در این مطالعه، ارتباط مصرف کافئین با کاهش فیبروز کبدی در بیماری کبد چرب و سایر بیماریهای مزمن مرتبط با کبد مشخص شده است.
دانشمندان پرتغالی دریافتند که کافئین و پلی فنولهای موجود در قهوه ممکن است به کاهش شدت بیماری کبد چرب غیر الکلی در افراد مبتلا به چاقی و دیابت نوع ۲ کمک کند.
آنها معتقدند که کافئین، پلی فنولها و سایر ترکیبات قهوه ممکن است با استرس اکسایشی در کبد مقابله کنند.
جان گریفیث جونز، محقق ارشد در مرکز علوم اعصاب و زیست شناسی سلولی در دانشگاه کویمبرا پرتغال، گفت: عوامل خطر برای کبد چرب و دیابت نوع ۲ بسیار متجانس هستند و شامل چاقی، هیپرتری گلیسیریدمی، مقاومت به انسولین و التهاب کبد و بافت چربی است.
تغییر سبک زندگی و رژیم غذایی در سراسر جهان منجر به افزایش نرخ چاقی شده است. چربی اضافی بدن قویترین عامل خطر برای ابتلاء به دیابت است.
این مطالعه غربالگری ۲۴ ساعته ادرار و دادههای مصرف قهوه را برای ارتباط بین مصرف قهوه و ویژگیهای کبد چرب غیرالکلی در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ ارزیابی کرد.
این مطالعه شامل ۱۵۶ مرد و زن میانسال بود که همگی چاق بودند و ۹۸ نفر مبتلا به دیابت نوع۲ بودند.
آنها پرسشنامهای را درباره مصرف معمولی نوشیدنیها و غذاهای غنی از کافئین مانند شکلات تکمیل کردند.
محققان نمونههای ادرار را برای متابولیتهای کافئین و غیر کافئین، از جمله پاراکسانتین، تئوفیلین، اسید p-کوماریک، تریگونلین و اسید کافئیک مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.
نتایج نشان دادند که متابولیتهای قهوه ممکن است به جلوگیری از پیشرفت کبد چرب غیر الکلی کمک کنند.
منبع: مدیکال نیوز