معاون دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل گفت: ۷۲ درصد جمعیت این استان دچار عارضه اضافه وزن و چاقی هستند.

دکتر محمد جعفرزاده گفت: شیوع اضافه وزن و چاقی در گروه سنی کودکان در کشور ۲۶.۲ درصد اعلام شده در حالی که این رقم در استان اردبیل نزدیک دو برابر میانگین کشوری و حدود ۴۶.۵ درصد است.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل با هشدار نسبت به عوارض عارضه اضافه وزن و چاقی بر سلامت عمومی جامعه می گوید: بر اساس پیمایش کشوری سال ۱۴۰۰ تعداد افراد مبتلا به اضافه وزن و چاقی در تمامی گروه‌های سنی استان اردبیل نسبت به میانگین کشوری بالاست.

او اجرای برنامه ایران اکو در گروه سنی کودکان، غربالگری تغذیه‌ای و تن سنجی مراجعان به پایگاه‌های بهداشتی و خانه‌های بهداشت و فراهم کردن خدمات مشاوره رایگان تغذیه و رژیم درمانی توسط کارشناسان تغذیه در اکثر شهرهای استان را از جمله برنامه‌های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل جهت کنترل اضافه وزن و چاقی در این استان اعلام کرد.

دکتر محمدزاده گفت: اضافه وزن و چاقی یک بیماری است که بر کل سیستم‌های بدن تأثیر گذاشته و منجر به طیف وسیعی از بیماری‌های غیرواگیر مانند دیابت نوع ۲، بیماری‌های قلبی و عروقی، فشار خون بالا و سکته مغزی، اشکال مختلف سرطان و همچنین مشکلات سلامت روان می‌شود.

او همچنین عدم تعادل بین کالری دریافتی و کالری مصرفی توسط فرد، پرخوری زیاد و کم تحرکی را از جمله علل اصلی چاقی و اضافه وزن ذکر کرد و می گوید: کنترل و حذف این عوامل خطر مهم بیماری‌های غیر واگیر، نیازمند مشارکت همگانی دستگاه‌های اجرایی و خانواده‌ها در اصلاح سبک زندگی، محدود کردن مصرف قند و شکر و انواع چربی‌ها و غذاهای آماده و نوشیدنی‌های شیرین و توسعه ورزش همگانی است.

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.