عابدانی صبح امروز در بازدید از جایگاه شعله بیرجند، گفت: آلایندگی خودروها علاوه بر آسیب به سلامتی افراد و محیط زیست، میتواند ریسک انفجار را هم بالا ببرد. هر جا بنزین برای مدتی در آن وجود داشته مثل مخزن جایگاه سوخت، تانکر حمل سوخ، باک بنزین و ... بخار بنزین اتفاق میافتد و خطر انفجار بالا است.
وی افزود: کهاب (کاهش، هدایت، انتقال و بازیافت بخارات بنزین)، عنوان طرحی است که با وجود اهمیت آلایندگی و به وجودآمدن بیش از پیش مشکلات زیست محیطی از اهمیت بالایی برخوردار شده است؛ از همین رو تلاش شده تا کوچکترین آلایندگیزایی حذف و کمترین میزان ممکن برسد.
مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه خراسان جنوبی گفت :طبق مصوبه هئیت وزیران همه جایگاههای عرضه سوخت درون محدوده شهری کلانشهرها و مراکز استانها باید بهمنظور جلوگیری از انتشار بخار و هدرروی بنزین طرح کهاب در موعد مقرر را بهطور کامل اجرا کنند.
عابدانی ادامه داد: در استان خراسان جنوبی نیز به تبع کشور این طرح اجرایی شد و تاکنون همه جایگاههای سوخت استان حداقل یک مرحله از سه مرحله طرح کهاب را اجرایی کردهاند. اجرای این طرح با هدف کاهش خطرات ناشی از استنشاق بخار بنزین بوده و از جمله امتیازهای این طرح کاهش آلودگی و توجه به مباحث زیست محیطی است که باعث میشود بخارهای حاصله از تبخیر بنزین در هوا منتشر نشود و دوباره به چرخه سوخت بازگردد.
وی گفت: جایگاه شعله بیرجند در جهت اجرای طرح کهاب چند روزی از دسترس خارج و در حال تعمیرات لازم است که تا قبل از شروع سال جدید با پایان مراحل این طرح فعالیت خود را از سر خواهد گرفت.
عابدانی بیان کرد: طرح کهاب سه مرحله دارد که مرحله نخست لولهکشی از مخازن زیرزمینی تا محل تخلیه جایگاههای عرضه سوخت انجام میشود، مرحله دوم بازیافت بخارات بنزین در خود جایگاههای عرضه سوخت و مرحله سه هم نصب دستگاههای استحصال بخارات بنزین در جایگاهها است.
مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه خراسان جنوبی بیان کرد: با توجه به هزینه بالای تولید یا واردات بنزین و مصرف بیرویه این فرآورده استراتژیک در کشور، بازیافت بخارات این فرآورده و برگرداندن دوباره آن به چرخه مصرف ارزش اقتصادی بسیار بالایی خواهد داشت که سرمایهگذاری در این زمینه را توجیه پذیر میکند.