مشاور وزیر و رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال و شرق کشور روز شنبه در آیینی که به همین مناسبت برگزار شد گفت: مشهد از کلانشهرهایی است که کشورهای مختلف خواهان گسترش تعامل و انعقاد خواهرخواندگی با این شهر هستند.
محمد بهشتی منفرد افزود: در این دوره مدیریت شهری رویکرد جدیدی در گسترش روابط بین المللی وجود دارد و امید است ارتباطات دیپلماتیک شهرداری افزایش یابد.
وی اضافه کرد: نمایشگاه اختصاصی جمهوری اسلامی ایران در بهمن ماه در ترکمنستان برپا می شود و امید است شهرداری در این نمایشگاه حضوری پررنگ داشته باشد.
مشاور وزیر و رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال و شرق کشور ادامه داد: ترکمنستان هم اینک رویکرد متفاوتی از گذشته دارد و گسترش روابط با ایران را خواهان است.
بهشتی افزود: رویکرد وزارت امور خارجه توسعه دیپلماسی و اقتصاد محوری است و به دنبال توسعه روابط با کشورهای مختلف هستیم.
وی ادامه داد: در دولت سیزدهم نیز در این حوزه شاهد جهش هستیم و در یک و نیم سال گذشته چهار مرتبه روسای جمهوری ایران و ترکمنستان با یکدیگر دیدار کرده اند.
شهردار مشهد هم در این آیین گفت: دیپلماسی شهری باید گسترش یابد که این مهم مورد توجه مدیریت شهری مشهد است.
سید عبدالله ارجائی افزود: تشکیل میزهای دیپلماسی بین مشهد و کشورهای همسایه از هشت ماه قبل آغاز شده و خروجی خوبی برای رشد و توسعه شهرداریها داشته است.
وی ادامه داد: پایگاه اینترنتی جهانشهر نیز به چهار زبان فعال شده است و پیشنهاد می دهم زبان اردو نیز به این پایگاه افزوده شود.
شهردار مشهد گفت: در مشهد سالانه پذیرای ٣٠ میلیون زائر هستیم که بخش زیادی از آنها عرب زبان هستند لذا تابلوهای راهنمای شهر علاوه بر زبان فارسی و انگلیسی باید به زبان عربی نیز تجهیز شود.
ارجائی افزود: دی ماه در تاریخ انقلاب تا کنون منشا حوادث و رشادتهای زیادی بوده است و دهم دی ماه به عنوان یک روز تاریخی حماسه ساز در مشهد به عنوان روز ملی مشهد نامگذاری شده است.
آمادگی پاکستان و عراق برای توسعه روابط
سرکنسول کشور پاکستان در مشهد نیز در این آیین گفت: تمرکز روی کار دیجیتال و فرصتی که مشهد برای تبادل تجربیات فراهم کرده اقدام بزرگی است.
محمد شهریار افزود: اشتراکات و اقدامات فرهنگی بین کشورها از طریق این پایگاه اینترنتی افزایش می یابد و آمادگی پاکستان را برای تبادل اطلاعات و تجربیات اعلام می کنم.
کنسول عراق در مشهد نیز در این آیین گفت: تجربیات مشترکی بین ۲ کشور ایران و عراق وجود دارد که زمینه ساز گسترش تعاملات است.
ماهر العلانی افزود: فرهنگ مشترک بین ایران و عراق زمینه ساز گسترش روابط است.