عبدالحمید مؤمنی مجری طرح توسعه باغات در اراضی شیبدار سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه، از مزایایی طرح توسعه باغات روی اراضی شیبدار سخن گفت.
وی گفت: حرکت در راستای اقتصاد مقاومتی و حداکثر استفاده کردن از منابع موجود در راستای کمک به اهداف بلندمدت کشور در زمینه کشاورزی از اهداف مهم این طرح است.
مجری طرح توسعه باغات در اراضی شیبدار سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه جلوگیری از تخریب و تبدیل اراضی و حفاظت منابع آب و خاک را در قالب دیگر اهداف آن عنوان کرد و افزود: میتوانیم در زمینه خیلی از محصولات تولیدکننده باشیم، ولی منبعی که بتواند آب تولید کند تقریبا غیرممکن است، بنابراین باید این منابع حفاظت شود یکی از دلایل بحث توسعه باغات حفاظت منابع آب و خاک و برقراری تغذیه مثبت آبی سفرههای زیرزمینی است.
پیشگیری از فرسایش خاک و سیلهای ویرانگر، حفظ ذخایر ژنتیکی، تنوع گونههای گیاهی، مقابله با پدیده گردو غبار و اثرات زیانبار ریزگردها، کاهش بیماریهای انسانی، افزایش سلامت بهرهبرداران و فراهم کردن امنیت غذایی از دیگر مزایای مثبت توسعه باغات روی اراضی شیبدار است که مؤمنی از آنها یاد کرد.
وی ادامه داد: با انجام آن فقر، پدیده مهاجرت کاهش مییابد و شرایط توریستی بهینه در عرصه به وجود میآید و ارز قابل توجهی از این طریق وارد کشور میشود.
مؤمنی خاطرنشان کرد: انگور، بادام، سنجد، زیتون، زعفران، گیاهان دارویی، گل محمدی، زالزالک و حتی عناب را میتوان به صورت دیم روی اراضی شیبدار پرورش و توسعه داد.
وی گفت: ۲۵۰ هکتار به سطح باغهای شیب دار اضافه خواهد شد که با تحقق این طرح پیشبینی میشود سالانه ۵۰۰ تُن محصولات به مجموعه تولید محصولات کشاورزی استان اضافه شود .