مهدی جمالی در نشست خبری مدیران پاسخگو در شیراز گفت: در فرایند تولید آرد نان کامل، سبوس گیری کمتری از آرد انجام میشود و در نتیجه نان دارای خواص غذایی بیشتری است.
او گفت: در گام نخست از میان یک هزار و ۳۰۵ نانوایی فعال در شهر شیراز، ۱۷ نانوایی اقدام به پخت نان کامل میکنند و به مرور و با افزایش خطوط تولید آرد مخصوص اینگونه نانها بر تعداد نانواییها افزوده خواهد شد.
جمالی گفت: هم اینک در یکی از کارخانههای تولید آرد استان خط تولید آرد فاقد هرگونه مشتقات و با حداقل جداسازی سبوس راه اندازی شده که آرد مورد نیاز این نانواییها را تامین میکند.
مدیر کل غله استان فارس گفت: روند تولید آرد در این کارخانه به شکل مستمر و زیر نظر استانداری، دانشگاه علوم پزشکی، جهاد کشاورزی و اداره کل غله رصد و انجام شد و در نهایت به تولید یک آرد مطلوب منتهی گردید.
جمالی گفت: نرخ نان کامل هنوز تعیین نشده، اما با توجه به اینکه روند پخت نان کامل طولانیتر از نان معمولی است و در نتیجه تولید نانوایی را کاهش خواهد داد و همچنین برای پخت آن نیاز به کارگران تخصصی است لذا قیمت آن نیز بیشتر از نان معمولی خواهد بود.
او با بیان اینکه هم اینک قیمت هر کیلو گرم نان لواش ۲ هزار و ۹۳۰ تومان است گفت: این بدان معناست که تولید هرکیلو گرم آرد برای دولت ۱۲ هزار تومان هزینه در بر دارد که در مقایسه با قیمت نانی که به دست شهروندان میرسد دولت ۹۴ درصد یارانه در این بخش پرداخت میکند.
مدیر کل غله استان فارس گفت: با این اوصاف میتوان ادعا کرد که شاید نانی که در کشور ما تولید و به دست مصرف کننده میرسد ارزانترین نان در دنیا باشد.
او گفت: اینکه برخی فروشگاهها اقدام به خرید نان از نانواییها کرده و سپس به شکل بسته بندی و با قیمتی بالاتر به مردم میفروشند تخلف است و در صورت مشاهده با متخلفان برخورد میشود.
جمالی گفت: نانی که در نانواییها عرضه میشود نان یارانهای است و باید با همان قیمت مصوب به دست مصرف کننده برسد و بنابراین نه نانواییها حق دادن نان به فروشگاهها را دارند و نه فروشگاهها حق بسته بندی و عرضه چنین نانهایی را دارند.
او گفت: علاوه بر نان، فروش آرد یارانهای نیز با هر قیمتی ممنوع است و چنانچه نانواییها بخشی از سهمیه آرد یارانهای خود را به شکل آزاد بفروشند تخلف است و با متخلفان برخورد میشود.
مدیر کل غله استان فارس، کیفیت آرد تولیدی در این استان را مطلوب دانست و گفت: برای نظارت بر تولید آرد مطلوب، اداره کل غله، اداره کل استاندارد و دانشگاه علوم پزشکی به شکل هفتگی از کارخانههای تولید آرد بازرسی کرده و آرد تولیدی آنها را هم به لحاظ کمی و هم کیفی مورد بررسی قرار میدهند.
جمالی گفت: چنانچه نانواییها نسبت به کیفیت آرد گلایه داشته باشند آن آرد در واحد آزمایشگاهی مورد بررسی قرار میگیرد و چنانچه حق با نانوایی بوده و آرد فاقد کیفیت باشد به کارخانه تذکر داده میشود تا کیفیت آرد خود را به حد مطلوب برساند.
او گفت: برای جلوگیری از بروز تخلفات در حوزه تولید و عرضه آرد و نان نیازمند اجرای کامل طرح کارتخوان هوشمند هستیم و تا زمانی که این کارتخوانها به شکل کامل به سامانه فروش آرد متصل نشود نمیتوان تخلفات را نیز کاملا کنترل کرد.
مدیر کل غله استان فارس گفت: قطعا با تکمیل طرح در این زمینه شاهد کاش تخلفات و حصول نتایج مطلوب خواهیم بود.