پیش بینی میشود گستره بیش از ۸۷۶ هزار هکتاری جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد که در سالهای اخیر با تهدیدهایی مانند تغییرات اقلیمی، کاهش بارش و رطوبت، ریز گردها، آفتها و امراض دست و پنجه نرم کرده با عملیاتی شدن این طرح شاهد بازگشت نشاط و سرزندگی شود.
آن طور که مسئولان منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد میگویند:بیش از ۵۶ درصد از وسعت این استان را جنگل تشکیل میدهد که مشارکت شهروندان برای درختکاری در جنگلها نیازی برای احیای این عرصههای ارزشمند محسوب میشود.
کارشناسان منابع طبیعی میگویند، درختکاری و تقویت پوشش گیاهی بهترین راهکار برای حفاظت از خاک به عنوان بستر حیات و مقدمه تمام فعالیتهای تولیدی جوامع بشری است، زیرا خاکی که دارای پوشش گیاهی مناسب است با جذب آب مانع ایجاد سیل و فرسایش خاک میشود.
آنان با اشاره به اینکه وجود رطوبت و آب کافی در خاک سبب افزایش پوشش گیاهی و حاصلخیزی خاک شده و این امر خسارتهای تغییرات اقلیمی با بلایایی، چون سیلاب و بارشهای خارج از فصل و همچنین پدیده گرد و غبار را کاهش میدهد تاکید میکنند که مشارکت در پویش درختکاری مزایای زیادی برای مردم کهگیلویه و بویراحمد دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته در طرح ملی پویش درختکاری کاشت ۱۵ میلیون اصله نهال در استان پیش بینی شده است.
سعید جاوید بخت افزود: با توجه به دستور رییس جمهور مبنی بر پویش مردمی کاشت نهال قرار است در چهار سال آینده یک میلیارد نهال در سراسر کشور غرس شود که سهم کهگیلویه و بویراحمد در این پویش ملی ۱۵ میلیون نهال است.
وی با بیان اینکه پویش ملی و مردمی کاشت نهال از سال ۱۴۰۲ آغاز میشود افزود: هم اکنون حدود پنج هکتار عرصه برای پرورش نهال در کهگیلویه و بویراحمد اختصاص یافته است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: از اردیبهشت سال ۱۴۰۲ تولید نهال در نهالستانهای استان آغاز و در سال نخست اجرای این طرح ۲ میلیون درخت بید در مناطق پیش بینی شده استان غرس میشود.
جاوید بخت با بیان اینکه عمدهی گونههای انتخاب شده در طرح مردمی کاشت نهال جنگلی و متناسب با شرایط اقلیمی کهگیلویه و بویراحمد است گفت: تولید نهال در استان بیشتر با استفاده از بذرهای محلی و جنگلی و بومی سازی شده است.