دکتر علی سلاجقه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور نشست با فعالان حوزه صنعت و محیط زیست خراسان رضوی در شهرک صنعتی توس مشهد گفت: همه دستگاهها باید پای کار باشند و روی مسائل محیط زیستی حساسیت داشته باشند؛ کشوری پیشرفته است که در همه سطوح زیستی، محیط زیستی سالم داشته باشد.
او افزود: مشهد مقدس شهری است که این توانایی و ظرفیت را دارد تا در تمام زمینهها الگوی خوبی برای کشور باشد به خصوص در بحث محیط زیست که باید با توجه خاص تری در شهر امام هشتم به آن پرداخته شده و مورد توجه بیشتری قرار گیرد.
سلاجقه به مشکلات محیط زیستی مشهد مقدس اشاره و بیان کرد: سازمان حفاظت محیط زیست به صورت جدی پیگیر مشکلات و کم کاریها در حوزه محیط زیست خراسان رضوی به خصوص شهرستان مشهد است چراکه این شهر میزبان قدمهای زوار امام رضا (ع) و محل زندگی همسایگان این امام رئوف است و باید حرمت زوار و مردم شریف مشهد در هر زمینهای حتی مسائل مربوط به محیط زیست حفظ شود؛ قطعا اجازه خطا به هیچ دستگاهی در این حوزه به هیچکس داده نخواهد شد.
سهم مشهد از هوای استاندارد بسیار کم است
حجت الاسلام نصراله پژمانفر نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه، گفت: بر اساس گزارش وزارت بهداشت و درمان، چند نکته اساسی و مهم در خصوص مشهد مقدس مورد توجه است.
او افزود: طبق این گزارش، ۲۷ شهر کشور با ۳۵ میلیون جمعیت بررسی شده است؛ باتوجه به بررسیهای انجام شده در این گزارش مرگ حدود ۲۰ هزار نفر از این جمعیت، ناشی از غلظت ذرات آلوده هوا است.
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این موضوع برای مشهد بسیار نگران کنندهتر است چرا که طبق این گزارش در سال ۱۴۰۰ تعداد مرگ و میر بر اثر آلودگی هوا در مشهد مقدس ۱۸۹۱ نفر بوده است و مجموع هزینههای تحمیلی آلودگی هوا در این شهرستان، حدود یک میلیارد و ۲۲ میلیون دلار تخمین زده شده است.
پژمانفر بیان داشت: در میان این ۲۷ شهر نسبت به باقی شهر ها، مشهد وضعیت بدتری دارد، غلظت ذرات معلق هوا در مشهد حدود ۳۱/۰۷ است که امیدواریم این رقم بیشتر نشود.
او طبق آمار تصریح کرد: در همین گزارش رسمی وزارت بهداشت در سال ۱۴۰۰ غلظت آلایندهها در مشهد ۳۵۷ روز از سال را شامل میشود که در واقع فقط ۸ روز در سال هوای مشهد در حالت استاندارد قرار داشته است.
کشف رود نیازمند توجه ویژه است
او درخصوص وضعیت رودخانه کشف رود گفت: روزانه ۴۰۰ تانکر تخلیه شدن در کشف رود تخلیه میشود که این تعداد تانکر به میزان قابل توجهی آلایندگی را به رودخانه تحمیل میکند؛ این وضعیت، وضعیت قابل دفاعی نیست و باید یک تدبیر اساسی در این خصوص صورت بگیرد.
نماینده مردم مشهد اظهار کرد: تصفیه خانه سپتاژ باید هرچه زودتر راه بیفتد و این وظیفه شهرداری مشهد است که این مساله را هر چه سریعتر حل کرده و پیگیریهای سریع را در این مورد تدبیر کند.
پژمانفر تاکید کرد: در خصوص شهرکهای صنعتی مشهد افق روشن است و آلایندگیهای محیطی آنها تاحدودی مدیریت و حل شده است.
وی افزود: در کنار تمام مشکلات و موضوعات، کمبود اعتبارات در سطح استان نیز بر چالشها افزوده است چرا که مشکلات، نیازمند اعتبارات است.
در این جلسه مشکلات، دغدغهها و پیشنهادات دستگاههای مختلف در خصوص مسائل شهرکهای صنعتی، رودخانه کشف رود، معادن مشهد، چاههای موجود در مشهد، فاضلاب و پسابهای شهرستان مشهد، کمربند جنوبی مشهد، تصفیه خانه سپتاژ در این جلسه مطرح و نقطه نظرات مختلف بیان شد.
در ادامه سفر دکتر سلاجقه معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور به شهرستان مشهد مقدس، از پارک پردیسان و نیروگاه برق بازدید به عمل آمد و مسائل مربوط به این مناطق از نزدیک مورد بررسی قرار گرفت.