مدیر گروه برشهای استانی نقشه مهندسی شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه هدف از این نشست بررسی ساز وکار نحوه تخصیص اعتبار برنامههای برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی است گفت: در این نشست روسای سازمان مدیریت و برنامه ریزی، مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیران اجتماعی فرهنگی استانداری و نمایندگان ائمه جمعه چهار استان فارس، بوشهر، لرستان و کهگیلویه و بویر احمد حضور داشتند که این نشان دهنده اهمیت موضوع برای استانها ولزوم هماهنگ شدن در تدقیق برنامهها و شیوه تخصیص اعتبار آنهاست.
او با اشاره به اینکه قرار نیست که فرهنگ تماما توسط کارگزار دولتی اجرا شود گفت: لازم است تا فعالیتها و حرکتها برروی چارچوبهای دولتی و سازمانی به گونهای تنظیم شودکه توسط خود مردم اجرا شود، زیرا انجمنهای فرهنگی هنری گوناگونی وجود دارند میتوانند این وظیفه را با دایره گسترده تری برعهده بگیرند.
محمدرضا باقری گفت: در برشهای استانی بحث فقط برنامههای هنری نیست، موضوعات فرهنگ بسیار متنوع و تخصصی هستند، در واقع ما میخواهیم این جریان توسط خود مردم و گروههایی که علاقهمند و حرفهای این کار هستند، توسط افراد شناخته شده و سمنهای ذیربط اجرا و یا حداقل نظارت شوند.
باقری گفت: نیاز است تا واگذاریهای تولیدات و فعالیتهای فرهنگی به سمت مردمی و انجمنی شدن برود.
مسئول برشهای استانی نقشه مهندسی شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی فارس، در بخشهایی تدوین در استان فارس از مردم و صاحب نظران نیز استفاده شده و درکارگروه جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی نیز این روند بوجود آمده و سازمانمند و متشکل حرکت کرده است.
باقری گفت: در گامهای اولیه از نظرات ارائه شده درباره سند اولیه توسعه فرهنگی فارس و دیدگاههای موجوداستفاده شدتا بتوانیم از بخش مردمی هم برای تدوین سیاست گذاری این سند توسعه استفاده شود در واقع موضوع اصلی این نشست مدیران نحوه تنظیم شناسنامه برنامه فعالیتهای برشهای استانی نقشه مهندسی فرهنگی است به طوری که سیاست گذاری در استان انجام شده و ارتباطش با بخش ملی و بخش کشوری هم دیده شده است.
او گفت: یکی از بخشهای مهم کار تعیین بودجه است برای انجام شدن مناسبتر این کار اعتبارکافی وجود داشته باشد، در صورتی که در خیلی از استانها بودجه واقعا مسئله نیست. مسئله اصلی نبودن انگیزهها و حاشیههایی هست که بوجود میآید.
به گفته باقری بودجه مهم است، ولی مشخص و ثابت شده که در استان فارس حرف اول رو بودجه نم یزند، چون فارس، استانی هست که سابقه فرهنگی خوبی دارد و حتما وقتی که بودجهای مشخص شود به نسبت برنامه اش تخصیص خوبی را خواهد گرفت.
باقری گفت: قرار است بتوانیم هدفمند برنامههای فرهنگی را علمی ارزیابی ودر قالب آن بودجه تخصیص داد.
این دکترای سیاست گذاری فرهنگی گفت: هم اکنون دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی به سمتی حرکت کرده که اختیار عمل را برای ارائه طرح و برنامه از مرکز و وزرای مربوط به استانها داده است و باعث شده تا همه متوجه شوند که حلقه مفقوده کجا بوده است و اگر نظام تامین اعتبار بودجه و تخصیص اعتبار وابسته به سلیقه افراد شود خیلی علمی، دقیق و شاخص نخواهد بود.