مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی آذربایجان شرقی از افزایش ۱۴ درصدی توزیع کود در استان نسبت به مدت مشابه پارسال خبر داد.

آقای باقریان اظهار کرد: شرکت خدمات حمایتی کشاورزی آذربایجان شرقی یکی از شرکت‌های مهم وزارت جهادکشاوزی با سابقه حدود یک قرن وظیفه تامین و توزیع نهاده‌های کشاورزی مورد نیاز کشاورزان و بهره برداران را بر عهده دارد.

وی از ذخیره انواع کود‌های شیمیایی برای استفاده کشاورزان در زمان کشت بهاره خبر داد و گفت: تاکنون ۱۷ هزار و ۶۰۰ تن انواع کود شیمیایی در استان ذخیره شده که نسبت به پارسال ۳۷ درصد رشد داشته است.

آقای باقریان با بیان این‌که مصرف کود سرک بهاره در استان آغاز شده است افزود: به کشاورزان عزیز استان توصیه می‌کنیم که در اسرع وقت برای تهیه کود سرک به مراکز خدمات جهادکشاورزی و کارگزاران مراجعه کرده و تامین آن را به لحظه آخر موکول نکنند زیرا اوج مصرف و تقاضا باعث محدودیت‌هایی در تامین کود می‌شود.

وی ادامه داد: بیش از ۱۵۰ کارگزار در خصوص تامین و توزیع کود شیمیایی در سطح استان وجود دارند که به کارگزاران سطح استان توصیه می‌کنیم که سهمیه تخصیصی خود را در اسرع وقت خریداری و ذخیره سازی کنند.

وی با تاکید بر این‌که مصرف کود یکی از فاکتور‌های مهم در ارتقا و افزایش تولید است اظهار کرد: توزیع کود در استان آغاز شده و تنها روز گذشته حدود ۳۰۰ تن کود حمل شده است.

مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی آذربایجان شرقی در خصوص وضعیت مصرف کود در کشور، گفت: طبق آمار و اطلاعات دقیق منتشر شده، مصرف کود در ایران نسبت به میانگین جهانی بسیار پایین است و برخی از کشورها چون چین و اروپا مصرف بسیار بیشتری نسبت به ایران دارند.

وی در خصوص قیمت کود‌های شیمیایی سهمیه‌ای نیز گفت: به طور میانگین ۳۰ درصد از قیمت کود توسط کشاورزان و ۷۰ درصد باقی توسط دولت پرداخت می‌شود. قیمت هر کیلوگرم کود ازته ۳۰۰۰ تومان و قیمت هر بسته ۵۰ کیلویی پتاسه و فسفاته ۶۵۰ هزار تومان است بیش از ۸۵ درصد کود مصرفی در بخش کشاورزی استان ازته بوده و در داخل تولید می‌شود.

وی در خصوص کود‌های تقلبی در بازار نیز اظهار کرد: اکیپ‌های نظارتی برای شناسایی کود‌های تقلبی فعال بوده و به صورت دقیق از کود‌های توزیعی نمونه برداری می‌کنند و در صورت تقلبی بودن محصول تولیدکنندگان را به مراجع ذیصلاح معرفی می‌کنند. تاکنون اخطار‌های معتددی در این خصوص صادر شده و حتی با جریمه‌های سنگین برخورد شده است و با توجه به تشدید کنترل میزان کود‌های تقلبی در بازار نیز کاهش یافته است.

آقای باقریان در خصوص تامین سموم کشاورزی نیز گفت: سموم کشاورزی از طریق بخش خصوصی با نظارت مدیریت حفظ نباتات استان تامین و توزیع شده و همه روزه از سموم موجود در فروشگاه‌های مجاز نمونه برداری انجام می‌گیرد.

وی با بیان این‌که در تولید برخی از سموم به خودکفایی رسیده‌ایم از تولید سموم باکیفیت داخلی خبر داد.

وی همچنین از برگزاری همایش و نمایشگاه معرفی عرضه سبد کودی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی و واحد‌های تولیدی با حضور شرکت‌های دانش بنیان در ۲۶ بهمن ماه امسال خبر داد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.