اختصاص تسهیلات ۶۰۰ میلیون تومانی به نوسازی واحد‌های فرسوده اطراف حرم مطهر رضوی

رئیس اداره برنامه ریزی مسکن و بازآفرینی شهری راه و شهرسازی خراسان رضوی گفت: ۶۰۰ میلیون تومان به واجدان مشوق‌های نوسازی بافت فرسوده به ویژه در اطراف حرم مطهر امام رضا(ع) اختصاص داده شد.

سمانه نصرالهی رئیس اداره برنامه ریزی مسکن و بازآفرینی شهری راه و شهرسازی خراسان رضوی گفت: از جمله موضوعاتی که شرکت بازآفرینی شهری در دستور کار دارد، ایجاد هماهنگی و هم راستاسازی دستگاه‌ها و نهاد‌های ذیربط در زمینه احیا، بهسازی و نوسازی محدوده‌های هدف در چهارچوب برنامه‌های عملیاتی است که در قالب ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار در سراسر کشور پیگیری می‌شود.

او افزود: اجرای بند الف ماده ۵۶ قانون برنامه ششم توسعه، تمام دستگاه‌های اجرایی عضو ستاد موظف هستند حداقل ۳۰ درصد اعتبارات مربوط به فعالیت‌های خود را در شهرها، به محلات هدف مصوب ستاد ملی اختصاص دهند و شهرداری‌ها مکلفند ۳۰ درصد سهم مالیات بر ارزش افزوده خود را برای اجرای برنامه‌های بازآفرینی مصوب ستاد ملی بازآفرینی پایدار شهری اختصاص و هزینه کنند.

رئیس اداره برنامه ریزی مسکن و بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی ادامه داد: در سال ۹۶ برنامه اقدام مشترک برای ۱۰ شهر استان افق سال‌های ۹۶ تا ۱۴۰۰ در ستاد بازآفرینی شهری استان مصوب شده است، در حال حاضر طرح‌های آن‌ها در دست بازنگری و چهار شهر براساس شیونامه برنامه اقدام در ستاد شهرستانی تصویب شده است و نهایتا در حال برنامه ریزی تشکیل جلسه ستاد بازآفرینی پایدار شهری استان جهت تصویب برنامه‌های اقدام مشترک شهرستان‌ها است.

نصرالهی با اشاره به اینکه حدود ۱۱.۵ درصد از بنا‌های ناپایدار کشور در خراسان رضوی مستقر است، بیان کرد: هم اکنون خراسان رضوی یکی از استان‌های کشور با بیشترین بافت فرسوده بوده که حدود ۵ هزار و ۵۹۴ هکتار بافت ناکارآمد شهری در سطح ۴۰ شهر استان و براساس مصوبات ستاد بازآفرینی پایدار شهری استان چهار شهر مشهد، نیشابور، سبزوار و تربت حیدریه دارای مساحت چهار هزار و ۳۷۴ هکتار سکونتگاه غیر رسمی هستند.

او تصریح کرد: در شهر مشهد به دلیل اینکه بیشتر زمین‌ها مالکیت آستان قدس و اوقافی است سبب شده تا درصد نوسازی در بافت‌های فرسوده کمتر باشد و همچنین بافت ناکارآمد شهری با بافت‌های تاریخی هم پوشانی دارد و ۱۸ شهر از شهر‌های استان در مجموع دارای ۴ هزار و ۶۵۸ هکتار بافت تاریخی مصوب است.

رئیس اداره برنامه ریزی مسکن و بازآفرینی شهری راه و شهرسازی خراسان رضوی تاکید کرد: برای بهسازی، نوسازی بافت ناکارآمد ضمن حفاظت میراث تاریخی - فرهنگی توجه به سازگاری و انطباق آن به ساختار‌های محیط زیست و ساختار‌های فرهنگی موجب توسعه پایداری شهری می‌شود و نوسازی و بهسازی یکباره رخ نمی‌دهد بلکه امری مداوم است و بایستی به یک سیستم خودجوش تبدیل شود.

نصرالهی اظهار کرد: استفاده می‌کنند و سازنده‌ها نیز به کمک مردم می‌آیند و به جریان نوسازی بافت فرسوده ناکارامد شهری شتاب خواهند داد.

او افزود: برای این منظور بسته جامع تشویقی در حوزه اعطای تسهیلات مالی ارزان قیمت، تخفیفات شهرداری‌ها، زمین معوض، کاهش زمان صدور پروانه‌ها، معافیت یا کاهش هزینه‌های مالیاتی و بیمه‌ای جهت تسریع در روند نوسازی و مقاوم‌سازی بافت‌های ناکارآمد پیشنهاد شده است.

رئیس اداره برنامه ریزی مسکن و بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی ادامه داد: شرکت بازآفرینی شهری بسته‌های متنوعی برای تشویق مردم در نوسازی بافت‌های فرسوده دارد که در حال حاضر در مشهد ۴۰۰ میلیون تومان و در سایر شهرستان‌ها ۳۵۰ میلیون تومان تسهیلات و در محلات اطراف حرم مطهر نیز با همکاری صندوق حرمین تا سقف ۶۰۰ میلیون تومان تسهیلات پرداخت می‌کند.

نصرالهی بیان کرد: بسته تشویقی شهرسازانه براساس چهار گروه تنظیم و به تصویب شورای‌عالی شهرسازی معماری رسیده که شامل ضوابط تشویقی گروه اول (بازآفرینی یکپارچه در مقیاس بلوک شهری)، ضوابط تشویقی گروه دوم (نوسازی در مقیاس محور‌های اصلی محله ای)، ضوابط تشویقی گروه سوم (نوسازی در عمق بافت فرسوده شهری) و ضوابط تشویقی گروه چهارم (نوسازی قطعات غیرقابل تجمیع) است.

او تصریح کرد: از سال ۹۵ تا ۱۴۰۰ جهت نوسازی به تعداد ۴۵۹۸ واحد به مبلغ پنج هزار و ۷۹۳ میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده که از سال ۱۴۰۰ تاکنون به تعداد ۹۷ پروژه و در قالب ۱۵۰۹ واحد تسهیلات به متقاضیان مشمول اعطا شده است.

برچسب ها: اختصاص ، تسهیلات ، فرسوده
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.