رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی گفت: حدود ۵۶۰ کارخانه صنایع غذایی در استان وجود دارد که حداقل ۴۰ هزار نفر به صورت مستقیم و ۱۲۰ هزار نفر به طور غیرمستقیم در این حوزه فعالیت می‌کنند.

آقای پرنیان با اشاره به تاثیر اجرای طرح مردمی سازی یارانه‌ها در واحد‌های صنایع غذایی اظهار کرد: تولید در ۹ ماهه نخست امسال رشد داشته یعنی بخش تولید در حال حرکت است که البته تامین سرمایه در گردش نیز بسیار مهم است.

وی ادامه داد: علاوه بر آماده کردن پرونده‌ها و پیگیری تمام موارد تا چند روز آینده پذیرش تسهیلات تبصره ۱۸، سهمیه سال آینده آغاز می‌شود که در این زمینه تلاش می‌کنیم سهم بیشتری از این محل جذب کنیم.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی با اشاره به اهمیت حرکت به سمت روش‌های نوین برای تامین سرمایه گفت: امیدواریم با همکاری دستگاه‌های متولی سرعت حرکتی که در بخش تولید شروع شده کند نشود.

وی با بیان این که اختصاص تسهیلات به ارزش ۳۰ هزار میلیارد تومان در هشت ماهه گذشته به بخش صنعت صحیح نیست، افزود: آمار پرداخت تسهیلات بانک‌های خصوصی زیر ۵ درصد است هر چند عملکرد بانک‌های دولتی نسبتاً رضایت بخش است.

آقای پرنیان از دبیر کمیسیون هماهنگی بانک‌های استان خواست تا به عنوان نماینده بانک مرکزی و مقام نظارت بر بانک‌های استان، عملکرد بانک‌های خصوصی در رابطه با ارائه تسهیلات به صورت جدی پیگیری شود تا با شفاف سازی عملکرد، بانک‌های خصوصی پاسخگوی اقتصاد استان باشند چرا که بانک‌های بخش خصوصی سرمایه و سپرده مردم را دریافت می‌کنند و در سایر استان‌ها هزینه می‌کنند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی گفت: در حال حاضر ۵۰ درصد ظرفیت تولید شیرینی و شکلات کشور در تبریز و آذربایجان شرقی قرار دارد که این موضوع تبریز را از لحاظ صنایع غذایی به قطب درخشان کشور تبدیل کرده است.

وی افزود: محصولاتی که در تبریز تولید می‌شود از لحاظ قیمت، کیفیت، بسته بندی و ذائقه مشتری بی نظیر است به طوری که می‌تواند حتی با کشور‌های اروپایی که در تولید محصولات شیرینی و شکلات سرآمد هستند رقابت کنند.

وی با اشاره به بهره مندی واحد‌های صنایع غذایی استان از تکنولوژی‌های روز دنیا گفت: بسیاری از هیات‌های تجاری که در یک سال گذشته به استان سفر کرده اند از پیشرفت تولیدات صنایع غذایی حیرت زده شده اند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی، کیفیت بالای غذای آذربایجان و کیفیت محصولات قنادی‌های تبریز را هنر صنعتی با جایگاه بالا توصیف کرد و گفت: امیدواریم این حرکت بالنده با همت بخش خصوصی توانمند در استان و تبریز تداوم داشته باشد.

وی اضافه کرد: صنعت غذا مهمترین زنجیره تولید در دنیا است چرا که از کشاورزی تا سفره مردم ادامه دارد.

وی در خصوص مسائل زیست محیطی واحد‌های صنعتی استان گفت: بهره گیری از تکنولوژی‌های جدید علاوه بر افزایش تولید، آلایندگی را کاهش داده است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی افزود: کشور در بخش تولید به ویژه در سال‌های اخیر بسیار با قدرت پیش رفته است.

وی با بیان این که محیط زیست ثروت و میراث نسل‌های آینده است بنا براین باید حافظ محیط زیست باشیم، گفت: هر چقدر محل‌های تولید به سکونتگاه‌ها نزدیک باشند انضباط واحد تولیدی افزایش می‌یابد در حال حاضر عمده آلودگی هوا مربوط به خودرو‌ها است و کارخانه‌ها سهم کمتری از آلودگی دارند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی افزود: امیدواریم سیاست سازمان محیط زیست کشور به سمتی سوق پیدا کند که اولویت این نهاد نظارت بر تکنولوژی تولید و کنترل خروجی واحد‌های صنعتی باشد تا با ایجاد یک تعامل سازنده تحول اساسی در صنعت را شاهد باشیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.