رئیس اداره بهداشت و نظارت بر مواد غذایی دامپزشکی استان خوزستان گفت: اداره کل دامپزشکی خوزستان با هدف حفظ و صیانت از سلامت هم استانیها و ارتقا سطح بهداشتی عمومی جامعه بصورت شبانه روزی از طریق سامانههای تخصصی خود و بازرسیهای میدانی در حال رصد و نظارت و پایش خودروهای حمل فرآوردهای خامی در تمامی نقاط استان است.
عبدالله محمد حسنی می گوید: تمامی خودروهای حمل و توزیع فرآوردههای خام دامی قبل از توزیع محموله موظف میباشند با مراجعه به ادارات دامپزشکی و پس از ارائه گواهی بهداشتی-قرنطینهای نسبت به تایید سلامت محموله توسط کارشناسان دامپزشکی اقدام نمایند.
به گفته او به منظور جلوگیری از پیامدهای ناخواسته ناشی از عدم رعایت اصول بهداشتی ـ قرنطینه ای، هرگونه نقل و انتقال دام و فرآوردههای خام دامی باید پس از اخذ مجوز حمل از اداره کل دامپزشکی استان صورت گیرد.
او گفت: صدور مجوز حمل و نقل و نظارت بهداشتی براین فرآیند از جمله وظایف خطیر دامپزشکی میباشد که در همین راستا ۸۰ دستگاه خودرو سردخانه دار نسبت به حمل گوشت قرمز تازه، ۵۰ دستگاه نسبت به حمل مواد فرآوردههای خام دامی منجمد، ۱۱۲ دستگاه نسبت به حمل گوشت مرغ تازه و ۴۵ دستگاه نسبت به حمل آبزیان در سطح استان در حال انجام وظیفه هستند.
این مقام مسئول می گوید: اداره کل دامپزشکی استان ضمن ساماندهی و تخصصی کردن ناوگان حمل و نقل به منظور حفظ کیفیت و ایجاد قابلیت ردیابی محموله ها، جلوگیری از فساد فرآوردههای خام دامی طی فرایند بارگیری و حمل، از طریق الزام رانندگان و شرکتهای حمل و نقل به اخذ مجوز بهداشتی حمل از سامانه قرنطینه دامپزشکی از طریق ترموگرافهای ثبت کننده دما، نظارتهای بهداشتی دقیقی بر این فرآیند دارد و در صورت مشاهده خودروهای فاقد گواهی بهداشتی حمل، خودرو مذکور متوقف و طبق مقررات به مراجع قضایی معرفی و با آنها برخورد خواهد شد.
رئیس اداره بهداشت و نظارت بر مواد غذایی دامپزشکی خوزستان گفت: هرگونه نقل وانتقال دام زنده و فرآوردههای خام دامی با اخذ مجوز حمل بهداشتی امکان پذیر است، به استناد ماده ۴ آیین نامه چگونگی کنترل بهداشتی تردد، نقل و انتقال، واردات و صادرات دام زنده و فرآوردههای خام دامی موضوع بند د ماده (۳) و بند ب ماده (۵) قانون سازمان دامپزشکی نیازمند اخذ مجوز بهداشتی حمل از سازمان دامپزشکی کشور یا ادارات کل دامپزشکی استانها میباشد.