با تشدید تنشها میان سوئد و ترکیه، اکنون استکهلم از شهروندان این کشور خواسته است از تجمعات در ترکیه دوری کنند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت خارجه سوئد امروز (شنبه) به شهروندان این کشور در ترکیه هشدار داد از تجمع و شرکت در تظاهرات مردم ترکیه در محکومیت قرآن سوزی هفته گذشته افراط گرایان سوئدی دوری کنند.
در بیانیه وزارت خارجه سوئد آمده است: شهروندان ما در ترکیه باید از شرکت در هرگونه تجمعی اجتناب کنند. انتظار ما این است که تجمعات اعتراضی بیرون سفارت در آنکارا و کنسولگری ما در استانبول ادامه یابد. از این رو، شهروندان سوئدی نباید نزدیک این تجمعات شوند.
دولت سوئد گرچه مدعی روابط حسنه با ترکیه است، اما حاضر نشد مانع از آتش زدن قرآن کریم در این کشور شود. اولف کریسترسن، نخست وزیر سوئد در صفحه شخصی خود در توییتر در این باره نوشت: ما از آزادی بیان حمایت میکنیم. با این حال، هر چه که قانونی باشد بدان معنا نیست که مناسب نیز هست. سوزاندن کتابی که برای بسیاری از افراد مقدس قلمداد میشود اقدامی شدیدا موهن است.
پس از این اقدام سوئد، ترکیه نشست سه جانبه با این کشور و فنلاند را برای عضویت در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به حال تعلیق درآورد. مقامات ترک اعلام کرده اند تا زمانی که استکهلم به رویکرد خصمانه خود علیه این کشور ادامه دهد و نیز شروط این کشور در قطع حمایت از سازمانهای تروریستی همانند پ ک ک را اجرایی نکند، با درخواست عضویت این کشور در سازمان ناتو موافقت نخواهد کرد.
بر اساس منشور سازمان ناتو، عضویت اعضای جدید در این نهاد نظامی باید با موافقت هر ۳۰ عضو صورت گیرد. این بدان معناست که ترکیه میتواند با حق وتوی خود مانع از عضویت فنلاند و سوئد در این نهاد شود. با این حال، ناظران بر این باورند که آنکارا به دنبال گرفتن امتیازات بیشتر از استکهلم و هلسینکی است و در نهایت زیر فشارهای آمریکا مجبور به موافقت با عضویت این دو کشور حوزه اسکاندیناوی در سازمان ناتو خواهد شد.