رئیس رصدخانه مهاجرتی ایران گفت: میزان مهاجرت جهانی دانشجویان از ۲ میلیون نفر در سال ۲۰۲۰ به ۶.۳ میلیون نفر رسیده است.

بهرام صلواتی در مراسم رونمایی از سالنامه مهاجرتی ایران ۱۴۰۱ با اشاره به آشفتگی آماری در زمینه میزان مهاجرت‌ها گفت: تعداد ایرانیان مقیم کشور‌های مقصد ۲ میلیون و ۸۶ هزار نفر است، ولی بر اساس آمار‌های شورای عالی ایرانیان ۴ میلیون نفر اعلام شده اند. بنابراین باید پرسید که این آمار بر اساس چه معیاری اعلام شده است. عدد ۲ میلیون و ۶۲ هزار نفر بر اساس مستندات و آمار‌های بین المللی متقن است.

صلواتی به آمار‌های این سالنامه در خصوص وضعیت جا به جایی دانشجویان اشاره کرد و افزود: بررسی ما نشان می‌دهد میزان مهاجرت جهانی دانشجویان از ۲ میلیون نفر در سال ۲۰۲۰ به ۶.۳ میلیون نفر رسیده و ایران از این روند افزایشی بی نصیب نبوده است؛ چرا که تراز مهاجرت دانشجویان از ۱۷ هزار نفر به تراز ۶۶ هزار نفر رسیده است. برای نگهداشت دانشجویان و نیروی کار باید به آرامش روان دانشجویان توجه شود.

رئیس رصدخانه مهاجرت ایران گفت: به منظور بازگشت مهاجران به کشور از سوی معاونت علمی ریاست جمهوری برنامه همکاری با متخصصان ایرانیان مقیم خارج آغاز شد و در آن ۸ هزار نفر درخواست دریافت تسهیلات و ارتباط کاری را ارائه دادند.

او اظهار کرد: تا مرداد ۱۴۰۱، ۲۴۸۷ نفر به ایران بازگشت قطعی دارند، ولی نمی‌دانیم از این نفرات چه تعداد از کشور خارج شده‌اند.

صلواتی با بیان این که متخصصان بازگشته به ایران از کشور‌های آمریکا، استرالیا، کانادا، انگلستان و مالزی بوده اند، گفت: به طور کلی نرخ بازگشت نسبت به نرخ خروج پایین‌تر است.

صلواتی ادامه داد: در بخش ویزا‌های استارت‌آپ‌ها، در سال ۲۰۲۱ از سوی کانادا تعداد ۸۰ ویزا و از سوی انلگستان ۳۰ ویزا برای استارت آپ‌های ایرانی صادر شد و از بین تعداد در سال ۲۰۲۲ به ترتیب ۳۰ و ۱۴ ویزا بوده است.

صلواتی با تاکید بر این که از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۲ ، ۲ میلیون و ۸۶ ویزای دائم برای مهاجران ایرانی صادر شده است، گفت: تاکنون پیوند‌های خانگی موجب مهاجرت می‌شد؛ یعنی اگر یک نفر به کشوری مهاجرت می‌کرد همانند آهن ربا سایر اعضای خانواده جذب می‌شدند.در ۱۲ سال اخیر ۱۶ هزار ویزای تحصیلی و ۱۲ هزار ویزای اقامت و اجازه کار برای ایرانیان صادر شده است.

او با تاکید بر اختصاص اعتبارات به برنامه همکاری با متخصصان ایرانی مقیم خارج به معاونت علمی اشاره کرد و افزود: بر اساس پیمایشی که انجام شد، ۲۴.۹درصد از مدیران ارشد و کارآفرینان میل به مهاجرت همراه با برنامه‌ریزی دارند که این میزان برای مدیران میانی ۴۲ درصد، برای کارکنان ۲۲ درصد، برای پزشکان ۱۶.۳ درصد و برای دانشجویان ۳۴.۴ درصد است.

به گفته او ، ۱۵.۶ درصد کارآفرینان و مدیران ارشد مهاجر میل به بازگشت احتمالی به کشور را دارند و این میزان برای مدیران میانی ۱۳.۲ درصد، کارکنان ۱۳.۳ درصد، پزشکان ۲۳ درصد و دانشجویان و فارغ‌التحصیلان ۹.۶ درصد بوده است.

رئیس رصدخانه مهاجرت ایران با تاکید بر اهمیت مهاجرت‌های اقلیمی در روند‌های آینده مهاجرت، اظهار کرد: از ۴۰ نوع بلایای طبیعی در سطح جهان، ۳۱ نوع آن در ایران اتفاق می‌افتد. امروز ۹۳ درصد از کل کشور درگیر نوعی از خشکسالی هستند و همین امر موجب جا به جایی‌های ناشی از تغییر اقلیم می‌شود.

او تصریح کرد: آمار درستی از مهاجرت‌های ناشی از اقلیم نداریم، ولی به طور کلی ۴۱ هزار نفر بر اثر این تغییرات داخل کشور مهاجرت کرده‌اند.

برچسب ها: مهاجرت ، نخبگان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۴ ۳۰ آذر ۱۴۰۱
برمیگردن وبه جای کار و تحقیق ، باید وقتشان را برای یافتن vpn صرف کنند. و تازه می فهمند ما چی میکشیم و دوباره بر میگردند همانجایی که بودند.و از لذت اینترنت آزاد و پرسرعت واقعی (برای خنده : Adsl ما را هم اینترنت پرسرعت می گویند ) بهره مند میشوند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۶ ۳۰ آذر ۱۴۰۱
تلاش بی وقفه شده اما اطلاعات و آمار درست نبوده و تصمیمات ناسنجیده بوده.مثلا در سال ۲۰۲۰ تعداد دانشجویی که به خارج رفته شصت وپنج هزار بوده که حجم عظیمی ارز خارج کرده اند و این همه التهابات ارزی .فقط بیست درصدش پزشکی و دارو بوده باشه میشه ۱۳ هزار که از کل ظرفیت پزشکی در همین سال جاری بیشتر بوده و همین امسال ظرفیت دارو سازی زیاد نشده است.همینها رو میتونید به صورت پولی جذب کنید.که قطعا بیشتر از این در این رشته ها تحصیل میکنن.مطابق اطلاعات رصد خانه مهاجرت این آمار امده است خوب آمار شما چیه مگید چند نفر مهاجرت کرده اند و چند نفرشون مثلا پزشکی بوده اند دنبال این آمار هستید که این بیست ساله مهاجرت دانشجو ده برابر شده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۸ ۳۰ آذر ۱۴۰۱
عهه میشه اره میشه واقعا میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۶ ۳۰ آذر ۱۴۰۱
به عنوان انتقاد سازنده عرض میکنم که این متن را اصلا قبول ندارم. چون از بس گرانی راه افتاده, متخصصان هم مهاجرت پذیر شدند. چی تو مملکت ما گران نشده است؟؟! طرفدارهای دولت و مجلس و نظام الان کجا هستند تا مطالبات مردمی را به سرمنزله اجرا برسانند, با حرف و دست روی دست گذاشتن به کجا خواهیم رسید؟؟؟! اگر شخصی توجیه کرد این کامنت را پیداست تو ایران زندگی نمیکند و با مردم نیست و جز مرفین است. قبلا یادمه سر ایاد خاص, مردم با هم بودند الان چی؟ هرکسی رفته تو خانه درب را هم بسته است و میگه به ما چه اوضاع جامعه!! ملت کجایید؟؟؟! yjc خواهشا منتشر کن تا اگر کسی صحبت حقی دارد مطرح کند, شاید گوش شنوایی در مجلس و دولت و بین مردم پیدا شد تا فانوسی برای این وضعیت باشد. یاحق.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۶ ۳۰ آذر ۱۴۰۱
عهههه واقعععااااا کجان حتما بیچاره ها دارن دس فروشی میکنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۳۴ ۳۰ آذر ۱۴۰۱
هر آدم بی تعهدی که بخواد مهاحرت کنه باید بگن اینقدر از بیت المال خرجت شده پول تحصیل وغیره،بپرداز،برو، بعد این پول راخرج بقیه افراد مستعد متعهدکنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۳۴ ۳۰ آذر ۱۴۰۱
قسم های دروغ خود را سپر جان خویش و مایه فریب خلق قرار داده اند و بدین وسیله راه خدا را به روی خلق بسته اند آنان آنچه میکنند بسیار بد است.سوره منافقون آیه ۲
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۲۵ ۳۰ آذر ۱۴۰۱
از ترس یخ زدن برگشن دوباره بشون دل نبند تا تقی به توقی میخوره باز میرن