راهکار‌هایی برای مغذی و مقوی کردن غذای کودکان

۲ فرآیند مغذی و مقوی کردن در برنامه غذایی کودک لازم است مورد توجه قرار گیرد.

نسیم مطلق بهادری کارشناس تغذیه واحد بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت شهدای انقلاب شهرستان شیراز اظهار کرد: به افزودن برخی مواد غذایی با هدف افزایش مقدار پروتئین، ویتامین‌ها و املاح، «مغذی کردن» غذا و همچنین اضافه کردن برخی مواد غذایی با هدف افزایش مقدار انرژی غذا، مقوی کردن غذا می‌گویند. این ۲ فرآیند تغذیه‌ای لازم است در برنامه غذایی کودک مورد توجه قرار گیرد.

راهکار‌های مغذی کردن غذای کودکان

این کارشناس تغذیه اظهار کرد: استفاده از پودر جوانه غلات و حبوبات در برخی غذا‌ها به ویژه سوپ و فرنی با شیر مادر، استفاده از کمی گوشت یا مرغ در غذای شیرخوار، استفاده از حبوبات مانند عدس و ماش پخته شده در برنامه غذایی شیرخوار، استفاده از تخم مرغ آب پز رنده شده در داخل سوپ، ماکارونی یا پلو از جمله این راهکارهاست.

او اضافه کرد: میوه‌ها و سبزی‌ها از جمله مواد غنی از ویتامین و املاح به شمار می‌رود؛ بنابراین می‌توان از انواع سبزی‌های زرد و نارنجی مانند کدوحلوایی و هویج و انواع سبزی‌های برگ سبز مانند جعفری و شوید در غذای شیرخوار استفاده کرد.

مطلق بهادری افزود: سوپ و آش از جمله غذا‌های بسیار مغذی است که البته اگر رقیق تهیه شود مقدار انرژی آن کافی نخواهد بود؛ بنابراین از دادن سوپ یا آش رقیق (بدون محتویات آن) به کودک خودداری کرده و سعی کنیم با استفاده از روش‌های مختلف مانند اضافه کردن کره، روغن یا برنج آن را مقوی کنیم.

غذای کودکان

او گفت: استفاده از انواع سبزی‌های پخته، سوپ یا آش و کمی پنیر پاستوریزه در برنامه غذایی کودک، افزودن کمی شیر پاستوریزه گاو به سوپ یا آش در کودکان بالای یک سال، استفاده از عصاره استخوان قلم گوسفند یا گاو به غذای کودک (سوپ یا آش)، استفاده از کمی ماست پاستوریزه به همراه میوه‌ها در برنامه غذایی کودک، افزودن انواع پودر مغز‌ها مانند گردو، بادام و پسته به میوه ها، حریره‌های محلی، فرنی و شیربرنج از دیگر راهکار‌ها برای مغذی کردن غذای کودک است.

راهکار‌های مقوی کردن غذای کودکان

این کارشناس تغذیه بیان کرد: غذا‌ها با آب کم پخته شود و بعد از پخت، تکه‌های جامد غذا مانند گوشت، حبوبات، سیب زمینی و سبزی‌ها را از آب سوپ جدا کرده و له کنیم، سپس کم کم آب سوپ را به آن اضافه کرده تا یک پوره غلیظ درست شود.

او تصریح کرد: به غذای کودکان مقدار کمی (به اندازه یک قاشق مرباخوری) کره، روغن زیتون یا روغن مایع اضافه شود. این کار بدون آنکه حجم غذای کودک را افزایش دهد، مقدار کالری آن را افزایش می‌دهد، ضمن آنکه بلع غذا را برای کودک آسان‌تر می‌کند. اما باید توجه داشت با زیاده روی در میزان استفاده از روغن، ممکن است کودک زودتر احساس سیری کند و نتواند همه غذایش را بخورد.

غذای کودکان

مطلق بهادری ادامه داد: اگر کودک رشد مناسبی دارد، اضافه کردن روغن بیشتر در غذای کودک ضرورت ندارد، زیرا باعث افزایش وزن کودک می‌شود.

او گفت: بر روی نان یا بیسکویت کودک که اغلب به عنوان میان وعده مصرف می‌شود، کمی کره یا روغن مایع مالیده شود.

این کارشناس تغذیه اضافه کرد: انواع مغز‌ها مانند گردو، بادام و پسته دارای میزان مناسبی از ریزمغذی ها، انرژی و پروتئین است؛ بنابراین در صورتی که کودک مبتلا به آلرژی نباشد، از این مواد غذایی می‌توان به صورت پودر شده برای مقوی کردن غذای کودک استفاده کرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار