در پایان کنفرانس «بغداد ۲» که امروز (سهشنبه) با حضور وزیر امور خارجه ایران، مقامات تعدادی از کشورهای حوزه خلیج فارس، نماینده اتحادیه اروپا و رئیسجمهور فرانسه در اردن برگزار شد، کشورهای شرکت کننده بیانیهای را به شرح ذیل صادر کردند:
شرکت کنندگان در کنفرانس از پادشاهی اردن برای میزبانی کنفرانس و برگزاری خوب آن تشکر میکنند. همچنین اردن و عراق از نقش هماهنگ کننده جمهوری فرانسه در راهاندازی کنفرانس بغداد و شرکت در دو نشست آن قدردانی کردند.
شرکت کنندگان بر تداوم تلاشها برای پیگیری نتایج کنفرانس «بغداد ۱» و ادامه همکاریها با عراق در راستای حمایت از امنیت، ثبات، حاکمیت، روند دموکراسی، قانون اساسی این کشور و گفتوگو به عنوان راهی برای حلوفصل اختلافات منطقهای تأکید کردند. آنها همچنین بر حمایت خود از عراق در رویارویی با همه چالشها، از جمله چالش تروریسم، که عراق با فداکاریهای بزرگ و همکاریهای بینالمللی و منطقهای به پیروزی تاریخی علیه آن دست یافت، تأکید کردند. شرکت کنندگان مجدداً افراطگرایی و تروریسم را در تمام اشکال آن محکوم کردند.
شرکت کنندگان بر حمایت خود از تلاشهای عراق برای دستیابی به توسعه همه جانبه و تلاش برای ایجاد یکپارچگی اقتصادی و همکاری با آن در بسیاری از بخشها از جمله انرژی، آب، تأمین برق، امنیت غذایی و بهداشت، حملونقل، پروژههای زیربنایی و حفاظت از آبوهوا تأکید کردند.
در این زمینه، شرکت کنندگان بر اهمیت مکانیسم همکاری سه جانبه بین اردن، مصر و عراق و پروژههای اقتصادی مورد توافق در چارچوب آن، از جمله پروژههای اتصال برق بین آنها تأکید و همچنین بر اهمیت پروژههای همکاری بین کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و عراق به ویژه در زمینه اتصال برق و حملونقل و سایر پروژههای منطقهای که به یکپارچگی و توسعه اقتصادی و ایجاد پُل با بازارهای جهانی کمک میکند و بر تمام منطقه تاثیرگذار خواهد بود، تأکید کردند.
شرکت کنندگان اعلام کردند که برگزاری نسخه دوم این کنفرانس نشان دهنده تمایل به حمایت از نقش مرکزی عراق در گسترش همکاریهای اقتصادی منطقهای، ایجاد پُلها و ارتقای گفتوگوی منطقهای است که به تلاشها برای پایان دادن به تنشها و ایجاد روابط سازنده منطقهای و حصول منافع متقابل کمک میکند.
شرکت کنندگان تأکید کردند که دستیابی به توسعه اقتصادی و موفقیت پروژههای منطقهای مستلزم روابط سازنده منطقهای مبتنی بر اصول حُسن همجواری، عدم مداخله در امور داخلی، احترام به قوانین بینالمللی، پذیرش گفتوگو به عنوان راهی برای حل اختلافات و همکاری است.
شرکت کنندگان پیامدهای بحرانهای منطقهای و بینالمللی بر عراق و منطقه را بررسی و تأکید کردند که غلبه بر این بحرانها مستلزم همکاری همهجانبه منطقهای و اتخاذ رویکردها و راهحلهای جدی و مؤثر اقتصادی و سیاسی است.
شرکت کنندگان بر اهمیت برگزاری سومین نسخه این کنفرانس و تعیین محل و زمان برگزاری آن پس از مشورتهای لازم تأکید کردند.
پادشاهی اردن نیز از مشارکت فعال رهبران و نمایندگان کشورها و سازمانهای منطقهای و بینالمللی شرکتکننده در کنفرانس بغداد و تمایل آشکار خود برای ارتقای همکاریها با توجه به چالشهایی که اقدام مشترک سیستماتیک را ضروریتر کرده است، قدردانی کرد.