تا پیش از انقلاب اسلامی، سال‌ها بود که بیماران برای دریافت یک نسخه باید ساعت‌ها در صف انتظار می‌ایستادند تا نوبت آن‌ها شود در حالی که برخی از آن‌ها از راه دور به مرکز استان آمده بودند.

گاهی این رفت و آمد‌ها بی‌نتیجه می‌ماند، چون ممکن بود روز تعطیل باشد یا داروخانه اقلام دارویی مد نظر را نداشته باشد، یا دکتر داروساز از استان دیگر به این شهر عزیمت نکرده باشد، در حالی که همان شهر می‌توانست صاحب چند داروخانه باشد.

گاهی بارش برف یا بسته بودن جاده‌های روستا نیز موجب می‌شد که فرد خواهان دارو، به اقلام دارویی مورد نیاز خود نرسد در حالی که داروخانه در نزدیک شهر یا مرکز بهداشت باید وجود می‌داشت.


بیشتر بخوانید


این نبود داروخانه‌ها و شلوغی آن‌ها در سینمای ایران از جمله فیلم" جاده‌های سرد" و حتی سریال‌های تاریخی مانند قسمت‌های پایانی "هزاردستان " نیز نمود داشت به گونه‌ای برخی اعلام کرده بودند این حقیقت را بار‌ها به چشم خود دیده بودند.

در شهرکرد مرکز چهارمحال و بختیاری نیز توسعه زیرساختی در بخش بهداشت و درمان با کمبود مواجه بود.

مرحوم دکتر سید حبیب الله حسینی از پزشکان سرشناس چهارمحال و بختیاری در شهرکرد بود که مردم از نقاط دیگر استان برای ویزیت به مطب او می‌آمدند و او نیز با نسخه‌ها و دارو‌هایی که با خود به شهر‌ها و روستا‌ها می‌برد به طبابت مردم می‌پرداخت.

حالا این روز‌ها در بیشتر خیابان‌هایی که مطب یا درمانگاه یا کلینیک پزشکان وجود داشته باشد، داروخانه‌ای بنا شده است و حتی برخی از شهر‌های کوچک نیز سه چهار داروخانه وجود دارد.

به گزارش ایرنا، در استان چهارمحال و بختیاری ۱۱۳ داروخانه سرپایی شامل ۹۷ داروخانه روزانه و ۱۶ داروخانه شبانه روزی و ۱۱ داروخانه بیمارستانی فعال هستند.

از سوی دیگر، مساعدت دارویی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان، به غیر از سهم بیمه‌ها و کمک‌های سایر نهاد‌های حامی بیماران خاص است و این معاونت ۵۰ درصد سهم بیماران سرطانی از هزینه‌های دارویی را نیز پرداخت می‌کند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری، از صدور ۵۱ موافقت اصولی تاسیس داروخانه طی دولت سیزدهم در این استان خبر داد.

رضا محمدی افزود: در راستای مدیریت نظارت بر دارو و مواد تحت کنترل، طی این مدت ۵۹۴ مورد بازرسی از داروخانه‌های دولتی، خصوصی و بیمارستانی انجام شد.

وی تعداد بازرسی از شرکت‌های دارویی را ۴۲ مورد اعلام کرد و افزود: همچنین طی این مدت ۶ هزار و ۳۹۹ مورد مساعدت‌های دارویی برای بیماران صعب‌العلاج در مجموع به مبلغ ۳۳ میلیارد و ۹۳۱ میلیون و ۹۸۰ هزار ریال انجام شده است.

محمدی از رسیدگی به سه هزار و ۴۳۵ مورد شکایات و پاسخگویی سامانه ۱۹۰ (اطلاع‌رسانی دارو‌ها و سموم و کمبود‌های دارویی) و بررسی ۲ میلیون و ۲۲۹ هزار و ۳۰۷ نسخه، انجام ۱۰۲ مورد بازدید مشترک با تعزیرات، صدور ۳۲ مورد مجوز بهره‌برداری، صدور۸۰ پروانه مسوول فنی، صدور و تمدید ۳۷۸ پروانه بهداشتی ساخت، صدور و تمدید ۹۰ شناسه نظارت کارگاهی، صدور۱۸۸ مجوز صادرات، طی این مدت خبر داد.

وی تعداد آزمایشات انجام شده و تعداد نمونه‌های دریافتی را به ترتیب ۶۱ هزار و ۱۰۷ مورد و ۹ هزار و ۵۲۵ مورد اعلام کرد.

رشد جمعیت دانشجوی پزشکی و متخصصان استان

رییس دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری نیز می‌گوید: پیش از انقلاب تعداد پزشکان عمومی در کل استان به ۱۵ نفر هم نمی‌رسید و این در حالی است که به برکت پیروزی انقلاب امروز شاهد تحصیل و تربیت بیش از ۲۸۶ دانشجو، پزشک متخصص و فوق تخصص بومی در شهرستان کمتر برخوردار لردگان هستیم.

ارسلان خالدی‌فر افزود: طی یک‌سال اخیر یک میلیون و ۳۹۴ هزار و ۷۹۴ ویزیت و معاینه مراقبتی در مراکز بهداشتی انجام شده است که در مقایسه با پیش از انقلاب که با مشکل کمبود شدید پزشک مواجه بودیم، قابل قیاس نیست.

وی تعداد بازدید‌های انجام شده توسط کارشناسان بهداشت محیط از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی طی یکسال اخیر را ۱۷۲ هزار و ۴۵۰ مورد اعلام کرد و با اشاره به مشکل بحران آب در شهرستان شهرکرد در تابستان گفت: با نظارت‌های شبانه‌روزی و مراقبت‌های انجام شده خوشبختانه حتی یک مورد مسمومیت ناشی از آلودگی آب در استان گزارش نشد.

به گفته وی، هم‌اکنون ۱۲ بیمارستان شامل سه بیمارستان آموزشی در استان فعال است که ادغام آموزش و درمان در مراکز درمانی و فعال شدن گردشگری درمانی در استان از دستاورد‌های بزرگ بخش حوزه سلامت به شمار می‌رود.

خالدی‌فر افزود: حتی در سال‌های ابتدایی پیروزی انقلاب برای انجام اقدامات درمانی ساده همچون آنژیوگرافی و انجام جراحی قلب باز باید بیماران سال‌ها برای دریافت خدمت از کشور‌های خارجی در نوبت باقی می‌ماندند و خیلی از آن‌ها طی این مدت جان خود را از دست می‌دادند و این در حالی است که امروز بیشتر خدمات تخصصی در استان ارائه و بیماران از مراجعه به استان‌های همجوار بی‌نیاز شده‌اند.

وی گفت: کمتر از یک‌سال اخیر اقدامات خوبی برای توسعه و تجهیز بیمارستان‌های استان انجام شده است که تجهیز بیمارستان، ولی عصر (عج) بروجن به یک دستگاه MRI با کیفیت بالا، نصب سی. تی. اسکن در بیمارستان اردل، برنامه‌ریزی برای نصب دستگاه‌های MRI در مراکز آموزشی درمانی آیت الله کاشانی و هاجر (س) شهرکرد طی‌ماه‌های آیند، راه‌اندازی دستگاه‌های سی. تی. اسکن و MRI در بیمارستان سیدالشهدا فارسان و ورود سی. تی. آنژیوگرافی ۲۵۶ اسلایس به استان از جمله این اقدامات است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان اضافه کرد: همچنین طی یک‌سال اخیر دستگاه‌های رادیولوژی دیجیتال در بیمارستان سیدالشهدا فارسان، مرکز بازفت، بن و سامان، دستگاه سنجش تراکم استخوان، آندوسکوپی و لاپاراسکوپی در پلی‌کلینیک تخصصی و فوق تخصصی امام علی (ع) شهرکرد راه‌اندازی شد.

به گفته وی، راه‌اندازی کلینیک درمان ناباروری در شهرستان لردگان و ارائه خدمات تخصصی در کلینیک سطح سه درمان ناباروری و پذیرش زوج‌های نابارور از استان‌های دیگر از دیگر دستاورد‌های حوزه بهداشت و درمان استان است.

وی با یادآوری اینکه دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد هفت سال پس از پیروزی انقلاب و تخت عنوان دانشکده علوم پزشکی و زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان فعالیت خود را آغاز کرد، گفت: هم اکنون حدود ۲ هزار و ۹۳۹ دانشجو در ۴۱ رشته، هشت مقطع، هفت دانشکده مشغول به تحصیل هستند و تاکنون ۱۱ هزار و ۷۰۰ دانشجوی پزشکی از این دانشگاه دانش آموخته شده‌اند.

وی اضافه کرد:هم‌اکنون این دانشگاه در رشته‌های تخصصی داخلی، اطفال، زنان، بیهوشی و جراحی مشغول تربیت پزشک است که بیشتر دانش‌آموختگان این دانشگاه از پزشکان موفق استان و کشور به شمار می‌روند.

خالدی‌فر، تعداد استادان و اعضای هیأت علمی دانشگاه را حدود ۳۰۰ نفر اعلام کرد و افزود:چهار استاد این دانشگاه به لحاظ فعالیت آموزشی و پژوهشی جز یک درصد دانشمندان برتر جهان هستند.

وی در ادامه به اخذ مجوز تبدیل دانشکده پرستاری بروجن به دانشکده علوم پزشکی و انجام مقدمات راه اندازی مجتمع عالی آموزشی سلامت در لردگان طی یکسال اخیر اشاره داشت.

به گفته وی، طی یک‌سال اخیر حدود ۸۰۰ میلیارد تومان کار عمرانی در دست اقدام و در مرحله مناقصه است که در مقایسه با سه سال قبل از دولت مردمی سیزدهم رشد چشمگیر و چندین برابری داشته است.

منبع: ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
بختیاری
۱۰:۴۶ ۲۶ بهمن ۱۴۰۱
اینقدر با نیم قرن پیش خود را مقایسه نکنید با کره جنوبی و چین خود را مقایسه کنید چهارمحال و بختیاری به نسبت منابع و امکاناتش و به نسبت دیگر استانهای همجوار خود هیچ رشدی نداشته است جز زیر ساخت های نیمه تمام
Iran (Islamic Republic of)
بختیاری
۱۰:۴۶ ۲۶ بهمن ۱۴۰۱
اینقدر با نیم قرن پیش خود را مقایسه نکنید با کره جنوبی و چین خود را مقایسه کنید
چهارمحال و بختیاری به نسبت منابع و امکاناتش و به‍ نسبت دیگر استانهای همجوار خود هیچ رشدی نداشته است جز زیر ساخت های نیمه تمام
آخرین اخبار