جراحان برای تصمیم گیری در مورد مقدار بافتی که باید برداشته شود، در شرایطی که مشغول جراحی هستند اطلاعات بیشتری مانند حاشیههای تومور، مراحل و درجه تومور و بدخیم یا خوش خیم بودن ضایعه باید داشته باشند.
بسیاری تصمیمات اغلب به جمع آوری، تجزیه و تحلیل و تشخیص بیماری در زمانی که بیمار در اتاق عمل است بستگی دارد.
هنگامی که جراحان نمونهها را برای معاینه به پاتولوژیست میفرستند، سرعت و دقت بسیار مهم است.
یک مطالعه جدید توسط محققین راه کار بهتری را ارائه کرده است. این روش از هوش مصنوعی، برای افزایش دقت، تشخیص و سرعت در بهبود بهره میبرد.
یافتهها در Nature Biomedical Engineering منتشر شده است.
برای تشخیص نهایی، پاتولوژیستها از نمونههای بافتی ثابت شده با فرمالین و FFPE استفاده میکنند.
این روش بافت را بهگونهای حفظ میکند که تصاویر با کیفیت تولید میکند، اما این فرآیند پر زحمت است و معمولاً ۱۲ تا ۴۸ ساعت طول میکشد.
برای تشخیص سریع ، آسیب شناسان از رویکردی به نام کرایوسکشن استفاده میکنند که شامل انجماد سریع بافت، برش بخشها و مشاهده این برشهای نازک زیر میکروسکوپ است.
کرایوسکشن به جای چند ساعت چند دقیقه طول میکشد، اما میتواند جزئیات سلولی را مخدوش کند و بافت ظریف را به خطر بیندازد.
دکتر محمود و همکارانش یک مدل یادگیری هوش مصنوعی ایجاد کردند که میتواند در بافتها مورد استفاده قرار گیرد.
او میگوید: در مقاله تیم نشان داد که این روش میتواند برای زیرشاخه انواع سرطانها، از جمله گلیوما و سرطان ریه غیر سلولی استفاده شود.
این تیم، یافتههای خود را به کمک پاتولوژیستها، از روی تصاویر با روش هوش مصنوعی و تصاویر با روشهای قبلی تشخیص دهد.
روش هوش مصنوعی نه تنها کیفیت تصاویر را بهبود میبخشید، بلکه دقت تشخیصی را در بین کارشناسان افزایش میدهد. همچنین از آرتی فکت یعنی خطاهای تصویری جلوگیری میکند.
این الگوریتم همچنین بر روی دادههای جمع آوری شده، آزمایش شد.
نویسندگان خاطرنشان میکنند که در آینده، مطالعات بالینی آیندهنگر باید برای اعتبارسنجی روش هوش مصنوعی و تعیین اینکه آیا میتواند به دقت تشخیصی و تصمیمگیری جراحی در بیمارستانهای واقعی کمک کند، انجام شود.
دکتر محمود گفت: با تحقیقات ما مشخص میشود که آیا هوش مصنوعی این پتانسیل را دارد که تشخیص حساس به زمان را برای آسیبشناسان آسانتر کند و میتواند به طور بالقوه برای هر نوع جراحی سرطان اعمال شود. این روش امکانات زیادی را برای بهبود تشخیص و مراقبت از بیمار فراهم میکند.
منبع: سایت مدیکال نیوز