هوشنگ قمرنیا دبیر علمی همایش، در مراسم افتتاحیه همایش دو روزه، با بیان اینکه ۸۲ اثر به دبیرخانه همایش ارسال شده، گفت : چهار اثر از این آثار رد و مابقی پذیرش شدهاند.
وی با اشاره به ارسال مقاله برای برگزاری این همایش از سراسر کشور، گفت: در جریان برگزاری این همایش دو روزه که به صورت مجازی از سراسر کشور شرکت کننده دارد، ۱۹ مقاله در حوزه استفاده از تکنیکهای کم آبیاری و استفاده از آبهای نامتعارف ارائه میشود و در روز دوم نیز شرکتکنندگان از سدگاوشان و تاسیسات آن بازدید خواهند کرد.
استاد تمام گروه مهندسی آب دانشگاه رازی کرمانشاه افزود: دو همایش قبلی به ترتیب در مشهد و شهر فسا استان فارس برگزار شد.
وی از کشاورزان مهاجر به عنوان یکی از چالشهای جدی پیش روی بخش کشاورزی در استان کرمانشاه یاد کرد و افزود: این کشاورزان با استفاده بی رویه از سموم و کودها برای تولید محصولات آببری مثل سیب زمینی سرمایههای بخش کشاورزی استان را به خارج از استان منتقل میکنند.
قمرنیا با بیان اینکه استان کرمانشاه ۱۵ هزار و ۵۵۳ حلقه چاه کشاورزی دارد، گفت: ۵۵۴۶ مورد از این چاهها بصورت غیرمجاز حفر شدهاند.
المیر حسنی مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در این همایش با بیان اینکه به دنبال روشهای کمآبیاری برای مصرف بهینه آب در بخش کشاورزی استان هستیم، گفت: در این راستا تجهیز اراضی کشاورزی به سیستمهای نوین آبیاری در برنامه است.
حسنی اشارهای هم به اقدامات خوب صورت گرفته در استان کرمانشاه در راستای استفاده از سیستمهای نوین آبیاری داشت و گفت: هم اکنون بالای ۵۰ درصد اراضی آبی استان کرمانشاه به سیستمهای آبیاری نوین مجهز شدهاند، در حالیکه در کشور ۳۵ درصد اراضی آبی کشور به سیستمهای نوین آبیاری مجهز هستند.
وی اشارهای هم به دیگر برنامههای مجموعه جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در راستای اجرای طرح ملی سازگاری با کم آبی داشت و گفت: در این راستا اقداماتی شامل جایگزینی کشت محصولات کم آب بر مثل زعفران، گل محمدی و گیاهان دارویی، ایجاد سایبان باغ، اجرا و نظارت دقیق بر الگوی کشت مصوب، سخت نمودن عرصه برای کشاورزان غیربومی و... در برنامه استان قرار دارد .