ناصح دبیر همایش ملی زبانها و گویشهای مناطق مرزی ایران در دانشگاه بیرجند گفت: بومی سازی و کاربردی کردن منابع درسی دانشجویان در زمینه معرفی و ثبت زبانها و گویشهای مناطق مرزی ایران و بررسی کیفی تعامل این زبانها و گویشها با زبان فارسی به عنوان عامل وحدت و انسجام ملی در این همایش مورد نظر است.
وی افزود: این همایش با هدف تبادل دانش بین صاحب نظران مرتبط و معرفی دستاوردهای پژوهشی استادان و دانشجویان در زمینه زبانها و گویشهای نواحی مرزی ایران به ویژه از منظر تطبیقی با زبانها و گویشهای مرتبط در آن سوی مرز و در سطحی کلان برگزار میشود.
همایش ملی زبانها و گویشهای مناطق مرزی ایران دهم اسفند ماه برگزار می شود.
برای شرکت در این همایش از حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، سفیر ایران در یونسکو و رئیس دانشکده مرزبانی انتظامی کشور دعوت شده است.
دبیر همایش ملی زبانها و گویشهای مناطق مرزی ایران در دانشگاه بیرجند تصریح کرد: استادان دانشگاهها و مراکز پژوهشی و همچنین صاحب نظران، دانشجویان و پژوهشگران علاقمند حوزههای زبان و زبان شناسی و علوم وابسته به آن در فرصت مشخص شده ۱۵۰ مقاله را برای شرکت در نخستین همایش ملی زبانها و گویشهای مناطق مرزی ایران ارسال کرده اند.
ناصح با تاکید بر ضرورت حمایت از زبانها و گویشهای رو به زوال در مناطق مرزی ایران اظهار کرد: بر اساس هماهنگیهای انجام شده تعدادی از مقالات به شکل سخنرانی ارائه میشود و کتاب مجموعه مقالات همایش که در بر گیرنده همه مقالات پذیرفته شده خواهد بود، پس از پایان همایش منتشر خواهد شد