰ درصد کشت سیب‌زمینی در این استان به سیستم آبیاری مدرن مجهز شده است.

نادر تقی‌زاده با اشاره به نقش آبیاری مدرن در ارتقای بهره وری محصولات کشاورزی گفت: امسال بیش از ۸۰۰ هزار تن سیب زمینی در دشت اردبیل تولید و روانه بازار شد و پیش بینی می‌شود سال آینده میزان تولید سیب‌زمینی در استان به یک میلیون تن برسد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با بیان اینکه سیب‌زمینی کاران اردبیل یک پنجم نیاز کشور را تامین می‌کنند، می گوید: متوسط تولید سیب‌زمینی در هر هکتار در دشت اردبیل ۴۰ تا ۴۵ تن است که به دلیل کیفیت بالای تولید، زمینه مسعتدی برای صادرات به استان‌های دیگر و سایر کشورها دارد.

او همچنین از تولید بذر بومی متناسب با شرایط اقلیمی و آب و هوایی اردبیل خبر داد و گفت: این ارقام متنوع با روش‌های علمی و به صورت کشت بافت تولید و در اختیار زارعان دشت اردبیل قرار می‌گیرد.

تقی زاده با بیان اینکه استان اردبیل با کمبود سردخانه و انبار فنی نگهداری سیب زمینی مواجه است، می گوید: با توجه به تولید حدود ۸۰۰ هزار تن سیب زمینی در استان و مازاد بر مصرف بودن ۶۵۰ هزار تن از این تولیدات، باید نیازمندی‌های مرتبط با مدیریت و استفاده بهینه از این محصول در استان برنامه‌ریزی و تامین شود.

او کمبود صنایع تبدیلی، تکمیلی و کارخانه‌های مرتبط در زمینه فرآوری سیب‌زمینی، مشکلات صادراتی و گمرکی بویژه در مناطق سیب زمینی خیز کشور و مشکل تعهد ارزی ، عوارض صادرات، مشکل کرایه حمل و نبود مشوق‌های لازم را از مشکلات این حوزه ذکر کرد.

تقی زاده درباره امکان صادرارت سیب زمینی از استان گفت: ۱۰ هزار تن مجوز برای صادرات سیب زمینی به کشورهای همسایه صادر شده ولی هم اکنون انبارهای سیب زمینی اردبیل خالی شده و محصولی برای صادرات وجود ندارد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل می گوید: رسالت ذاتی وزارت جهاد کشاورزی و به تبع آن سازمان جهاد استان تولید محصولات و تامین و ارتقای امنیت غذایی کشور است و از سوی دیگر برنامه‌ریزی برای صادرات مازاد بر نیاز محصولات تولیدی در حوزه اختیارات وزارت صنعت معدن و تجارت است که باید این موضوع با جدیت بیشتری مورد پیگیری قرار بگیرد.

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.