محسن ربانی زاده در جلسه سومین مرحله از مدیریت هوشمند مصرف آرد و نان با اشاره به اهمیت نان در سبد مصرف خانوارها تاکید کرد: این اهمیت تا جایی است که دولت ۱۰ درصد بودجه را به حوزه نان اختصاص داده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس با بیان اینکه مدیریت عرضه نان توسط فرمانداری انجام میشود گفت: در این مسیر نظارت بسیار مهم است و بهترین نظارت؛ نظارت مردمی است و از اهمیت بالایی برخوردار است.
او با اشاره به اینکه مرحله یک و دو این طرح به خوبی انجام شده است و آرد در بخش صنوف و صنعت جدا شد، خاطرنشان کرد: در این زمینه بخش خصوصی به خوبی با همکاری اتحادیه نان و آرد این مهم را مدیریت کرد و به فراخوان هر شهرستان ممکن است قیمت متفاوت باشد، اما این قیمت منصفانه است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس گفت: نان کامل یک ضرورت است و چارهای نداریم به سمت و سوی تولید نان کامل برویم چرا که نان کالایی است که در همه خانوادهها استفاده میشود و هرچه سالمتر باشد بهتر است.
ربانی زاده با اشاره به اینکه خبازهایی که در حوزه تولید نان کامل ورود میکنند تسهیلات ارزان قیمت دریافت خواهند کرد، بیان کرد: ضمن تولید نان کامل در این حوزه اشتغال جدید نیز ایجاد میشود.
او با بیان اینکه فاز دو مدیریت مصرف آرد و نان با تجهیز ۳ هزار و ۲۰۰ نانوایی به کارتخوان بود، یادآور صد: در این مرحله مدیریت نظارت هوشمند انجام شده است و رفتار نانواها و خبازان در مرکز و سامانه رصد و پایش میشود.
ربانی زاده گفت: در این پایش هوشمند هرکدام از نانوایان و خبازان که فعالیت آنها خارج از عرف باشند شناسایی و برخورد میشود.
مدیرکل غله استان فارس نیز با اشاره به اینکه استفاده خارج از قوانین از کارتخوانهای هوشمند نانواییها میتواند باعث قطع کامل کمک هزینه و سهمیه آرد واحد نانوایی شود، تصریح کرد: لذا نانواها باید این مورد را رعایت کنند و صحت و سقم کلیه تراکنشهای ثبت شده در کارتخوانهای هوشمند در هر دوره بررسی و ثبت میشود.
منصور جمالی گفت: با تحلیل روزانه تراکنشهای کارتخوانهای هوشمند نانواییها باعث شکل گیری کارنامهای برای نانوایی میشود که قابل رصد و بررسی است.
او با اشاره به اینکه کارنامه نانواها قابل بررسی و چک کردن است، عنوان کرد: لذا ثبت تراکنش غیرواقعی عواقب دارد و تا چند مرحله میتواند سقف آرد خرید واحد نانوایی و کمک هزینه را به شکل قابل توجهی کاهش دهد و این موضوع باید رعایت شود.
جمالی تاکید کرد: مدیریت هوشمند مصرف آرد و نان در مرحله تکمیل زیرساختها است و اگر در این مرحله مشکل و نواقصی باشد نسبت به تکمیل آن اقدام میشود.
مدیرکل غله فارس با اشاره به اینکه ما جز استانهایی هستیم که این مورد حل شده است و نواقص برطرف شده است، عنوان کرد: همچنین تامین کمک هزینه جبرانی، متناسب سازی سهمیه آرد با عملکرد واحد نانوایی و پایش انجام کلیه معاملات در واحدهای نانوایی از این طریق خواهد بود.
جمالی افزود: همچنین سهم هر بخش کارگر، کارفرما و... باید مشخص شود و در بحث پشتیبانی نیز اقداماتی شده است.
همچنین مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس با اشاره به اینکه در مرحله مدیریت هوشمند مصرف آرد و نان هر خرید و فروشی باید براساس تراکنش باشد، بیان کرد: افرادی که فاقد کارت بانکی هستند مانند اتباع بیگانه، افراد مسن و... در این مرحله کارت نانوا تعیین میشود و هر نانوا به هر تعدادی که بخواهد کارت نانوا تعیین میشود و خرید نان از طریق این کارت است و نانوا موظف است بر همین میزان نان کارت را بکشد.
مرتضی شریفی گفت: کارت نانوا به اسم نانوا است که بتواند از طریق آن نان بفروشد.
شریفی با اشاره به اینکه حدود ۳ هزار و ۴۰۰ نانوایی در فارس فعال است ابراز کرد:با تخلفات کم فروشی برخورد میشود و پروندههای زیادی در این زمینه تشکیل شده است.
او گفت: در خصوص قیمت نان نیز قرارنیست نان گران شود و یا وزن آن کم شود چراکه چنین مواردی مصداق کم فروشی است.
شریفی با اشاره به اینکه در این مرحله و سامانه هوشمند کارنامه نانوا مشخص است که هر نانوا چه مقدار ارد و نان تحویل گرفته است و چه روزهایی فعالیت نداشته است، عنوان کرد: مجموع بازرسیها هوشمند است و بازرسانی که در نانواها هستند تمامی آیتمها از جمله وزن چانه، بهداشت واحد و نحوه برخورد نانوا را رصد و در سامانه قابل مشاهده است.
او گفت: در واقع در این روش عملکرد نانوا را به عنوان یک کارنامه نشان میدهد و در صورت هر تخلفی برخوردهای بعدی با نانوا صورت میگیرد.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس با اشاره به اینکه بازرسیها ثبت میشود و گزارشها و تذکرات مشخص است، یادآور شد: با اقداماتی که در این طرح میشود تلاش میشود انحرافات حوزه نان و آرد که توزیع خارج از شبکه بود، حذف شود و صرفه جویی در مصرف ارد خواهیم داشت.
شریفی گفت: با صرفه جویی در حوزه آرد و نان میتوان نانوایی جدید تاسیس کرد و در شهر شیراز مناطقی داریم که علی رغم اینکه پرجمعیت هستند، اما فاقد نانوایی است و در این مراکز نیز میتوان نانوایی ایجاد کرد.
او با اشاره به اینکه در شهرستان شیراز هزار و ۳۵ نانوایی داریم، یادآور شد: بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ نانوایی کم داریم که از محل صرفه جویی ارد میتوان این مشکل را حل کرد.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس گفت: بر اساس آمار جمعیتی و ظرفیتهای موجود مجوز تاسیس نانوایی جدید داده شده است که مشکل کمبود نانوایی حل شود و با توزیع هدفمند آرد از ازدحام در نانواییها جلوگیری شود.
شریفی گفت: در این طرح ۸۰ درصد موفقیت به اطلاع رسانی دقیق بر میگردد و باید برای مردم و فعالین این حوزه به خوبی اطلاع رسانی شود و ۲۰ درصد هم به کارهای اجرایی برمیگردد.
او با اشاره به اینکه درحال حاضر برداشت مردم این است که قراراست نان گران شود، تاکید کرد: به هیچ وجه نان گران نمیشود و یارانهها هدفمند توزیع میشود و از یارانه ۱۵ درصدی در بدو شروع طرح به ۲۵ درصد میرسد و علاوه بران ۱۲ درصد هم در اختیار کارگروه شهرستانی برای کنترل کیفیت نان در نظر گرفته میشودو نانوایی که نان با کیفیت دارد ۱۲ درصد یارانه بیشتر دریافت میکند که در مجموع ۳۷ درصد میشود.
شریفی با اشاره به اینکه مرحله سوم این طرح نیز در ۱۲ استان در ایام دهه فجر و بعد از آن در کل کشور شروع میشود، خاطرنشان کرد: فارس استان الگو و نمونه است و چندین مورد تقدیر در این طرح داشته است و امید است در این مرحله هم به عنوان الگو شناخته شویم.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس گفت: کار دیگر در حوزه نان و به عنوان اولینها در کشور این است که نان کامل و متناسب با تغذیه برخی از بیماریها تولید شود و مقوله مرتبط با سلامت را پیگیری میکنیم.