سردار ناظری در بازدیداز طرح دستاوردهای طرح ارتقای امنیت اجتماعی رفسنجان، گفت : قرار است با کمک شهرداری رفسنجان، زمینی برای تجمیع انبارهای ضایعاتی در راستای بازدارندگی از سرقتها تامین شود که با ایجاد این مکان انبارهای ضایعاتی شهرستان به این محل منتقل میشود و نیز با نظارت اتحادیه مربوطه بر خرید و فروش، از خرید مال مسروقه پیشگیری میشود.
او افزود: در این طرح که طی دو هفته اخیر اجرا شده چندین باند سارقین به عنف، سارقان منزل، سارقان سیم برق و کابل منهدم شدند و اموال زیادی از جمله طلاجات، اشیای قیمتی، وسایل منزل، چندین تن سیم برق و کابل مخابراتی، تعدادی اسحله، خودرو، موتورسیکلت کشف شده که در این طرح بیش از ده سارق دستگیر شدند.
او افزود: این باندها در شهرستانهای شمالی استان یعنی در زرند، کرمان و رفسنجان اقدام به سرقت میکردند که ارزش ریالی این اموال کشف شده بالغ بر ۱۰۰ میلیارد ریال است.
سردار ناظری از مالباختگان در این شهرستانها خواست جهت شناسایی اموال مسروقه به پلیس آگاهی مراجعه کنند.
او ادامه داد: باند سرقت طلاجات چهارنفره بود که در معابر و منازل و آپارتمانها از غفلت مالباختگان استفاده میکردند و با قمه و ابزار اقدام به ایجاد رعب و وحشت و سرقت میکردند.
فرمانده انتظامی استان کرمان از مردم هم خواست نسبت به حفاظت از اموال قیمتی و نیز طلاجات تمهیدات لازم را بیاندیشند و در محل صندوق امانات بانکها از آنها نگهداری کنند.
سردار ناظری عنوان کرد: در شهرستانهای رفسنجان و کرمان به دلیل دارا بودن بیشترین وسعت و مساحت؛ بیشترین حجم سیمهای برق و کابل مخابراتی به کار رفته و در همین دو شهرستان نیز بیشترین سرقتهای کابل و سیم برق صورت میگیرد.
او ادامه داد: قرارگاه مبارزه با سرقت در مرکز استان و شهرستان رفسنجان دایر کردیم و البته در این قرارگاه شرکتهای توزیع برق شمال و جنوب استان موظف شدند تا در این زمینه با همکاری نیروی انتظامی و گشتهای مداوم کمک کنند تا سرقتها در این زمینه کاهش یابد.
فرمانده انتظامی استان کرمان گفت: با وجود ارزش بالای مس و وجود سیمها و کارگاههای فراوری مس، سارقان از این فرصت جهت سرقت سیمهای برق و کابلهای مخابراتی استفاده میکنند.
او تاکید کرد: از ابتدای امسال تا کنون در سیرجان، کرمان و رفسنجان که بیشترین سرقتها رخ داده ه در این راستا با انجام گشتها و نصب دوربین در نقاط مختلف بیشترین دستگیریها در این رابطه انجام شده است.
سردار ناظری تصریح کرد: برای بازدارندگی سیمهای برق و مخابراتی، تعویض کابلها البته با بکارگیری آلیاژهای دیگر در سیمها در حال انجام است که در کنار این کار، بهتر است نصب دزدگیر و سیستمهای هشداردهنده که ممامنعت میکند از سرقت صورت گیرد.
او گفت: باید در تشدید مجازات برای سارقین باید در مجلس شورای اسلامی یا شورای عالی امنیت ملی مصوباتی داشته باشیم که بازدارندگی را در مرتکبین این جرایم ایجاد میکند.