علیرضا شفاعی متخصص طب سنتی گفت :هوای آلوده معمولا از مونوکسید کربن، دی اکسید گوگرد، اکسیدهای نیتروژن دار، هیدروکربنهای سوخته نشده، ذرات ریز معلق، سرب و سایر ترکیبات سربی تشکیل شده است و هرچند میتواند برای همه خطرساز باشد، اما کودکان، سالمندان، مادران باردار و مبتلایان به بیماریهای قلبی، ریوی بیشتر از دیگران در معرض خطر هستند.
او افزود: با نوشیدن آب وخوردن میوهها و سبزیجات تازه و کمتر مصرف کردن فست فودها و غذاهای آماده، میتوانیم از خودمان تا حدودی دربرابر این پدیده مواظبت کنیم. یکی از میوههایی که خوردن آن در ایام تشدید آلودگی هوا توصیه میشود، سیب است. سیب سرشار از پکتین است. پکتین ضد سموم موجود در هواست و سرب را جذب می کند و مانع از رسیدن آسیب به سلولهای بدن میشود. البته پرتقال،توت فرنگی، لیمو، گریپ فروت، هویچ ، غلات سبوس دار و شیر هم این خاصیت را دارند.
متخصص طب سنتی ادامه داد :مصرف منابع غذایی ویتامین Eو ویتامین Dهم میتواند اثرات مسمومکننده گازهای آلاینده را خنثی کنند.ویتامین Eدر روغنهای گیاهی، گردو، بادام، زیتون، جوانه گندم، جگر و سبزیجات دارای برگ سبز وجود دارد.
شفاعی بیان کرد: منابع مناسب ویتامین Dهم شیر، کره و زرده تخممرغ هستند که در روزهای آلودگی هوا باید بیشتر مصرف شوند. در واقع شیر و لبنیات به خصوص پنیر و ماست، به خاطر کلسیمی که دارند میتوانند جذب عناصر سنگین مثل سرب را کاهش دهند.شیرهای غنی شده با باکتریهای به نام پروبیوتیک، سطح باکتریهای مفید را در روده انسان متعادل ميسازد .
او ضمن توصیه هایی در مورد خود مراقبتی در روز های هوای آلوده تصریح کرد : در هوای آلوده از فعالیت در فضای باز اجتناب کنید.اگر الزاما باید در هوای آزاد فعالیت کنید، ضمن استفاده از ماسک مناسب، زمان فعالیت را به حداقل ممکن کاهش دهید.
این متخصص طب سنتی تأکید کرد: کودکان عزیز از بازی و گردش در هوای آلوده خودداری کنند.درخانه یا محیطهای بسته بمانید و درها و پنجرهها را بسته نگاه دارید.درصورت امکان، در اماکن دارای سیستم تهویه مطبوع بمانید.
شفاعی اظهار کرد: همچنین بهترین ساعت پیاده روی قبل و بعد از اذان صبح پیشنهاد میشود.