سلاجقه معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست از نیروگاه شهید رجایی قزوین بازدید کرد.

سلاجقه معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با همراهی محمد مهدی اعلایی استاندار قزوین از نیروگاه شهید رجایی قزوین بازدید کرد.

موتاب‌ها مدیر نیروگاه شهید رجایی در این بازدید با ارائه گزارشی از میزان تولید انرژی الکتریکی گفت: این نیروگاه با ظرفیت ۲۰۴۰ مگاوات بیش از ۳.۵ درصد انرژی الکتریکی کشور را تامین می‌کند.

وی افزود: استفاده از سوخت مایع مازوت برای نیروگاه مقرون به صرفه نیست و استهلاک دستگاه‌ها را بشدت بالا می‌برد و هیچ تمایلی برای استفاده از این سوخت نداریم، اما تابع سیاست‌های کلان کشور هستیم تا تامین سوخت سایر بخش‌های جامعه از جمله بخش خانگی و صنعت و تولید دچار چالش نشود.

وی بیان کرد: سالانه ۷۱ برنامه تعمیرات اساسی در نیروگاه داریم که با تلاش جهادی و شبانه روزی کارکنان و کارشناسان نیروگاهی بخوبی انجام می‌شود.

موتاب‌ها تصریح کرد:، چون پالایشگاه جدید نداریم و سوخت مازوتی که تحویل نیروگاه می‌شود باید گوگردش در حد استاندارد باشد تا آلایندگی‌ها کاهش یابد.

وی در خصوص پیشنهاد نصب فیلتراسیون که از سوی محمدبیگی نماینده قزوین مطرح شد اظهارداشت:نصب فیلتراسیون کار پیچیده‌ای است و اگر یک پلنت فیلتراسیون متناسب با سیستم نیروگاه بخواهد شکل بگیرد حدود ۳۱۰ میلیون دلار هزینه دارد که بیش از ۷۰ میلیون دلار نیز هزینه بهره برداری سالانه آن است و به مواداولیه و آب زیادی هم نیاز داریم که تامین این منابع ممکن نیست.

وی افزود: این روش همچنین پسماند‌های گچی و شیمیایی هم دارد لذا بهترین روش این است که در سطح کلان و پالایشگاه‌ها بتوان آلایندگی مازوت را کاهش داد تا سوخت تحویلی با کمترین آسیب باشد.

موتاب‌ها در مورد استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان در نیروگاه بیان کرد: از شرکت‌های دانش بنیان در ساخت و طراحی قطعات تعمیراتی استفاده کرده ایم و امروز ۹۵ درصد قطعات مورد نیاز خود را در داخل تامین می‌کنیم.

وی یادآورشد: شرکت‌های دانش بنیانی که توان همکاری داشته باشند در عرصه‌های مختلف استفاده می‌کنیم، اما برای کاهش آلودگی سوخت مازوت بهتربن راه این است که سولفورزدایی در داخل پالایشگاه انجام شود تا میزان آلودگی مازوت کمتر شده و هزینه‌های تعمیراتی نیز کاهش یابد.

موتاب‌ها گفت: نیروگاه شهید رجایی قزوین در حال حاضر بیشترین راندمان نیروگاه‌های کشور را به خود اختصاص داده است از نیروگاه‌های شاخص در تولید و بهره وری محسوب می‌شود.

پیوست‌های سلامت محور در احداث نیروگاه‌ها لحاظ شود
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی هم گفت: برای احداث و راه اندازی نیروگاه‌های تولید برق بایستی پیوست‌های سلامت محور نیز در نظر گرفته شود.

فاطمه محمد بیگی اظهار کرد: امروز بدون برق زندگی میسر نیست و همه صنایع تولیدی، درمانی و مسکونی وابسته به برق هستند.

نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس ادامه داد: بسیاری از مراجعات و شکایت مردم منطقه از ما به عنوان نمایندگان خود، آلودگی ناشی از فعالیت نیروگاه به دلیل عدم نصب فیلتر و مصرف سوخت مازوت است که برای مردم منطقه مشکلاتی را ایجاد کرده است.

وی با بیان اینکه حجم آب مصرفی نیروگاه شهید رجایی تغییرات ملموسی را نیز در زیست بوم منطقه ایجاد کرده، خاطرنشان کرد: این در حالی است که بایستی تمهیدات لازم در خصوص ارتقا سطح کیفی محیط زیست و همچنین استفاده از سوخت پاک نظیر گاز پیش از این در نیروگاه‌های برق لحاظ می‌گردید.

به گفته این نماینده مجلس، حمایت‌های لازم در خصوص تامین بودجه‌های لازم برای محیط زیست و پیوست‌های سلامت محور در حاشیه راه اندازی نیروگاه‌ها باید لحاظ شود.

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار