ذوالفقاری رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی در سفر خود به استان مرکزی گفت: حدود ۸ هزار دستگاه زیر ۱۳ سال عمر دارند، استاندارد سن کمباین در کشور ۱۳ سال است بنابر این به همین دلیل از تولیدات شرکتهای داخلی که محدود هم تولید میکنند حمایت کنیم.
ذوالفقاری افزود: تلاش بر این است تسهیلات به این سمت سوق پیدا کند، امسال در بهمن ماه خط اعتباری تعریف شد، اما بیشتر اعتبارات به سمت نوسازی ناوگان برداشت غلات سوق پیدا کرد.
او هدف از این نشست را برنامه ریزی برای حضور به موقع کمباین در مزارع و معاینه فنی آنها برای کنترل کیفیت کار کمباینهایی که در سطح کشور خدمات ارایه میدهند دانست.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی بیان کرد: امیدواریم بین تولیدکننده کمباین، اپراتور کار که تشکلهای بخش کشاورزی (اتاق اصناف کشاورزی، بنیاد گندمکاران) هستند، تعاملی ایجاد شود تا زحمت کشاورزان به حداقل برسد و با حداقل افت ریزش، برداشت کنیم.
او با بیان اینکه آمار رسمی ریزش کمتر از ۵ درصد است گفت: تلاش داریم تا این اعداد در برخی استانها واقعیت سازی و بازبینی شود و ممکن است در برخی استانها این رقم بالاتر باشد، در حال بررسی مجدد هستیم تا اعداد واقعی شود و بر اساس آن تصمیم گیری کنیم.
ذوالفقاری با بیان اینکه فرسوده بودن کمباینها باعث ریزش محصولات کشاورزی میشود تصریح کرد: میانگین کشور کمتر از ۵ درصد است که به نظر ما این عدد هم زیاد است، به ازای هر یک درصد کاهش ریزش میتوان از خسارت سنگین جلوگیری کرد.
او اظهار کرد: برداشت غلات کشور از نیمه دوم اسفندماه در مناطق گرمسیر آغاز میشود و تاپایان شهریور در مناطق سردسیر به پایان میرسد و حدود ۲۰ میلیون تن غلات در کشور برداشت میشود که شامل ۱۲ تا ۱۴ میلیون گندم، ۳ تا ۵ میلیون تن جو و باقی محصولات نیز کلزا و... است
ذوالفقاری ادامه داد: کنترل ریزش و هماهنگی ریزش و حضور به موقع در مزارع کیفیت نحوه برداشت، در اقتصاد کشاورزی موثر است.
حمیدی فر مدیرعامل کمباین سازی ایران هم بیان کرد: ظرفیت کمباین سازی هزار دستگاه است که سالانه ۵۰۰ دستگاه در این شرکت تولید میشود.
او ادامه داد: در بحث واردات با توجه به اینکه واردات نیمه سنگین و سنگین است در برنامه داریم که این تولیدات آن را از طریق مهندس معکوس انجام دهیم.