بهزاد شمس الدینی در نشست خبری با اشاره به ارائه خدمت بیش از ۵۳۰ شعبه فعال بانک قرضالحسنه مهر ایران به هموطنان، توانمندسازی و تقویت توان اقتصادی قشرهای مختلف مردم جامعه در راستای اقتصاد مقاومتی و اشتغال، تلاش برای فقر زدایی و رفع محرومیتهای اقتصادی به ویژه در مناطق کمتر برخوردار، پرداخت تسهیلات قرض الحسنه در حوزههای اشتغال و کارآفرینی، معیشت، افزایش قدرت خرید آحاد جامعه، ازدواج، فرزندآوری، درمان و حمایت از مددجویان سازمانهای حمایتی و سازمانهای مردم نهاد در راستای بهبود شاخصهای اقتصادی و افزایش قدرت خرید آحاد جامعه را از مهمترین اهداف برشمرد.
او گفت: جذب بیش از ۱۳ میلیون مشتری و پرداخت وامهای قرض الحسنه به بیش از ۱۳ میلیون نفر حاصل خدمات این بانک در طول ۱۵ سال فعالیت بوده است.
این مقام مسئول در استان، گفت: در راستای توسعه بانکداری الکترونیک و تحقق بانکداری بدون کاغذ، بانک قرضالحسنه مهر ایران برنامههای اصلاح ساختار، الکترونیکی کردن عملیات اجرایی و ایجاد یک بانک تمام الکترونیکی را در دستور کار قرار داده و تسریع در ارائه خدمات بانکی به مشتریان دارد.
شمس الدینی با اشاره به توانمندسازی مددجویان گفت: در حال حاضر، بهبود شرایط اقتصادی و معیشتی مردم در اولویت قرار دارد. در این بین اقشار محروم و دهکهای پایین درآمدی بیش از دیگران در مضیقه هستند و بانک قرضالحسنه مهر ایران بهعنوان بانک تخصصی قرضالحسنه، با اشراف به این مسئله، بهطور ویژه تأمین مالی نیازمندان را از طریق وامهای قرضالحسنه مد نظر قرار داده است.
او گفت: در این راستا حمایت از مددجویان کمیته امداد، بنیاد برکت، بهزیستی و سایر سازمانهای مردمنهاد و نهادهای حمایتی مد نظر این بانک بوده، بهطوری که ضمن اعطای کمکهای بلاعوض و وام قرضالحسنه به سیلزدگان با معرفی کمیته امداد امام خمینی (ره)، وام قرضالحسنهای را نیز برای مددجویان ارائه کرده است.
شمس الدینی گفت: ۵۵۹ هزار فقره وام به ارزش ۶۵ هزار میلیارد ریال به مددجویان کمیته امداد، ۱۳۳ هزار فقره تسهیلات قرضالحسنه به ارزش بیش از ۲۳ هزار میلیارد ریال از طریق بنیاد برکت بهمنظور ایجاد فرصتهای شغلی در مناطق کمتر برخوردار ۱۶ هزار فقره تسهیلات به ارزش ۶.۹۷۰ میلیارد ریال به افراد تحت پوشش بهزیستی از جمله اقدامات صورت گرفته است.
او همچنین با اشاره به اشتغالزایی و کارآفرینی، گفت: این بانک سعی کرده وامهای قرضالحسنهای که به منظور تأمین مالی بنگاههای کوچک ارائه میکند، در راستای رونق کسبوکارهای داخلی و البته توسعه پایدار اقتصادی در سطح کلان باشد. برای رسیدن به این هدف، حمایت از صنایع دانشبنیان و متکی به فناوری بالا بهطور خاص مد نظر بوده است. اعطای وام قرضالحسنه به شرکتهای دانش بنیان با همکاری بانک مهر ایران و صندوق و نوآوری و شکوفایی صورت گرفته و تا کنون نزدیک به ۳.۱۲۰ فقره وام به ارزش ۱.۱۶۰ میلیارد ریال به این شرکتها پرداخت شده است.
شمس الدینی گفت: حمایت از اشتغالزایی در مناطق محروم و روستایی و همچنین کمک به بهبود کسبوکار با همکاری سازمانهای مردمنهاد مانند کمیته امداد، بنیاد برکت و بهزیستی از دیگر محورهایی است که بانک مهر ایران برای پرداخت وام به آن توجه داشته است.
او گفت: بانک قرضالحسنه مهر ایران در چارچوب طرح کالاکارت، یک کارت اعتباری تا سقف ۵۰ میلیون تومان به مشتریان خود پرداخت میکند که میتوانند از پذیرندههای متنوعی کالاها و خدمات مورد نیاز خود را دریافت کنند. این کارت بدون نیاز به سپردهگذاری و با کارمزد بسیار پایینی ارائه میشود که میتواند قدرت خرید مردم را افزایش دهد و باعث شود قدری از دغدغههای مردم در این شرایط اقتصادی دشوار، کاهش یابد.
شمس الدینی در خصوص وام پرداختی، گفت: در حال حاضر مشتریان بانک قرضالحسنه مهر ایران به بیش از ۱۳ میلیون نفر رسیده و این بانک تا پایان مهر ماه ۲۱۱ هزار میلیارد تومان را در قالب تقریباً ۱۳.۵ میلیون فقره وام در اختیار متقاضیان قرار داده است.
او گفت: تعداد وام پرداخت شده بانک در طول سالهای گذشته روندی افزایشی داشته بهطوری دو میلیون و ۸۰۰ هزار فقره در سال گذشته رسیده است و امسال نیز تا پایان آبان ماه یک میلیون و ۷۸۰ هزار فقره وام به ارزش ۶۱۳ هزار میلیارد تومان از سوی این بانک پرداخت شده است.
شمس الدینی با اشاره به اینکه بانک قرضالحسنه مهر ایران موفق شد در سالهای گذشته چند موفقیت مهم در عرصه بینالمللی کسب کند، گفت: این بانک با پیشتاز بودن در ارائه برخی خدمات الکترونیکی برای نخستین بار در شبکه بانکی کشور، گامی مهم در تسریع فرآیند ارائه خدمت به مشتریان خود و همچنین کمک به حفظ محیط زیست از طریق کاهش مصرف کاغذ و حذف مراجعات غیرضروری مشتریان به شعب برداشته است.
مدیر امور شعب بانک مهر ایران استان فارس از مشارکت در طرح شهید سلیمانی وزارت بهداشت و خرید ۲۵ هزار قلم تجهیزات پزشکی برای مقابله با کرونا به ارزش ۳۰۰ میلیارد ریال خبر داد و گفت: پوشش بیمه حوادث قرار دادن ۵۰۰ هزار خانه روستایی در سطح سه استان سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و ایلام، پرداخت وام قرض الحسنه برای راه اندازی پنلهای خورشیدی در روستای بشاگرد با همکاری کمیته امداد امام خمینی (ره)، مشارکت در آزادسازی زندانیان جرائم غیرعمد و حمایت از اشتغال آنها با پرداخت وام قرضالحسنه، مشارکت در تهیه اقلام برای آسیب دیدگان زلزله هرمزگان، مشارکت در تهیه بستههای لوازم التحریر با همکاری معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری، مشارکت در تهیه مایحتاج آسیب دیدگان سیل در استان کهگیلویه وبویراحمد، چهارمحال و بختیاری، سیستان وبلوچستان و مشارکت در برگزاری کنگره عظیم اربعین حسینی (ع) از جمله اقدامات انجام شده است.
او در ادامه از همکاری با سازمانهای حمایتی برای اعطای وام به نیازمندان و کمک بلاعوض به سیلزدگان سخن گفت و افزود: اعطای وام قرضالحسنه به بیش از ۳ میلیون نفر، کمک به رونق بازار از طریق تقویت تقاضا برای خرید کالاهای ایرانی با طرح کالاکارت، اجرای طرحهای اشتغال و کارآفرینی؛ توسعه همکاری و حمایت از طرحهای دانش بنیان برای کمک به اشتغالزایی و کارآفرینی، توسعه خدمات برای ناتوانان جسمی، در راستای توسعه عدالت اجتماعی و ارتقای رفاه و امنیت اقتصادی همه اقشار جامعه، برگزای جشنواره ملی، فرهنگی هنری قرض الحسنه و راه اندازی زنگ قرض الحسنه در مدارس از جمله برنامههای امسال است.