![قیمت سکه و طلا در بازار آزاد ۲۱ بهمنماه ۱۴۰۳](https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1403/11/21/20333848_169.png)
معاون رییس جمهور و رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور در نشست شورای ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت گیلان، با اشاره به توطئههای ریز و درشت دشمنان در عرصههای مختلف فرهنگی، اجتماعی، گفت: در حوزه تهدیدهای رنگارنگ فرهنگی و اجتماعی استکبار جهانی برای اجرای توسعهی نفوذ، توسل به شهدا و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، پیروزی فرزندان مومن و انقلابی ایران اسلامی را تضمین میکند.
معاون رئیسجمهور افزود: در حوزه استخدام نسبت به سال گذشته تعداد استخدامها در این استان افت پیدا کرده، به گونهای که در سال گذشته یک هزار و ۱۰ نفر استخدام شدند، اما این عدد به ۳۰۸ نفر در سال جاری کاهش یافته است، در قانون ۸۷ برنامه ششم یک بند در خصوص جذب فرزندان شهدا و جانبازان ۷۰ درصد است که در مرحله اول ۳۵۰ سهمیه به استان گیلان اختصاص یافت که از این تعداد تنها ۹۳ نفر استخدام شدند در حالی که اخذ مجوز جذب از سازمان امور استخدامی شرایط بسیار سختی دارد و به نظر میرسد در آزمون دومی که در سال آینده برگزار میشود با اتخاذ تدابیری این مشکل باید حل شود.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در خصوص تبدیل وضعیت ایثارگران در استان گیلان نیز گفت: کل مجوزهایی که برای استان گیلان صادر شده دو هزار و ۲۵۳ مورد بوده که از این تعداد ۱۴۶۷ نفر صورت گرفته و بقیه هنوز به مرحله اجرا نرسیده که در این راستا باید سرعت بخشی بیشتری صورت گیرد تا ایجاد نارضایتی نکند.
وی در بحث اعطای تسهیلات نیز اعلام کرد: خوشبختانه اعتبارات مصوب از محل تسهیلات استانی ۱۹۶۸ میلیارد ریال اعتبار است که در رابطه با همکاری بانکهای عامل ضعف وجود دارد که باید مورد نظر قرار گیرد.
قاضیزاده در خصوص مسکن و گلزارهای استان گیلان نیز تصریح کرد: در باب اولویت مسکن در استان، ۷۰۳ نفر دارای اولویت اول هستند یعنی طبق قانون باید به این افراد خدمات مسکن ارائه دهیم و اولویت دوم نیز ۳۷۴۵ نفر هستند که به آنها وام پرداخت شده، اما زمین داده نشده که استان گیلان در این رابطه بیش از ۶۰ درصد از سرانه کشور عقب است که باید ترمیم شود.
وی افزود: در ساماندهی گلزارهای مطهر شهدا نیز از رقم ۱۳۰۱ گلزاری که در این استان وجود دارد ۱۲۹۹ مورد ساماندهی شدند و ۷۴ مورد باقیمانده هم نیاز به مرمت دارند که در این رابطه بنیاد شهید و امور ایثارگران اعتبار عمرانی ندارد به همین دلیل در سفرهای استانی از معاون اول رئیس جمهور تقاضا کردیم که اعتباری برای ساماندهی گلزارها اختصاص دهند.
قاضیزاده هاشمی در رابطه با تسهیلات رفاهی قرضالحسنه نیز بیان کرد: رقم ۶ میلیارد و ۴۶۰ میلیون تومان تسهیلات این استان است که از جمع وامهای ۱۸ درصد ۲۵ میلیارد تومان به غیر از صندوق قرضالحسنه که ایثارگران عزیز دریافت میکنند، برآورد شده و سعی میکنم منابع را تقویت کنیم.
وی خاطرنشان کرد: بدهی بنیاد به دانشگاهها و بیمهها از محل سهامی که از سوی دولت اختصاص یافته تا پایان سال پرداخت خواهد شد. بیمه دی معوقات داروخانهها و درمانگاهها را تا پایان مردادماه و معوقات بیمهشدگان ایثارگر را تا پایان شهریور و بیمارستانها را نیز تا پایان تیرماه پرداخت کرده و البته این امر همکاری بیشتر مراکز را میطلبد که بیش از این شرمنده عزیزان نشویم.
دکتر سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی، با تأکید بر تاثیرگذاری مستقیم ترویج ارزشهای والای معنوی در هدایت بشر در جامعه امروز، افزود: با همگرایی و هم افزاییِ همه گروهها و دستگاهها به منظور برگزاری اقدامات مشترک، به ویژه با رویکرد مردمی سازی، میتوان در حوزه ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت گامهای موثرتری برداشت.
استاندار گیلان نیز در این نشست با اشاره به عظمت، بزرگی و مقاومت خانوادههای شهدا و ایثارگران گفت: تلاش برای ارائه هر چه بهتر خدمت به خانواده ایثارگران، وظیفهای خطیر و مایه افتخار است.
دکتر اسدالله عباسی، با تاکید بر توسعه و گسترش اقدامات فرهنگی و ترویجی گوناگون از سوی دستگاهها و ادارات، به ویژه دستگاههای فرهنگی استان، افزود: چنین اقداماتی در مسیر توسعه و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، موجب سبکبالی و افزایش روحیه و انگیزه برای ارائه بهینه خدمت خواهد شد.
محمدرضا داوطلب، مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران گیلان هم در این نشست خدمت به خانوادههای شهدا و ایثارگران را فخرآفرین خواند و گفت: اشتغال، تامین مسکن و تبدیل وضعیت خانوادههای شهدا و ایثارگران استان، از اولویتهای اصلی این ادارهکل محسوب میشود.