روسکاسموس تاریخ جدیدی را برای اعزام یک فضاپیمای نجات به ایستگاه فضایی بینالمللی برای بازیابی و بازگرداندن سه فضانوردی که فضاپیمای سایوز آنها (MS-۲۲) در ماه دسامبر به خطر افتاد، تعیین کرده است.
آژانس فضایی این کشور به خبرگزاری فرانسه گفت که پرتاب سایوز MS-۲۳ را برای تاریخ ۲۴ فوریه هدفگذاری کرده است. این فضاپیمای بدون سرنشین قرار است دو فضانورد روسیه موسوم به دیمیتری پتلین (Dmitri Petelin) و سرگی پروکوپیف (Sergey Prokopyev) و همچنین فرانک روبیو (Frank Rubio) فضانورد ناسا را از ایستگاه فضایی بینالمللی به زمین بازگرداند.
روسکاسموس انجام این ماموریت را روز دوشنبه هفته گذشته به تعویق انداخت، زیرا فضاپیمای پراگرس ۸۲ (Progress ۸۲) که یک فضاپیمای تدارکاتی است و از ماه اکتبر گذشته به ایستگاه فضایی بینالمللی متصل شده بود، شروع به نشت مایع خنک کننده کرد.
پتلین، پروکوپیف و روبیو در ماه سپتامبر به ایستگاه فضایی پرواز کردند و قرار بود با همان فضاپیمای سایوز که آنها را به آنجا برده بود، به زمین بازگردند. با این حال، این فضاپیما در ماه دسامبر احتمالا به دلیل برخورد ریزشهابسنگ دچار نشتی شد.
یک ماه بعد، روسکاسموس اعلام کرد که دومین فضاپیمای سایوز را برای بازگرداندن این سه فضانورد ارسال خواهد کرد.
زمانبندی رخ دادن این نشتها منجر به برخی گمانهزنیها شد مبنی بر اینکه یک مشکل در ساخت فضاپیماهای سایوز مقصر این نشتیها است و مشکل طبق ادعای روسکاسموس مربوط به برخورد یک سنگ فضایی نیست.
این سازمان در اوایل این هفته تصاویری را به اشتراک گذاشت (که در تصویر خبر مشاهده میکنید) که محل نشت مایع خنککننده و برخورد ریزشهابسنگ را نشان میدهد.
در نهایت، روز گذشته روسکاسموس اعلام کرد که فضاپیمای نجات را به دقت بازرسی کرده است تا مطمئن شود که آسیب ندیده و آماده پرواز است.
یک روز قبل از آن نیز پراگرس ۸۲ از ایستگاه فضایی بینالمللی جدا شد و به گزارش اسپیس نیوز در ویدیویی که در حین جدا شدن از ایستگاه فضایی پخش شد، هیچ نشانه آشکاری از آسیب به آن قابل مشاهده نبود.
به گفته ناسا، پراگرس ۸۲ در ساعت ۱۰:۱۵ شب به وقت منطقه زمانی شرقی (۰۶:۴۵ امروز صبح) وارد جو زمین شده است.
به شرطی که روسکاسموس پرتاب سایوز MS-۲۳ را به تاخیر نیندازد، این فضاپیما دو روز قبل از پرتاب برنامهریزی شده ماموریت کرو-۶ (Crew-۶) توسط شرکت اسپیسایکس در تاریخ ۲۶ فوریه، به ایستگاه فضایی بینالمللی میرسد.
ماموریت کرو-۶ در این پرواز، دو فضانورد ناسا، یک فضانورد از امارات متحده عربی و یک فضانورد روس را به ایستگاه فضایی خواهد برد.