فرید نجفی، رئیس دانشگاه گیلان در نشست خبری با اصحاب رسانه که با محوریت هفته پژوهش برگزار شد گفت: دانشگاه گیلان قدمت ۵۰ ساله دارد این دانشگاه دارای ۱۰ دانشکده است و هماکنون در این نهاد آموزشی ۵۴۴ رشته و گرایش دانشجو پذیرش میشود، همچنین ۱۸ هزار و ۵۰۰ دانشجودر مقاطع مختلف دراین دانشگاه در حال تحصیل است.
رئیس دانشگاه گیلان به ارتباطات گسترده این دانشگاه با دیگر کشورهای حاشیه دریای خزر اشاره کرد گفت: در حال حاضر ۳۰۰ دانشجو خارجی در این دانشگاه مشغول تحصیل هستند.
وی گفت: سند راهبردی دانشگاه با برنامههای دولت سیزدهم تدوین شده است و هدفش رسیدن به دانشگاه اسلامی جامعه محور و دانشگاه نسل چهارم است.
رئیس دانشگاه گیلان به فعالیتهای پژوهشی دانشگاه گیلان اشاره کرد و ادامه داد: در حال حاضر ۶۶ قرار دادبا سازمانهای مختلف طی یک سال گذشته منعقد شد در این مدت ۴۷ قرار دادخاتمه یافته و برای این پژوهش ها۲۰ میلیاردتومان بر آورد هزینه شده است.
نجفی باتاکید بر اینکه به دنبال تبدیل علم به عمل هستم افزود: ۴۱ قرار داد با شرکتهای خصوصی، ۳۰ تفاهم نامه با سازمانها منعقد شده است.
رییس دانشگاه گیلان گفت: ایجاد ناحیه نوآوری کشاورزی در محیط دانشگاه که یک الگوی منحصر به فرد در منطقه غرب محسوب میشود، با هدف توسعه کشاورزی در گیلان به صورت پایلوت راه اندازی شده است ومشابه این کار فقط در کشور هلند راه اندازی شده است.
نجفی به رشته های مورد نیاز جامعه پرداخت اضافه کرد : مدیریت پسماند ودریانوردی از جمله رشته های مورد نیاز در گیلان است که باید در این دانشگاه راه اندازی شود.
وی به کلینیک کشاورزی دانشگاه اشاره کرد و گفت: برای حل مشکلات کشاورزان این کلنیک راه اندازی شد،این کلنیک توانست ملخ مراکشی را به صورت ارگانیک نابود کند.
نجفی با بیان اینکه دانشگاه گیلان جز ۱۰ دانشگاه برتر کشور است ادامه داد: کلینک صنعت دانشگاه و مرکز نوآوری فناوری دانشگاه با هدف حل مشکلات این حوزهها راه اندازی شده است.
رییس دانشگاه گیلان گفت: افزایش همکاری علمی و پژوهشی دانشگاه گیلان با کشورهای اورسیا در دست اجرا است.
رئیس دانشگاه گیلان با اشاره به اینکه توسعه دانشگاه و روابط علمی با کشورهای اسلامی از اهدافی است که دنبال میشود گفت: به منظور تبادل دانشجو و استاد و تحقیقاتی پروژههای مشترک بین کشورهای سوریه و عراق و لبنان آغاز شده است.
نجفی افزود: همچنین روابط توسعهای فضای علمی و اجرای پروژههای مشترک با ونزولا، چین، آلمان و سوئددر دست اجرا است.