باستان‌شناسان در نزدیکی سقاره، موفق به کشف قدیمی‌ترین مومیایی غیر سلطنتی شدند.

باستان‌شناسان مصری که سال‌ها در محوطه باستانی سقاره در نزدیکی قاهره کاوش کرده‌اند، اخیرا تعدادی کشفیات جدید داشته‌اند که به دوران سلسله‌های پنجم و ششم پادشاهی قدیم مصر مرتبط است و بیش از ۴ هزار سال قدمت دارند. یکی از مهم‌ترین این کشفیات، یک تابوت سنگی آهکی مستطیل شکل بود که به گفته دکتر زاهی هاواس، مدیرت تیم کاوش مصری در سایت گیسرالمدیر در سقاره، حدود ۴۵ تن وزن داشته و در آن حدود ۵ تن بوده است.


بیشتر بخوانید


درپوش تابوت با ملات مهر و موم شده و درست به همان شکل که ۴۳۰۰ سال پیش رها شده، در جای خود مانده است. برای باستان‌شناسان، شکافتن آن و رسیدن به محتویاتش دو ساعت زمان برد. داخل این تابوت، قدیمی‌ترین مومیایی غیرسلطنتی مصر کشف شد. به گفته هاواس، این مومیایی قدیمی‌ترین مومیایی پیچیده شده در ورق طلایی است که تا کنون پیدا شده است. اگرچه مومیایی پیدا شده در دل این تابوت، فرعون نیست، اما نحوه آماده کردنش برای زندگی پس از مرگ نشان می‌دهد که یک مرده عادی هم نبوده است. نامی در بالای تابوت حک شده: «HqA-Sps» یا هِکاشِپِس.

مومیایی غیر سلطنتی

هاواس گفت: «وقتی تابوت کسی را به این شکل ۱۵ متر زیر زمین دفن کرده‌اند، یعنی فرد بسیار مهمی بوده است.»

در میان اقلامی که هواس، باستان‌شناس کهنه‌کار مصری و تیمش به نمایش گذاشتند، ۱۴ مجسمه سنگی نیز وجود داشت که در یک چاهک دیگر در عمق حدود ۱۰ متری یافت شد و قدمتشان به دوره «پادشاهی قدیم‹ یا عصر اهرام، بین سال‌های ۲۷۰۰ تا ۲۲۰۰ سال قبل از میلاد بازمی‌گردد و احتمالا حتی قدیمی‌تر از مومیایی هکاشپس هستند.

هاواس گفت: «این مجسمه‌ها منحصر به فرد هستند. این اولین بار در قرن بیست و یکم است که این تعداد مجسمه در سقاره پیدا می‌شود.»

او ادامه داد: «این کشف به ما اطلاعات بیشتری در مورد هنر در پادشاهی قدیم، مومیایی کردن، و همچنین در مورد افرادی که در آنجا کار می‌کردند، می‌دهد. یکی از مقبره‌ها برای روحانی‌ای بود که مسئول مجموعه اهرام پادشاه اوناس، آخرین پادشاه سلسله پنجم بود.»

منبع: همشهری

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
بنده خدا
۲۱:۱۷ ۱۵ بهمن ۱۴۰۱
سلام علیکم، یه عده مصرهای جاهل و نادان و گور به گور عقیده شون این بود شاید زنده شدن و اون دنیای آنها اشیاء لازمشون میشه، یا با مومیایی طلا و ... جسمسون سالم بمونه. لعنت بر بت پرستان و دنیا پرستان بد عقیده و بد فکر.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۳۴ ۱۶ اسفند ۱۴۰۱
دوست عزیز اگر جنابعالی در آن زمان حتی در کشور دیگری زندگی میکردی ایا همین حرفها را میزدی؟
Iran (Islamic Republic of)
بلاکتها
۱۴:۴۹ ۱۳ بهمن ۱۴۰۱
ایران هم چیزهای کشف شده بسیاری داشت که اروپاییها بردن و در روزهای خودشان نگه داشتن .پهلوی همه رو بخشید... مردک
Iran (Islamic Republic of)
علی
۲۱:۰۶ ۱۰ بهمن ۱۴۰۱
توی کشورمون فقط سفال پیدا میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۲ ۱۰ بهمن ۱۴۰۱
ای کاش همه از من مومیایی شده عبرت بگیرن که این طلاها و مجسمها و همه اموالم هم بدردم نخورد ای گروه انسان نماهای خدا ترس باشید و گناه نکنید که فقط توشه انسان عمل صالح و پاک بودن است بخصوص حفط عفت و حجاب که واجبه. کلهم علیها فان
Iran (Islamic Republic of)
بنده خدا
۲۱:۱۱ ۱۵ بهمن ۱۴۰۱
سلام علیکم، حرفتون خوب بود و هنوز یک عده خواب هستن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۷ ۰۹ بهمن ۱۴۰۱
واقعاً این همه طلا آن هم در آن دوران در مصر............
Iran (Islamic Republic of)
حقیقت
۱۲:۵۹ ۱۰ بهمن ۱۴۰۱
دردوران باستان فقط قدرتمندان مالک طلا وجواهرات میشدن..بعدازمرگشان آنها را با خود به گور خود میبردن.اون هم دلایلی داشتن که پیامهای متفاوتی داشت.