رضا جنابادی گفت: ۱۳ دستگاه ماینر از یک مرکز تجاری و ۲۸ دستگاه ماینر از یک مرکز مسکونی در سطح شهر زاهدان کشف و ضبط شد.
وی ادامه داد: ۸۰ قطعه برد دستگاه ماینر، ۱۹ عدد پوسته ماینر، ۲۴ قطعه فن خنک کننده، ۳۱ کیلوگرم آلومینیوم و ۶ عدد کابل شبکه نیز طی این اقدام کشف شد.
مدیر دفتر حراست و امور محرمانه شرکت توزیع نیروی برق سیستان و بلوچستان با بیان اینکه طی ۲ هفته گذشته ۹ دستگاه ماینر غیرمجاز در زاهدان کشف و جمع آوری شده افزود: با توجه به سهم بالای مصرف دستگاههای ماینر و فشار مضاعف به شبکه توزیع برق، کشف مراکز غیرمجاز تولید رمز ارز از برنامههای مهم این شرکت است.
وی تصریح کرد: دستگاههای ماینر، علاوه بر مصرف بالای برق، باعث فشار مضاعف بر شبکه توزیع برق، ایجاد نوسان در شبکه و در نهایت خسارت به لوازم برقی مشترکان میشود.
جنابادی در زمینه برخورد با متخلفان استخراج رمز ارز غیر مجاز گفت: افرادیکه در بخشهای اداری و نهادهای عمومی غیردولتی مبادرت به استخراج رمزارز در محل کار خود میکنند، ضمن ارجاع به مراجع قضایی برای انفصال از خدمات دولتی نیز معرفی خواهند شد.
وی در مورد جریمههای استخراج غیرقانونی رمزارزها خاطرنشان کرد: دورهای که به صورت غیرمجاز از شبکههای عمومی برای استخراج رمزارز استفاده شده، نرخ جریمه چهار برابر نرخ صادراتی محاسبه خواهد شد که عدد بسیار بالایی است.
مدیر دفتر حراست شرکت توزیع نیروی برق سیستان و بلوچستان در مورد برخورد با ماینرهای غیرمجاز بیان کرد: اگر در نوبت اول در هر انشعابی ماینر غیرمجاز شناسایی و کشف شوند، برق آنها به مدت سه ماه قطع خواهد شد.
وی ادامه داد: در صورت تکرار، مشترک متخلف به مدت یک سال از انشعاب برق، گاز و سوخت بی بهره خواهد شد.
جنابادی با بیان اینکه این برخوردها تشدید شده و لازم است افرادی که به صورت غیرمجاز فعالیت میکنند، برای اخد مجوزهای مورد نیاز اقدام کنند افزود: با توجه به سختی تامین برق، افرادیکه این اقدام را انجام میدهند، به نوعی از حقوق عمومی و یارانه انرژی که مربوط به همه است، استفاده میکنند.
وی تصریح کرد: لازم است کسانی که مبادرت به این کار میکنند، در خصوص مجوزهای لازم اقدام کنند، در غیر این صورت با شناسایی، دستگاههای آنها جمعآوری و تحویل مراجع قضایی خواهد شد و بنا بر مقررات جدید نسبت به معدومسازی آنها اقدام میشود.