سبزپوشان ملت ایران از تولد خود در دوم اردیبهشت سال ۵۸ تا به امروز همواره نقش موثری در دفاع از کشورمان ایفا کردند.

امروز سوم شعبان سالروز ولادت حضرت امام حسین (ع) است که در تقویم رسمی کشور ما به نام روز پاسدار نامگذاری شده است. روزی که یادآور حماسه‌آفرینی‌های حضرت سیدالشهدا (ع) قافله‌سالار کاروان اهل بیت (ع) در پاسداری از حریم دین اسلام و مانایی آن است.

فعالیت‌های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حفظ و حراست از این هدیه الهی که موجب حفظ و حراست از اسلام نیز می‌شود، مسئولان را برآن داشت تا روز سوم شعبان را در تقویم به نام روز پاسدار نامگذاری کنند.

اطلاعیه

سپاه پاسداران؛ فرزند خلف انقلاب اسلامی

پس از پیروزی انقلاب اسلامی و توطئه‌های فراوان علیه آن، مسئولان تصمیم گرفتند تا یک سازمان مردم‌پایه را ایجاد کنند که وظیفه آن حفظ و حراست از دستاورد‌های انقلاب اسلامی باشد. به همین دلیل، حضرت امام خمینی (ره) فرمان تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در روز دوم اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۵۸ صادر کردند.

امام خمینی (ره)

این نهاد از همان نخستین روز‌های تأسیس خود همواره پای کار ایران و انقلاب اسلامی است. نخستین روز‌های تأسیس سپاه با مبارزه با ضد انقلاب مقارن شد و سبزپوشان به یاری همرزمان خود در ارتش و ژاندارمری رفتند.

روز‌هایی که استکبار جهانی سعی داشت تا با تجهیز گروهک‌هایی همچون کومله به انقلاب اسلامی ایران حمله کرده و آنچه مردم با زحمات بسیار و خون دل به دست آورده بودند را از بین ببرد. اما، همه نیرو‌های مسلح اعم از ارتش و سپاه موفق شدند دست در دست یکدیگر فتنه ضد انقلاب را به نابودی بکشانند.

مریوان

شهر‌های پاوه، مریوان، دزلی و باقی نقاط غرب کشور به خوبی یادآور رشادت و جان‌فشانی بروجردی، همت، متوسلیان و بسیاری دیگر از سبزپوشان راست‌قامت در خاموش‌کردن فتنه ضد انقلاب است.

هویزه

دفاع مقدس و حضور یاران متوسلیان و باکری در نبرد با دشمن بعثی

چندی از مقابله موفق ارتش و سپاه با ضد انقلاب نگذشته بود که دشمن متوجه شکست این توطئه شد و درصدد اجرای توطئه دیگری برآمد. صدام حسین رئیس حزب بعث عراق و رئیس‌جمهور این کشور ظهر ۳۱ شهریورماه سال ۱۳۵۹ حمله همه‌جانبه‌ای را علیه کشورمان آغاز کرد.

نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران اعم از ارتش و سپاه وارد معرکه نبرد با بعثی‌ها شدند و دوشادوش یکدیگر با آن‌ها جنگیدند. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در آن روز‌ها فقط دارای یک نیروی زمینی بود و از طریق همکاری با ارتش بسیاری عملیات‌های مشترک را در قرارگاه خاتم‌الانبیاء (ص) ساماندهی کرد.

همکاری ارتش و سپاه در مقابله با دشمن بعثی به حدی ضروری بود که بسیاری از عملیات‌های موفق ایران اسلامی در دفاع مقدس به صورت مشترک طرح‌ریزی و اجرا می‌شدند. عملیات‌های مشهوری مانند بیت‌المقدس، والفجر ۸، ثامن‌الائمه، فتح‌المبین و خیبر جزو عملیات‌های مشترک ارتش و سپاه پاسداران هستند که موفقیت آن‌ها در سایه همکاری ارتش و سپاه به دست آمده است.

بازدید رهبر

بازدید رهبر انقلاب از طرح‌های توسعه پارس جنوبی در عسلویه

پایان جنگ تحمیلی و آغاز سازندگی کشور/ از پروژه‌های آب‌رسانی تا راه‌سازی و پتروشیمی

با پایان دوران جنگ تحمیلی و شکست رژیم بعثی عراق، اولین دولت پس از پایان جنگ رویکرد سازندگی را در پیش گرفت. اما، بسیاری از زیرساخت‌های کشور در اثر تهاجم بعثی‌ها از بین رفته بودو نیاز داشت تا دوباره بنا شود.

عسلویه

در این راستا، قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء (ص) سپاه پاسداران با دستور رهبر انقلاب و سرلشکر محسن رضایی فرمانده وقت سپاه تشکیل شد تا یار و مددکار دولت در عرصه سازندگی باشد. در واقع، هدف از تأسیس این قرارگاه فعالیت در حوزه‌های «آب‌رسانی، صدور نفت و گاز، اجرای پروژه‌های سدسازی، انتقال آب، نیرو و راه‌سازی» است.

هنگامی که به بسیاری از پروژه‌های عمرانی کلان در سطح کشور نگاه می‌اندازیم، به خوبی واضح است که اگر نبود یاری و همکاری قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء (ص) شاید بیشتر این طرح‌ها از روی کاغذ به میدان عمل نمی‌آمدند. طرح‌هایی مانند پروژه انتقال آب به دریاچه ارومیه، پالایشگاه ستاره خلیج فارس، آزادراه تهران ـ ساوه، آزادراه کنارگذر جنوبی تهران (غدیر)، ایجاد بستر بیش از ۱۰ هزار شبکه فیبر نوری زیرساخت مخابراتی، طرح آبرسانی غدیر و بسیاری دیگر از طرح‌های مهم کشور محصول فعالیت‌های جهادی سپاه در عرصه سازندگی است.

سامانه موشکی پدافندی طبس

سامانه موشکی پدافندی طبس

اقتدارآفرینی سپاه در آب‌ها و مناطق سرزمینی ایران اسلامی/ از شناور‌های تندرو با موشک‌های ۱۸۰ کیلومتری تا ماهواره‌بر قاصد

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از ابتدای تأسیس خود همواره به فکر حفظ و حراست از ایران اسلامی و دستاورد‌های انقلاب اسلامی است. این نهاد نظامی کشورمان ارتقای خود را به ویژه پس از فرمان تشکیل نیرو‌های سه‌گانه در سال ۱۳۶۴ به شکل جدی در پیش گرفت و با حرکت به سوی گسترش نیروی زمینی سپاه و تشکیل یگان‌هایی همچون توپخانه و یگان‌های شناوری در نیروی دریایی سپاه فصل تازه‌ای از قدرت را به کارنامه خود افزود.

موشک بالستیک قدر

موشک بالستیک قدر

علاوه بر دو نمونه مذکور، یگان موشکی نیز دیگر یگان مؤثر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود که به همت شهید حسن تهرانی‌مقدم تأسیس شد و چندین سال است که در اوج بالندگی قرار دارد و روز به روز بر اقتدار آن افزوده می‌شود. امروز موشک‌های موجود در ایران اسلامی به برد ۲ هزار کیلومتر رسیده‌اند و خانواده موشکی نیز طیف گسترده‌ای اعم از اژدرها، موشک‌های کروز، موشک‌های بالستیک، موشک‌های دریایی و... را در خود دارد.

تانک کرار

تانک کرار متعلق به نیروی زمینی سپاه پاسداران

نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی همپا با توسعه صنعت دفاعی در سراسر جهان، اقدام به تأسیس سازمان جهاد خوکفایی کرد و توانست علاوه بر بازآماد تسلیحات خود همچون تانک‌ها و نفربر‌ها به سوی ساخت تسلیحات جدید حرکت کند. البته بومی‌سازی تمام آنچه مورد نیاز نیروی زمینی سپاه پاسداران بود هم دیگر مأموریت این سازمان در ارتقای نیروی زمینی سپاه است.

پهپاد غزه

پهپاد غزه

فرماندهان سپاه پاسداران در کنار همه جوانب قدرت به ایجاد و گسترش توان پهپادی نیز توجه ویژه‌ای داشتند و کاری که در دفاع مقدس با پهپاد مهاجر آغاز شد امروز به طراحی و ساخت پهپاد‌هایی مانند غزه با برد چند هزار کیلومتری رسیده است.

شناور ذوالفقار

شناور ذوالفقار نیروی دریایی سپاه پاسداران

نیروی دریایی سپاه نیز در عرصه دریایی دست در دست نیروی دریایی ارتش به حدی از اقتدار رسیده است که شناور‌های تندرو به همراه شناور‌هایی همچون شناور شهید سلیمانی و ناو شهید رودکی و سایر ناوگان این نیرو توانسته است خواب را بر آمریکایی‌ها و متحدانش در خلیج فارس حرام کند. مین‌ریزی در خلیج فارس و تجهیز شناور‌های نیروی دریایی سپاه به موشک‌هایی با برد ۱۲ تا ۱۸۰ کیلومتر بخشی از این قدرت‌آفرینی است.

شناور‌های تندرو نیروی دریایی

شناور‌های تندرو نیروی دریایی سپاه پاسداران در پهنه خلیج فارس

اقتدار ایران اسلامی در خلیج فارس در نقطه‌ای است که به گفته دریادار تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه، «آمریکایی‌ها ناو‌های هواپیمابر خود را از منطقه خارج کردند و چند فروند ناوچه کوچک بدون موشک در خلیج فارس حضور دارد. چرا که آن‌ها اعتراف کردند راهبرد ایجاد ترس از ناو‌های هواپیمابر با شکست مواجه شده است.»

سامانه موشکی پدافندی

سامانه موشکی پدافندی ۹ دی

سامانه‌های پدافندی سپاه پاسداران نیز دیگر بخش مهم و مؤثر اقتدار دفاعی ایران اسلامی است. سامانه‌هایی که برد‌های مختلفی دارند؛ از سامانه‌های دزفول، ۹ دی و سوم خرداد گرفته تا یا زهرا (س) و طبس.

شکارچی گلوبال هاوک

سامانه سوم خرداد - شکارچی گلوبال هاوک

سامانه سوم خرداد همان سامانه‌ای است که توانست پهپاد متجاوز گلوبال هاوک آمریکایی را بر فراز منطقه کوه‌مبارک سرنگون کند. البته باید گفت مانند همیشه بخش مخفی و عنوان نشده‌ای از تجهیزات سپاه نیز وجود دارد که طبق گفته فرماندهان در موقع آزمون وارد میدان خواهد شد.

رادار راهکنشی قدس

رادار راهکنشی قدس

سامانه‌های راداری ساخت سپاه پاسداران همچون رادار قدس نیز جزو دستاورد‌های این نهاد در راستای رشد و ارتقای توان دفاعی و قدرت بازدارندگی ایران اسلامی است که در کنار سایر اجزای شبکه یکپارچه پدافندی از آسمان ایران اسلامی حفظ و حراست می‌کند.

ماهواره‌بر قاصد حامل ماهواره نور

ماهواره‌بر قاصد حامل ماهواره نور

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به دانش طراحی و ساخت ماهواره و ماهواره‌بر نیز دست پیدا کرده است و دستاورد‌های خوبی همچون ماهواره‌بر قاصد و ماهواره نور را عملیاتی کرده است.

ضربت سپاه برای نابودی گروهک‌های تروریستی/ از انهدام مقر صهیونیست‌ها در اربیل تا بمباران عین‌الاسد

فعالیت‌های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در عرصه مبارزه با گروهک‌های تروریستی به دوران ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی محدود نشد و در دهه‌های پس از آن نیز ادامه یافت. یکی از عرصه‌های مبارزه سپاه با تروریست که در دهه ۹۰ بسیار متجلی است و نقش مهمی در امنیت منطقه دارد، مبارزه با گروهک تروریستی داعش است.

مبارزه با گروهک تروریستی داعش از آن جهت مهم و حیاتی است، چون این تروریست‌ها می‌خواستند با تغییر در جغرافیای منطقه غرب آسیا، کار ناتمام صهیونیست‌ها و آمریکایی‌ها برای اجرای طرح خاورمیانه جدید را محقق کنند. اما، تروریست‌های تکفیری داعش غافل از این بودند که شیران بیشه مبارزه با دشمنان و تروریست‌ها در کمین آن‌ها نشسته‌اند و شهید حاج قاسم سلیمانی فرمانده محور مقاومت اجازه دست‌درازی به آن‌ها نمی‌دهد.

مدافعان حرم به فرماندهی سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی در نیروی قدس سپاه پاسداران و تیپ‌های مختلفی همچون حشدالشعبی، فاطمیون، زینبیون و ... کمر همت را بستند و توانستند به‌گونه‌ای کار تروریست‌ها را بسازند که نه تنها خلافت اسلامی ادعا شده توسط محقق نشد بلکه دیگر رمقی هم برای ادامه راه نداشتند.

سپهبد شهید قاسم سلیمانی فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ۳۰ آبان‌ماه سال ۱۳۹۶ طی نامه‌ای به محضر مقام معظم رهبری حضرت امام خامنه‌ای (مد ظله‌العالی) پایان رسمی سیطره داعش را اعلام کرد.

نیروی زمینی سپاه نیز دیگر یگان حاضر در عرصه مبارزه با تروریست‌ها است که در سال‌های اخیر بار‌ها با شلیک موشک‌های فتح و ده‌ها فروند پهپاد انهدامی به مقر‌های تروریست‌ها در اقلیم شمال عراق، مقر‌های آنان را منهدم کرده است. البته سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اسفند ماه سال گذشته نیز با ۱۰ فروند موشک نقطه‌زن ایرانی از خانواده موشک‌های فاتح به پایگاه صهیونیست‌ها در اربیل عراق حمله کرد.

موشک‌باران

موشک‌باران مقر گروهک تروریستی داعش در دیرالزور سوریه

عملیات لیلة‌القدر یکی از عملیات‌هایی است که نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با ۶ فروند موشک به مقر تروریست‌های گروهک داعش حمله کرد. این عملیات در واکنش به عملیات تروریستی این گروهک در ۱۷ خردادماه سال ۱۳۹۶ در مجلس شورای اسلامی انجام شد.

پایگاه عین‌الاسد

پایگاه عین‌الاسد پس از موشکباران سپاه در عملیات شهید سلیمانی

عملیات‌های انتقام از خون شهیدان حاج قاسم سلیمانی و شهید محسن حججی نیز در قالب مبارزه با تروریست‌ها محسوب می‌شوند. نیروی هوافضای سپاه در هر کدام از این عملیات‌ها توانست با شلیک موشک‌های بالستیک انتقام خون شهدای ایران اسلامی را از تروریست‌ها بگیرد؛ خواه این تروریست‌ها از ارتش تروریستی آمریکا باشند خواه از تروریست‌های تکفیری داعش.

واکسن ایرانی نورا

واکسن ایرانی نورا

مردم‌یاری سپاه؛ از حضور میدانی برای مبارزه با کرونا تا فعالیت‌های جهادی برای محرومیت‌زدایی

هنگامی که در روز‌های پایانی سال ۹۸ ویروس کرونا وارد کشورمان شد، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یکی از بخش‌هایی بود که وارد کارزار مبارزه با کرونا شد. سپاه پاسداران و بسیج در راستای مبارزه با ویروس کرونا در چند بخش فعالیت داشتند؛ یکی از این عرصه‌ها تولید ماسک و دستکش، مواد ضدعفونی‌کننده و همچنین ضدعفونی کردن معابر شهری بود.

سپاه پاسداران در کنار همه این فعالیت‌ها هنگامی که توانست ضربه کاری خود را به ویروس کرونا وارد کند که در ساخت و تولید واکسن ضد کرونای نورا موفق شد. واکسن نورا در کنار سایر واکسن‌های بومی کشورمان توانست نقش مؤثری در حوزه مبارزه با ویروس کرونا ایفا کند.

مردم‌یاری سپاه به مبارزه با کرونا اختصاص ندارد و این نهاد مردمی در حوزه‌هایی همچون جهاد آبرسانی، کمک به مردم محروم با ساخت خانه و شهرک، محرومیت‌زدایی در برخی مناطق همچون بشاگرد و چندین منطقه دیگر نیز فعالیت دارد.

منبع : فارس

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۱۶ ۰۷ اسفند ۱۴۰۱
دست مریزاد داری خداحافظ ونگهدارتون