جواد واحدی گفت: مبدا و مقصد سفرها در سطح کشور در حال تغییر است و باید برای استفاده هرچه بیشتر از مواهب طبیعی، تاریخی و گردشگری کشور آمادگی کامل داشته باشیم.
معاون امورمجلس، حقوقی و استانهای وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در آئین معارفه مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل اظهار کرد: صنعت نفت، بسیار گران و پرهزینه بوده و ایجاد اشتغال در آن مستلزم هزینه بالاست، اما در حوزه گردشگری با کمترین هزینه میتوان اشتغال ایجاد کرد و به طور معمول در جلسات هیئت دولت، موضوع گردشگری به عنوان پیشران صنایع مختلف مطرح میشود.
واحدی رویداد اردبیل ۲۰۲۳ را فرصتی ملی برای توسعه گردشگری اردبیل عنوان کرد و گفت: باید اهتمام مسئولان و دستگاههای استان اردبیل در این راستا پررنگتر باشد.
او ادامه داد: برای بهره مندی هرچه بیشتر از ظرفیت رویداد اردبیل ۲۰۲۳ باید قابلیتهای چهار فصل کشور به اعضای اکو شناسانده شود و خوشبختانه نخستین موضوعی که همواره در دولت ارزیابی میشود، وضعیت صنعت گردشگری است.
معاون امورمجلس، حقوقی و استانهای وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اردبیل را از لحاظ گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی جزو استانهای برتر کشور دانست و گفت: اقدامات خوبی در حوزههای یاد شده در این استان صورت گرفته است و مجموعه جهانی شیخ صفی الدین اردبیلی به عنوان مکمل صنعت گردشگری این استان باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
واحدی اظهار کرد: برندسازی، تبلیغات و بازاریابی صنایع دستی برای استان اردبیل لازم است و گردشگری عشایری و دشت مغان نیز از قابلیتهای مهم این استان است و برخورداری از این قابلیت با توجه به درآمدزا بودن برای اقتصاد استان باید در دستور کار متولیان امر قرار گیرد.
او تاکید کرد: مرمت، حفظ حریم آثار تاریخی و رعایت قوانین مربوط به حوزههای میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری باید با جدیت پیگیری شود و در تزاحم بین حوزه میراث فرهنگی و مصالح مردم، باید حد اعتدال مدنظر باشد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار اردبیل هم در این آئین، گفت: متاسفانه هر استانی که بیشترین جذب گردشگر را دارد، با اثرات منفی زیست محیطی و اجتماعی مواجه میشود و باید در استان اردبیل در کنار تلاش برای توسعه، کاهش ناهنجاریها و تاثیرات منفی زیست محیطی هم مدنظر باشد.
رضا قاسمیان حفاظت از میراث فرهنگی به عنوان سرمایههای تمدنی منطقه را مهم ارزیابی کرد و افزود: برای رفع عقب ماندگیهای تاریخی در بخشهای میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اردبیل به کار و تلاش مضاعف نیاز داریم.
او با اشاره به اهمیت رویداد اردبیل ۲۰۲۳ گفت: باید در این رابطه کارهایی از سال قبل آغاز میشد و مقامات گردشگری کشورهای عضو اکو در ایران و استان اردبیل جلساتی برگزار میکردند و تیمهایی از اردبیل نیز به آن کشورها سفر میکردند و تحقق این کارها باید در پیگیریهای مسئولان امر باشد.
در پایان این آئین با قدردانی از فردین عینی سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل، حسن محمدی ادیب به عنوان مدیرکل این اداره کل معرفی شد.
استان اردبیل با ۱۲ شهرستان و جاذبههای گردشگری، تاریخی، مذهبی و طبیعی در شمال ایران و مرز جمهوری آذربایجان قرار دارد.