رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: بدون هزینه اعتبارات دولتی می توان دفع زباله را از طریق بکارگیری ظرفیت سرمایه گذاران بخش خصوصی برطرف کرد.

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی که عصر پنجشنبه در جریان سفر یک روزه وارد گیلان شده بود در پاویون فرودگاه رشت در نشستی با نماینده ولی فقیه و استاندار گیلان، جمعی از مدیران و مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به موضوع زباله و پسماند در استان‌های شمالی گفت: بحث زباله با وجود جلسات زیادی که گذاشته شد به درستی پیگیری نشد.

وی با اشاره به موضوع شیرابه منطقه کهریزک افزود: حدود ۱۳ سال وقت گذاشتیم تا دانشگاه تهران این مساله را حل و فصل کند از این رو در گیلان نیز باید معضل زباله را به صورت فنی و تخصصی حل کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با ارائه پیشنهادی اجرایی و فنی در این حوزه که نیازمند بودجه دولتی نیز نیست در حوزه محیط زیست با همه قوانین موجود و بدون درگیر شدن در فرآیند‌های پیچیده اداری می‌توان این معضل را حل کرد، اظهار کرد: می‌توان در این حوزه بخش خصوصی را وارد کرد و هر جا مطمئن شدیم ۵۰۰ تن زباله در روز جمع می‌شود بخش خصوصی را وارد مزایده کنیم و با تسهیل حضور سرمایه گذار زمینه مساعدی برای فعالیت بخش خصوصی در این عرصه ایجاد نماییم.

رئیس قوه مقننه در ادامه با بیان اینکه پیمانکاران حرفه‌ای در حوزه دفع زباله داریم که هم اکنون در کشور‌های منطقه فعالیت می‌کنند، عنوان کرد: آن‌ها دفع و تبدیل زباله را به بهترین شکل اجرا می‌کنند و نمونه‌های خوبی برای آن در تهران، مشهد و کرمانشاه وجود دارد که می‌توان از تجربه و توان آن‌ها استفاده کرد.

قالیباف خطاب به مسئولان استان گیلان افزود: با تمهید روش‌های مناسب برای جذب سرمایه گذار برای حل موضوع دفع زباله نه تنها پول خرج نمی‌کنید بلکه بعد از ۲۰ سال این موضوع تبدیل به سرمایه‌ای برای استان می‌شود.

وی در همین زمینه ادامه داد: اگر برای حل موضوع دفع زباله صرفا پیمانکار متخصص و توانمند برای آن را پیدا کنیم، آن‌ها روش کار را می‌دانند و می‌توانند مردم را قانع کنند، آن‌ها زباله را از مردم می‌خرند و ایجاد اشتغال نیز خواهند داشت.

وی تاکید کرد: البته باید منطقه دفع زباله جایی باشد که نه مردم آن را ببینند و نه بوی آن آزاردهنده باشد و از پسماند آن نیز به عنوان کود استفاده شود و به دنبال آن اشتغالزایی نیز ایجاد شود.

مدیران و مسئولان با وفاق و همدلی پاسخگوی مطالبات مردم باشند

نماینده، ولی فقیه در گیلان هم در این نشست درباره لزوم اتحاد مسئولان استانی در دولت جدید گفت: مدیران و مسئولان با وفاق و همدلی سعی کنند مشکلات مردم را بررسی و پاسخگوی مطالبات مردم باشند.

آیت‌الله رسول فلاحتی عصر امروز در دیدار با رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به چالش‌های حوزه فرهنگی و لزوم افزایش بودجه فرهنگی استان تصریح کرد: دشمنان دین و انقلاب اسلامی امروز از تمام ابزار‌های لازم از جمله رسانه‌هایشان برای ضربه به مردم ایران اسلامی و این انقلاب بهره می‌گیرند و هزینه‌های بسیاری نیز کرده‌اند از اینرو باید سهم بودجه در بخش فرهنگی افزایش یابد.

وی عنوان کرد: رفع مشکلات این حوزه می‌تواند بسیاری از مشکلات دیگر را هم برطرف کند.

آیت‌الله فلاحتی ظرفیت‌ها و موهبت‌های طبیعی خطه سرسبز گیلان در بخش بنادر و دریا را مورد اشاره قرار داد و به استفاده حداکثری از این بنادر تاکید کرد.

۷۰۰ روستا از مجموع ۱۸۵۰ روستای استان، زباله‌های خود را تفکیک می‌کنند

استاندار گیلان هم در این جلسه با بیان اینکه باید منابع اتصال راه آهن رشت- آستارا تامین شود، عنوان کرد: قرار است این راه آهن از جنوب تالاب عبور کند تا بر مسائل محیط زیستی اثر نگذارد.

اسدالله عباسی با بیان اینکه با همراهی دولت اجرای پروژه ریلی رشت - آستارا سرعت می‌گیرد، افزود: امید می‌رود با تکمیل این خط ریلی ترانزیت و تجارت کالا و مسافر را بر اساس منویات مقام معظم رهبری، دستور رئیس جمهور هرچه سریعتر راه‌اندازی کنیم و در این راستا اعتبار مورد نیاز دیده شده است.

وی اضافه کرد: توافق‌نامه‌های لازم نیز با قرارگاه خاتم به امضا رسیده و همه چیز فراهم است؛ در جریان سفر هیات روس و بازدید‌ها با طرف روسی مذاکراتی داشتیم تا کار آغاز و بر اساس خواسته مردم استان، گیلان به قطب تجارت، بازرگانی و اقتصاد در سطح ملی و بین‌المللی تبدیل شود.

وی در ادامه با بیان اینکه ۳۸ سال است از محل پسماند‌های سراوان دچار آسیب شده ایم، یادآور شد: تاکنون طرح‌های مختلفی برای حل این مشکل ارائه شده و زمانی قرار بود تکنولوژی از آلمان برای حل آن وارد شود که با تحریم‌ها مواجه شدیم.

وی در ادامه با بیان اینکه هم اکنون ۲ شهر استان گیلان به لحاظ تفکیک و امحای زباله نمونه شده و ۷۰۰ روستا از مجموع ۱۸۵۰ روستای استان، زباله‌های خود را تفکیک می‌کنند، اظهار کرد: در حوزه کود آلی ۲ خط داشتیم که تعطیل بود، اما مجددا راه اندازی شد و قرار شد با تکنولوژی تست سرد و گرم تا ۲۲ بهمن به بهره برداری می‌رسد.

وی در ادامه با اشاره به بهسازی پسماند‌های سراوان، عنوان کرد: برای کنترل شیرآبه تکنولوژی تاسیساتی داشتیم که جواب نداد و مقرر شد تکنولوژی دیگری از طریق پرتودهی گاما با معرفی سازمان انرژی هسته اقدام شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.