عباسی گفت: سهمیه کود فسفات در اراضی آبی هر هکتار صد کیلوگرم و در اراضی دیم هر هکتار ۷۵ کیلوگرم در نظر گرفته شده است.
او افزود: کشاورزانی که آزمایش خاک انجام داده اند و مشخص شده اراضی آنها به کود فسفات بیشتری احتیاج دارد سهمیه آنها افزایش پیدا خواهد کرد.
به گفته عباسی ۷۰ درصد هزینه آزمایش خاک از سوی دولت پرداخت میشود و کشاورز تنها۳۰ درصد هزینه را پرداخت میکند.
او گفت: خاک ۸۰ درصد از اراضی کشاورزی گلستان به دلیل کشتهای متمادی دچار فقر ماده معدنی فسفر شده است و بر اثر مصرف نکردن کود این ماده به خاک بازنگشته است.
او افزود: از کشاورزان تقاضا میکنیم حتما نسبت به استفاده از این کود همزمان با کشت برای تقویت ریشه و ساختمان گیاه استفاده کنند.
او افزود: مهر و آبان با کمبود کود فسفات مواجه بودیم، اما حالا انبارهای ما از این کود تکمیل شده است و کشاورزان میتوانند سهمیه خود را دریافت کنند.
عباسی ادامه داد: حدود ۱۸۰ هزار هکتار معادل ۶۰ درصد اراضی در نظر گرفته شده برای کشت گندم به زیر کشت رفته است و با توجه به شرایط آب و هوایی از کشاورزان میخواهیم تا پایان آذر کشت خود را تکمیل کنند.
محصولات زراعی مانند گندم، جو، کلزا، سیب زمینی، حبوبات، سبزی، صیفی جات و علوفه پاییزی از محصولات کشت پاییزه در استان هستند.
گندم، جو و کلزا از مهمترین محصولات کشت پاییزی در گلستان محسوب میشوند.
استان گلستان در تولید ۱۵ محصول جایگاه ویژهای در تامین سبدغذایی کشور دارد و در تولید چند محصول مهم از جمله گندم و کلزا رتبه اول تا سوم در کشور را داراست.
پیش بینی میشود امسال در حدود ۵۰۰ تا۶۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان محصولات پاییزه کشت شود.