چرا زیاد دچار سرماخوردگی می‌شویم؟

با سرد شدن هوا شاید یکی از مهمترین دغدغه‌های سلامتی برای اکثر افراد سرماخوردگی باشد.

سرماخوردگی یکی از شایع‌ترین عفونت‌های مجاری تنفسی فوقانی محسوب می‌شود.

گرچه اغلب مردم تصور می‌کنند که با پوشیدن لباس گرم در زمستان و قرار نگرفتن در معرض هوای سرد، می‌توان مانع از سرماخوردگی شد؛ اما باید بدانید که چنین تصوری افسانه‌ای بیش نیست. عامل اصلی در سرماخوردگی‌ها یکی از ۲۰۰ نوع ویروس موجود در جهان است.

سرماخوردگی متعارف، با تنفس ذرات ویروسی که از عطسه، سرفه، صحبت کردن شخص مبتلا به سرماخوردگی یا پاک کردن بینی‌اش در هوا پخش می‌شود‏، سبب انتشار ویروس می‌شود. همچنین ویروس سرماخوردگی با لمس سطوح آلوده‌ای که شخص مبتلا لمس کرده نیز قابل انتقال است.

رایج‌ترین مکان‌های تجمع ویروس‌ها، دستگیره در، تلفن، اسباب‌بازی کودکان و حوله هستند. بر اساس اعلام کمیته ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی، ویروس‌های عفونی (که عامل اغلب سرماخوردگی‌ها هستند) تا سه ساعت بر روی سطوح سخت و دست‌ها زنده می‌مانند.

شناخته‌شده‌ترین ویروس‌ها را می‌توان به چند گروه انگشت‌شمار شامل ویروس‌های عفونی انسانی، ویروس عفونی مشترک انسان و حیوان، ویروس آنفولانزا و ویروس آدنو طبقه بندی کرد. 

سرماخوردگی در فصل پاییز و زمستان بسیار شایع است. از اساسی‌ترین فاکتور‌ها می‌توان به شروع سال تحصیلی و تمایل افراد به ماندن در خانه اشاره کرد.

به‌علاوه هوا رو به خشکی رفته است و همین عامل خشکی هوا، خشکی مجاری بینی را هم به همراه دارد که خطر ابتلا به عفونت را چند برابر می‌کند. میزان رطوبت در هوای سرد کاهش می‌یابد و شرایط آب و هوایی خشک با رطوبت پایین، زمینه را برای حیات طولانی ویروس سرماخوردگی فراهم می‌کند.

رینو ویروس یا ویروس بینی، عامل بیشتر سرماخوردگی‌ها است و دوست دارد داخل بینی مستقر شود؛ جایی‌ که دمایش می‌تواند هفت درجه سردتر از سایر قسمت‌های بدن باشد، اما دانشمندان مطمئن نیستند که دلیلش چیست.

مطالعه‌ای جدید در دانشگاه Yale نشان می‌دهد در دمای پایین، رینوویروس‌ها بهتر تولید مثل کرده و سیستم ایمنی ما به‌سختی می‌تواند با آن مقابله کند.

وقتی دمای هوا افت می‌کند، به اندازه کافی بخوابید، مرتب ورزش کنید و میوه‌ و سبزی تازه به‌وفور بخورید. ثابت شده است که با این پیشگیری‌ها می‌توانید سیستم ایمنیتان را تقویت کنید.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
یاشار
۲۲:۵۲ ۱۰ دی ۱۴۰۱
ان شاءالله که اتفاق نیفتد،
اما آیا برای زلزله آماده هستیم.
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۱۲:۳۲ ۱۰ دی ۱۴۰۱
شما اگه روزی یه نصفه قرص ویتامین C جویدنی بخوری قول بهت میدم نه دچار پوسیدگی دندان بشی و نه سرما بخوری
لازم نیست ویتامین C کلاس بالا (جوشان ) خارجی بخوری // همین جویدنی های بیخودی هم کفایت میکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۳ ۱۰ دی ۱۴۰۱
جدا