علی چالهچاله رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با اشاره به جایگاه استان کرمانشاه در تولید برخی محصولات کشاورزی از جمله نخود در کشور گفت : استان کرمانشاه از نظر تولید ذرت رتبه دوم، تولید جو رتبه سوم، چغندرقند رتبه چهارم و گندم بین رتبه چهارم تا ششم قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه بخش عمدهای از اراضی استان دیم و وابسته به بارشهای خدادادی است عنوان کرد: مشکلات برای افزایش تولید محصولات کشاورزی رفع شده و تمرکز ما روی ایجاد ارزش افزوده از طریق فرآوری محصولات است.
چالهچاله با بیان اینکه بیش از ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تن ظرفیت فرآوری محصولات کشاورزی در استان فراهم شده است گفت: اقدامات مناسبی در زمینه صنایع تبدیلی در حال انجام است و با توجه به سیاستهای کشت قراردادی، واحدهای فرآوری در حال توسعه هستند.
وی با اشاره به اینکه بخش عمدهای از مصرف آب کشور مربوط به بخش کشاورزی است و مدیریت مصرف در این بخش بسیار اهمیت دارد بیان کرد: حداقل ۷۵ درصد از منابع آبی استان به بخش کشاورزی اختصاص دارد و خشکسالی چند سال اخیر اثرات زیانباری برای بخش کشاورزی داشت.
چالهچاله افزود: به منظور مدیریت کشت دیم امسال برای سومین سال با همکاری ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) طرحی با عنوان جهش تولید محصولات کشاورزی در دیمزارها در ۴۱۱ هزار هکتار از اراضی استان در حال اجرا است.
وی با بیان اینکه برای افزایش راندمان آبیاری برنامههای متنوعی در دستور کار است گفت: تغییر نوع کشت از اراضی کشاورزی به محیطهای کنترل شده و گلخانهها یکی از این اقدامات است که تاکنون ۴۵ تا ۵۰ هکتار گلخانه در استان وجود دارد که تا پایان سال به دو برابر و تا سال آینده به سه برابر افزایش یابد.
چالهچاله توسعه سیستم آبیاری نوین و اجرای الگوی کشت را از دیگر برنامهها برای افزایش راندمان آبیاری دانست و عنوان کرد: تغییر زمان مست با استفاده از آب سبز و آب باران و جایگزینی محصولاتی با ارزش رقابتی برابر و مصرف آب کمتر از جمله اقدامات در این راستا است.
وی با اشاره به اینکه به منظور ترویج بیمه محصولات کشاورزی بخشی از تعرفه تخفیف داده میشود گفت: در صورت بروز خسارت هیچ راهی جز پرداخت خسارت از سوی بیمه وجود ندارد و بنابراین کشاورزان به ویژه دیمکاران این موضوع را جدی بگیرند .