رهام باقرپور اظهار داشت: قرقبانان منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد در قالب گروه های ثابت و سیار از نیمه دوم اسفند ماه امسال برای شناسایی سودجویان بوته چینی در گلوگاه های مناطق گرمسیری و سردسیری مستقر می شوند.
رییس اداره حفاظت و حمایت منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد می گوید: در صورت مشاهده افرادی که اقدام به بوته چینی گیاهان مرتعی استان کرده اند پس از تشکیل پرونده به مراجع قضایی معرفی می شوند.
او با یادآوری اینکه برخی از گونه های خوراکی و دارویی کهگیلویه و بویراحمد بر اثر برداشت بی رویه در حال انقراض هستند بیان کرد: بوته چینی گیاهان مرتعی به ویژه بن سرخ و بیلهر جرم است و با خاطیان برخورد می شود.
رییس اداره حفاظت و حمایت منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد گفت: اسفند ماه تا اردیبشت ماه هر سال شمار زیادی از اهالی روستاها و شهرها با روی آوردن به دامنه کوه ها اقدام به جمع آوری گیاهان خوراکی و دارویی کرده و با این اقدام افزون بر از بین بردن پوشش گیاهی موجب نابودی زیست بوم نیز می شوند.
او با اشاره به اینکه نیروی های قرقبان منابع طبیعی استان برای صیانت از ۵۵۰هزار هکتار مرتع بسیار اندک است از شهروندان به ویژه جوامع محلی خواست نسبت به ثروت های طبیعی مراتع مسوولیت پذیر باشند و در صورت مشاهده خاطیان بوته چینی به منابع طبیعی گزارش دهند.
کهگیلویه و بویراحمد با دارا بودن بیش از ۲ هزار گونه گیاهی خوراکی و دارویی یکی از متنوعترین رویشگاه های کشور است.
این استان دارای ۴۶ گونه گیاهی بومی و سه گیاه دارویی کمیاب دنیا شامل باریجه، آنغوزه و گزانگبین است که به وفور در ارتفاعات استان یافت میشود.