فاروق سلیمانی رئیس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد گفت: یکی از خانههای محیط زیست در مهاباد در مناطق شهری و در کتابخانه فجر و ۲ خانه نیز در محل دهیاریهای روستاهای «قرهداغ» و «روستای خورخوره» این شهرستان راه اندازی شده است.
وی ابراز امیدواری کرد به زودی تجهیزات مورد نیاز برای این خانههای محیط زیست تامین شود و جلسات هفتگی و ماهیانه با حضور اعضای خانه و مسئولان دستگاههای مربوطه برگزار شود
وی افزود: مهمترین مساله برای ایجاد خانههای محیط زیست، آموزش همگانی و شناخت حفاظت محیط زیست است تا برای انجام هر اقدامی، مردم به شناخت و آگاهی در این زمینه برسند.
سلیمانی گفت: در مناطق مختلف چالشهای جدی حوزه محیط زیست وجود دارد، انتظار میرود در خانههای محیط زیست چالشها احصا و شرایطی برای برنامه ریزی و حل مسائل فراهم شود.
وی اضافه کرد: اعضای خانههای محیط زیست باید در کنار مسایل محیط زیست به طرح گسترش معیشت پایدار و ایجاد مشاغل جدید محیط زیستی با نگاه به پایداری این مشاغل توجه داشته باشند و از طرفی دیگر مطالبات و انتظارات مردم از مسئولان را به آنان انتقال دهند.
سلیمانی یادآور شد: خانههای محیط زیست یکی از بسترهای اصلی برای مردمی سازی فعالیتهای این حوزه و فضایی برای گفتگو، بحث، چالش و مطالبهگری است که منجر میشود سواد و دانش محیط زیستی مردم افزایش پیدا کند و در نهایت محیط زیست حفظ شود.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد گفت: وجود تالابهای بین المللی و فصلی، ۲ سد مهاباد و سنجاق، رودخانههای فصلی و دایمی، وجود صنایع مختلف و صنوف آلاینده، مساله پسماندهای شهری و بیمارستانی، بحث فاضلاب شهری و صنعتی در مهاباد، باعث شده از چند دهه قبل انجمنهای زیست محیطی فعالی در این شهرستان راهاندازی شود.
وی با اشاره به اینکه فرهنگ حفاظت از محیط زیست در مهاباد نهادینه شده است، تاکید کرد: نخستین انجمن «خیرین حفاظت از محیط زیست» کشور نیز در سال ۱۳۷۸ با عنوان «تعاونی محیط زیست» و نخستین تشکل محیط زیستی با نام «تشکل بانوان ژین» در مهاباد تاسیس شد.