مهدی طاهری در نشست خبری با موضوع تشریح برنامههای مصوب طرح جامع عملیاتی شیراز ۱۴۰۴ گفت: رویکرد ما در این برنامه تکمیل برنامه و اقدامات شوراهای گذشته است و در این خصوص ۷۰ درصد مستندات شورای قبل را مد نظر قرار داده ایم تا در برنامه ریزی اجرایی از این تجربیات استفاده کنیم.
او با تأکید از الگو برداری از سبک زندگی ایرانی اسلامی در برنامه پنحساله توسعه شهر شیراز، گفت: یکی از ویژگیهای این برنامه اینست که برای اولین بار برنامه شیراز ۱۴۰۴ چشم انداز دارد و این چشم انداز جسورانه است و امید داریم تا با اکثریت به اهداف آن دست بیاییم.
رئیس شورای اسلامی شهر شیراز تأکید کرد: چشم انداز ما در افق ۱۴۰۴ در سومین حرم اهل بیت (ع) برخورداری از شاخصهای پایدار شهری زیبا، مناسب و دستیابی به شهری سرآمد مدنظر است.
طاهری با اشاره به اینکه تعریف سیاستهای کلی این برنامه در شش رویکرد کلان تدوین شده است، گفت: این برنامه در ابتدای سال جاری به شهرداری ابلاغ شد و شهرداری موظف است نسبت به اعلام اهداف خود اقدام کند و امروز باتوجه به مصوبه و تأیید فرمانداری این مصوبه رسما به شهرداری ابلاغ شده است و شهرداری شیراز مکلف است برنامههای سالهای آتی خود را به گونهای تدوین کند که این برنامهها در برنامه جامع شیراز ۱۴۰۴ اجرایی شود.
تعریف ۹۸۶ پروژه عملیاتی در برنامه ۱۴۰۴
شهردار کلانشهر شیراز در این نشست گفت: شورا و شهرداری در ادوار گذشته برنامههای پنج ساله بسیاری را مصوب کرده، اما با شروع بکار دوره ششم شورا، تدابیری اتخاذ شد تا یک برنامه مصوب جامع عملیاتی برای شیراز ۱۴۰۴ تدوین شود.
محمدحسن اسدی عنوان کرد: برنامه ۱۴۰۴ یک چشم انداز با ۴۵ راهبرد و ۵۵ سیاست و شش مأموریت به همراه تعریف ۹۸۶ پروژه عملیاتی است.
شهردار شیراز با بیان اینکه اقدامات مبنایی این برنامه براساس بررسی سیاستهای کلان ابلاغی مقام معظم رهبری در شش حوزه مأموریتی و بررسی رویکردهای شورای اسلامی ششم تعریف شده است، گفت: حوزه حمل و نقل و ترافیک که به عنوان اولین مأموریت در هر کلانشهر است و این حوزه به توسعه، تقویت و هوشمند سازی توجه میشود.
او گفت: دومین مأموریت در حوزه محیط زیست، سلامت و ایمنی است که شامل مدیریت منابع آب، حفظ و نگهداری و گسترش فضای سبز و پسماندهای شهری و حفظ و ایمنی شهر و مدیریت بحران به جهت تاب آوری شهر خواهد بود. همچنین مأموریت سوم در حوزه فرهنگی، اجتماعی و گردشکری است که به موضوعاتی همچون مسجد و محله محوری توجه دارد و تلاش مستمر برای بروز و اعتلای مذاهب فرهنگ انقلاب اسلامی در کلانشهر شیراز با محوریت سومین حرم اهل بیت (ع) به آن توجه شده است.
اسدی گفت: راههای دسترسی به حرم مطهر شاهچراغ (ع) و توجه ویژه به آن، محور اقتصادی و مالی با موضوع تحول اقتصادی در شهر و شهرداری شیراز، حوزه معماری و شهرسازی با ضرورت توجه لازم به طرح باغات قصردشت و احیاء و باز زنده سازی فضاهای شهری و باز آفرینی بافتهای فرسوده و قدیمی و ساماندهی حریم و تحقق پذیری طرح جامع تفصیلی شهر شیراز و تحقق پذیری ضوابط معماری ایرانی اسلامی از دیگر مأموریتهای اجرایی در برنامه ۱۴۰۴ است.
شهردار شیراز یادآور شد: مأموریت ششم برنامه اجرایی ۱۴۰۴ در حوزه خدمات با تأکید بر افزایش شفافیت سازی و ارتقاء هوشمند سازی و یکپارچگی سیستمها و اصلاح فرآیندها به جهت ارائه خدمترسانی بهتر به مردم است.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و امور حقوقی و املاک شورا، در این نشست همچنین با اشاره به مصوبه شورا در خصوص این برنامه جامع، بیان کرد: باتوجه به تغییر دیدگاهی که شورای ششم داشته است این برنامه با ۷۲ رویکرد، اجرای ۹۸۶ پروژه و ۱۴۶ پروژه کلان اجرا میشود.
ابراهیم حسینی گفت: براساس نامه ابلاغ شده به فرمانداری شهرستان شیراز، شهرداری شیراز در این برنامه مکلف است نسبت به ارائه جزئیات سنواتی عملیاتی پروژه ها، ساختار شکست درصد پیشرفت سالیانه برآورد و نحوه تأمین و تخصیص منابع آنها طرف مدت یک ماه از تاریخ ابلاغ برنامه اقدام کند.
او گفت: در این برنامه همچنین تعیین شده است تا نسبت به تخصیص حداقل ۳ درصد از بودجه عمرانی سالانه به صورت پروژه با عنوان ردیف خاص با نظر گروههای مردمی فعال در محلات با اولویت مسجد محوری اقدام کند.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه گفت: این مصوبه در ابتدا در قالب یک برنامه پنج ساله بود، اما عنوان پنج ساله حذف شد و برنامه شیراز ۱۴۰۴ نامگذاری شد؛ چرا که سیاستهای کلان نظام برای بعد از سال ۱۴۰۴ توسط مقام معظم رهبری ابلاغ میشود، اما آن سیاستها هنوز ابلاغ نشده است.